Mit tegyek, ha anyám nem hagy békén a bolti eladósággal, és nem érti meg, hogy nem szeretném, és emiatt megbántottam őt, mert folyamatosan mondja?
Anyám bolti eladóként dolgozik, és minden nyáron elmondta, hogy ha majd betöltöm a 16-ot, akkor mehetek oda dolgozni nyáron. Ezen az éven töltöttem be a 16-ot, és már egész nyáron nem hagyott ezzel békén, hogy menjek és menjek. De mindig mondtam, hogy nem. Ma pedig elkezdte mondani, hogy ezen a nyáron nem mentemy de majd jövő nyáron menjünk és hogy az milyen jó lesz. Én meg el is mondtam neki, hogy miért, erre ő megsértődött. Azt mondtam, hogy nem akarok 6 órán át a pénztárban rohadni, meg kódokat tanulni, mert rohadt ciki.
Most megsértődött, pedig ezerszer elmondtam, már, hogy nem akarok odamenni. Nem szeretném a nyaramat végigdolgozni, a nyár azért van, hogy pihenjek. Nem érti meg, hogy én nem akarok bolti eladóskodni.
Mondjuk 13-asnak azért van némi igaza.
Ha idáig felnevelt azzal a kínos munkával, akkor valami tiszteletet csak csak megérdemelne.
Egyébként én is hasonló voltam a Te korodban és nagyon sok év telt el, mire rájöttem,hogy nagyon igazságtalan voltam az ősökkel.
Utólag már nagyon bánom, hogy miket mondtam nekik.
Kívánom, hogy Te már 16 éves korodra rájöjj ezekre.
Próbálj meg valamivel foglalkozni a nyári szünetben.
Természetesen nem az egész szünetben, de mondjuk 1 hónapot kibírnál.
Így mégis csak csináltál valamit és nem mondaná jóanyád, hogy menj oda dolgozni.
"Fogok én még eleget dolgozni, pláne majd fősuli mellett"
valamiért a stílusodból inkább azt szűröm le hogy majd akkor is pont annyira fogsz lelkesedni mint most
“ Attól, hogy valaki beáll bolti eladónak, még nem fogja megtanulni a pénz értékét.”
16 éves létedre lehetnél egy kicsit okosabb. De képzeld, a pénz értékét akkor fogod megtanulni, hogyha magad keresed meg. Ugyanígy van a munkával, hidd el, hogy nem válogathatsz majd kényed-kedved szerint. Egyébként kislány akkora pofàd van, már ne is haragudj, osztod itt az észt, lenézed anyàdat és a munkáját amiből eltartja a szaros seggedet..már csak azt mondd meg, hogy mire fel?!
Egy 16 éves lányon köszörülitek a nyelveteket? grat gyakorisok. Értem én , hogy unalmas és ingerszegény az életetek , de ne mások vegzálásával pótoljátok már az izgalmat ami hiányzik.
Mintha ti ugyanolyok lennétek és úgy gondolkodnátok mint 16 éves korotokban.
Kompromisszum. Kereszt anya eladó havi 160/168 órát dolgozik van egy kolléganője is. Pontatlan lesz az írás de lényeg nem változik. Segélykor, családikor,nyugdíjkor fizetéskor tele van a bolt. A többi héten jóval kisebb a foragalom.
Tehát van hosszú napja 8óra rövid napja 6 órát dolgozik szabad napja van hogy egyedűl van van hogy ketten. Tehát ha csak havi 5-8napot dolgoznál ??? Egész nyáron 15 nap maximum.100000 simán össze jön.
Nyár a pihenésé-ok de sehová nem jársz akkor csak fekszel a tv előtt??
Voltam 17éves voltak vágyaim céljaim (motor, bulik drágább ruhák). Barackosban ponyvás ifát pakoltunk haverommal ponyva alatt 40 fok volt. Heti két napból hétvégére lett pénzünk. Nagyit is levettem pénzzel,de azért dolgoztam is neki.
17 vagyok, lány. Anyám bolti eladó. Tizenhatodik születésnapom előtt mondta, ha van kedvem bármikor mehetek munkát vállalni. És mentem is. Zsebpénzt ad, egyedül nevel (apám kamionsofőr, csak hétvégén van itthon), eltart engem és két másik testvéremet. Telik bulira, strandra. Viszont úgy voltam vele, hogy sose árt ha van egy kis plusz pénzem. Ha esetleg segíteni kell anyagaikban szívesen beszállok. Szívesen adományoznék is, ha összejönne egy nagyobb összeg. És nagy tévedésben vagy. A nyár nem a pihenésről szól, vagyis nem csak arról. A legtöbb szülőnek ez a legstresszesebb időszak az évben. Ha esetleg 10 éves gyereke van, nem hinném, hogy egyedül otthon meri hagyni. És még sorolhatnám mi miatt. A lényeg a lényeg, én nagyon örülnék, ha ilyen lehetőséget kapnék. Amikor anya feldobta nekem az ötletet rögtön igent mondtam. (Ja és elég lusta vagyok). Jobb, szorosabb lett a kapcsolatunk, mert igen jókat beszélgettünk.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!