Mit tegyek, ha anyám nem hagy békén a bolti eladósággal, és nem érti meg, hogy nem szeretném, és emiatt megbántottam őt, mert folyamatosan mondja?
Anyám bolti eladóként dolgozik, és minden nyáron elmondta, hogy ha majd betöltöm a 16-ot, akkor mehetek oda dolgozni nyáron. Ezen az éven töltöttem be a 16-ot, és már egész nyáron nem hagyott ezzel békén, hogy menjek és menjek. De mindig mondtam, hogy nem. Ma pedig elkezdte mondani, hogy ezen a nyáron nem mentemy de majd jövő nyáron menjünk és hogy az milyen jó lesz. Én meg el is mondtam neki, hogy miért, erre ő megsértődött. Azt mondtam, hogy nem akarok 6 órán át a pénztárban rohadni, meg kódokat tanulni, mert rohadt ciki.
Most megsértődött, pedig ezerszer elmondtam, már, hogy nem akarok odamenni. Nem szeretném a nyaramat végigdolgozni, a nyár azért van, hogy pihenjek. Nem érti meg, hogy én nem akarok bolti eladóskodni.
#60 Értelmesen leírtad.
Kiváncsi vagyok, hány százalékos lesz a válaszod.
Bevállalják a gyereket, mert kicsiként akkora öröm. Kamaszként meg arra várnak, mikor lehet kihajítani.
A kérdező anya valószínüleg nem ilyen. Ő csak, valószínüleg hivatásában dolgozik. Nem érti anyuka, amit ő szeret, a lánya miért nem.
60-as nem kötelező 16 évesen dolgozni, és ne azért dolgozzon a gyerek, hogy a szüleit finanszírozza vele, ez elég erős csúsztatás ahhoz képest, ami a másik oldalon elhangzott.
Akik a másik oldalon vannak, azok arról beszélnek, hogy a legtöbb esetben igenis hasznára válik egy gyereknek, ha kipróbálja pár hétig a nyári munkát, mert nem mindenki olyan, mint te, hogy enélkül is megtanulja értékelni a pénzt. A kérdező szemmel láthatóan nem ilyen, neki elég nagy szüksége lenne a stílusa alapján arra, hogy kicsit megtanulja, miből van neki cipőre meg mozira, meg erre-arra való. És tény, hogy a szülőnek vállalnia kell, hogy a gyereket támogatja, de ehhez az is hozzátartozik, hogy kialakít benne olyan skilleket, ami a sikeres felnőtt léthez kell. Nem igaz, hogy ezt nem bírjátok felfogni és arra sarkítjátok ki, hogy a szülő arra játszanak, mikor hajithatjak ki a gyereket.
Szerintem, ha eddig nem értette meg, hogy nem szeretnél dolgozni, akkor mondhatsz vagy csinálhatsz bármit ez nem fog változni... engedd el a füled mellett, jobbat nem tudok.
Egyébként szerintem orbitális nagy baromság, amit a kérdező anyja csinál. Semmi baj nincsen a nyári munkával, ha a gyerek is akarja. Én a barátaimmal voltam "dolgozni", ami inkább szórakozás volt, elbeszélgettünk, együtt voltunk stb., jól éreztük magunkat és ez is egyfajta közös élmény volt. Vagy, ha pl. a gyerek szeretne saját pénzt keresni, mondjuk gyűjt valamire, valami olyasmire van szüksége, amit a szülei nem tudnak/nem akarnak megfinanszírozni, akkor is egy tök jó dolog. De azért elmenni nyári munkára, mert csak... hülyeség. Utálni fogja, nem lesz hozzá semmi motivációja, nem fog belőle tanulni semmit, nem fogja pozitívan felfogni stb., mert ő nem szeretné és úgysem múlik rajta semmi és nem érzi, hogy számára ez bármilyen szempontból is jó lenne. Ha az én szüleim erősködtek volna, hogy "márpedig el kell menni dolgozni a nyáron, mert brum brum brum", akkor tuti én sem mentem volna... Én nem akartam pénzt, nem volt semmi költséges hobbim, nem volt szükségem semmire, nem érdekelt az a munka stb., szóval max. barátokkal mentünk el ezt-azt kipróbálni, mert egy jó időtöltés volt és ennyi. Mai fejjel sem mondanám, hogy mennyit tanultam volna belőle vagy mennyire a hasznomra vált, mert kb. egyáltalán nem... de akkor akartam, mert jó bulinak tűnt és abban a formában tényleg az volt. Ennek csak így van értelme.
Ez nem kisarkítás.
Nem, nem mindenkinek válik előnyére a munka és az anyja hiába erősödik, a kérdező sem valószínű, hogy ilyen lenne.
Majd ráér dolgozni később. Én az egyetemi évek alatt sem akarnám, hogy dolgozzon a gyerekem. Tanuljon, ráér utána egy életet végig dolgozni.
De, a munka mindenkinek előnyére válik, akik az ellenkezőjét mondják, azok szoktak kibújni legelőször a munka alól :)
Okos hozzáállás és szorgalom nélkül nincs boldogulás az életben egy atlagembernek. Minden szülő szabadon dönt arról, hogy mit kér a gyerekétől és utána minden szülő levonhatja a következtetést, akinek a gyereke még 30-35 évesen is élvezi a mamahotel szolgáltatásait.
Ertem en, hogy szerinted ciki az eladoi munka, csak azt nem latom, hogy milyen (szak)tudas birtokaban nyilatkozol ilyen magas lorol, ami ennel bonyolultabb munka elvegzesere is kepesse tenne. (Felre ne ertsd, nem kellene, hogy legyen, de addig bizony rohejes a lenezesed az abszolut nulla szint “magassagabol”.)
Es ha lenne is tudasod, akkor is igazi parasztsag az anyad kepebe vagni, hogy cikinek tartod a munkajat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!