Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám nem hagy...

Mit tegyek, ha anyám nem hagy békén a bolti eladósággal, és nem érti meg, hogy nem szeretném, és emiatt megbántottam őt, mert folyamatosan mondja?

Figyelt kérdés

Anyám bolti eladóként dolgozik, és minden nyáron elmondta, hogy ha majd betöltöm a 16-ot, akkor mehetek oda dolgozni nyáron. Ezen az éven töltöttem be a 16-ot, és már egész nyáron nem hagyott ezzel békén, hogy menjek és menjek. De mindig mondtam, hogy nem. Ma pedig elkezdte mondani, hogy ezen a nyáron nem mentemy de majd jövő nyáron menjünk és hogy az milyen jó lesz. Én meg el is mondtam neki, hogy miért, erre ő megsértődött. Azt mondtam, hogy nem akarok 6 órán át a pénztárban rohadni, meg kódokat tanulni, mert rohadt ciki.

Most megsértődött, pedig ezerszer elmondtam, már, hogy nem akarok odamenni. Nem szeretném a nyaramat végigdolgozni, a nyár azért van, hogy pihenjek. Nem érti meg, hogy én nem akarok bolti eladóskodni.

2020. aug. 9. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/83 A kérdező kommentje:
16 éves vagyok, mi az, hogy illene valamit mozdítanom? Fogok én még eleget dolgozni, pláne majd fősuli mellett. A nyár az a pihenés. Nem a munka.
2020. aug. 9. 22:17
 12/83 anonim ***** válasza:
69%
Kérdező, vegyél vissza az arcodból, mert szétkapnak a kommentelők. Én szóltam.
2020. aug. 9. 22:17
 13/83 anonim ***** válasza:
71%

Jaj, drága kislányom, mekkora pofont fogsz te még kapni az élettől...

Sajnálom az anyukádat. Beleélte magát, hogy a lányával együtt dolgozhat pár hétig, megtaníthatja neki a munkáját, bemutathatja kollégáinak, büszke lehet rá.

Ezzel ellentétben fejéhez vágtad, hogy ciki a munkája, ergó szégyelled őt. Szörnyű vagy.

Helyedben bocsánatot kérnék tőle.

2020. aug. 9. 22:18
 14/83 anonim ***** válasza:
66%

Van már elképzelésed, hogy mit dolgoznál a nagy életben, ha egyszer oda kerülsz ?

Nem okvetlenül kell, hogy 16 évesen ezt már el tudd dönteni, csak próbálom körbejárni a dolgokat.

2020. aug. 9. 22:18
 15/83 anonim ***** válasza:
47%
Majd ha megvonja a zsebpénzed el fogsz gondolkodni rajta. El vagy kényeztetve kisangyalom
2020. aug. 9. 22:19
 16/83 A kérdező kommentje:
Az, hogy te szét akarod dolgozni magad, az egy dolog. De nálam a nyár az a pihenésé. És az, hogy 16 évesen anyám tart el, hát figyelj, ő vállalta, hogy eltart 18 éves koromig, nem?
2020. aug. 9. 22:20
 17/83 anonim ***** válasza:
37%
Gondolom instázással meg vlogozással akarsz pénzt keresni, mert az nem ciki, igaz? Szegény anyád...
2020. aug. 9. 22:22
 18/83 anonim ***** válasza:
48%
Majd akkor mondd hogy a nyár a pihenésé, mikor neked kell majd meg keresned a kajara a pénzt.
2020. aug. 9. 22:24
 19/83 anonim ***** válasza:
56%

#16; az tudod, mit jelent? Kaját, meg fedelet a fejed fölé.

De nem köteles zsebpénzt adnia, édességet vennie, kifizetnie az internet és a telefonszámládat. Még öltözködés terén sem köteles figyelembe vennie az ízlésesen, elég, ha turkálóból vesz valamit, ami jó rád.

Érzed a különbséget?

20/83 anonim ***** válasza:
53%

Na, a kérdező eklatáns példája annak hogy milyen kis szörnyecskét lehet nevelni akkor, ha a szülő nem figyel a pénzügyi tudatosság kialakítására és mindent a gyerek alá rak.

Más kérdésnél palotaforradalom van abból, ha vki meg mer szólalni, hogy a gyereket meg kell tanítani az önállóságra és felelősségre, és ehhez hozzátartozik, hogy igenis nem adunk meg neki mindent. Ebben ah esetben is a Kérdező anyukája jobban tenné, ha az asztalra csapna és ha a kereskedelem nem megfelelő, akkor mehet kukoricát címerezni napszámba, és nem a pénz miatt, hanem a nevelő jelleg miatt.

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!