Mit tegyek, ha anyám nem hagy békén a bolti eladósággal, és nem érti meg, hogy nem szeretném, és emiatt megbántottam őt, mert folyamatosan mondja?
Anyám bolti eladóként dolgozik, és minden nyáron elmondta, hogy ha majd betöltöm a 16-ot, akkor mehetek oda dolgozni nyáron. Ezen az éven töltöttem be a 16-ot, és már egész nyáron nem hagyott ezzel békén, hogy menjek és menjek. De mindig mondtam, hogy nem. Ma pedig elkezdte mondani, hogy ezen a nyáron nem mentemy de majd jövő nyáron menjünk és hogy az milyen jó lesz. Én meg el is mondtam neki, hogy miért, erre ő megsértődött. Azt mondtam, hogy nem akarok 6 órán át a pénztárban rohadni, meg kódokat tanulni, mert rohadt ciki.
Most megsértődött, pedig ezerszer elmondtam, már, hogy nem akarok odamenni. Nem szeretném a nyaramat végigdolgozni, a nyár azért van, hogy pihenjek. Nem érti meg, hogy én nem akarok bolti eladóskodni.
Jaj, drága kislányom, mekkora pofont fogsz te még kapni az élettől...
Sajnálom az anyukádat. Beleélte magát, hogy a lányával együtt dolgozhat pár hétig, megtaníthatja neki a munkáját, bemutathatja kollégáinak, büszke lehet rá.
Ezzel ellentétben fejéhez vágtad, hogy ciki a munkája, ergó szégyelled őt. Szörnyű vagy.
Helyedben bocsánatot kérnék tőle.
Van már elképzelésed, hogy mit dolgoznál a nagy életben, ha egyszer oda kerülsz ?
Nem okvetlenül kell, hogy 16 évesen ezt már el tudd dönteni, csak próbálom körbejárni a dolgokat.
#16; az tudod, mit jelent? Kaját, meg fedelet a fejed fölé.
De nem köteles zsebpénzt adnia, édességet vennie, kifizetnie az internet és a telefonszámládat. Még öltözködés terén sem köteles figyelembe vennie az ízlésesen, elég, ha turkálóból vesz valamit, ami jó rád.
Érzed a különbséget?
Na, a kérdező eklatáns példája annak hogy milyen kis szörnyecskét lehet nevelni akkor, ha a szülő nem figyel a pénzügyi tudatosság kialakítására és mindent a gyerek alá rak.
Más kérdésnél palotaforradalom van abból, ha vki meg mer szólalni, hogy a gyereket meg kell tanítani az önállóságra és felelősségre, és ehhez hozzátartozik, hogy igenis nem adunk meg neki mindent. Ebben ah esetben is a Kérdező anyukája jobban tenné, ha az asztalra csapna és ha a kereskedelem nem megfelelő, akkor mehet kukoricát címerezni napszámba, és nem a pénz miatt, hanem a nevelő jelleg miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!