Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, ha anyám nem hagy...

Mit tegyek, ha anyám nem hagy békén a bolti eladósággal, és nem érti meg, hogy nem szeretném, és emiatt megbántottam őt, mert folyamatosan mondja?

Figyelt kérdés

Anyám bolti eladóként dolgozik, és minden nyáron elmondta, hogy ha majd betöltöm a 16-ot, akkor mehetek oda dolgozni nyáron. Ezen az éven töltöttem be a 16-ot, és már egész nyáron nem hagyott ezzel békén, hogy menjek és menjek. De mindig mondtam, hogy nem. Ma pedig elkezdte mondani, hogy ezen a nyáron nem mentemy de majd jövő nyáron menjünk és hogy az milyen jó lesz. Én meg el is mondtam neki, hogy miért, erre ő megsértődött. Azt mondtam, hogy nem akarok 6 órán át a pénztárban rohadni, meg kódokat tanulni, mert rohadt ciki.

Most megsértődött, pedig ezerszer elmondtam, már, hogy nem akarok odamenni. Nem szeretném a nyaramat végigdolgozni, a nyár azért van, hogy pihenjek. Nem érti meg, hogy én nem akarok bolti eladóskodni.

2020. aug. 9. 21:58
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/83 Bellatrix:3 ***** válasza:
50%

Amúgy én az a kérdező korában egész nyáron aludtam meg fesztiváloztam és senki sem várta el, hogy dolgozzak, pedig nem voltak a szüleim gazdagok. Igaza van ráér még dolgozni és nem ezzel fogja megtanulni a pénz értékét. Azóta eltelt már pár év normális ember lettem aki dolgozik. Ekkora korban a nyár meg a vakációk arra vannak, hogy pihenjen a gyerek.

Lehet, hogy rossz volt ahogy kifejezte magát, de kitudja mióta mondogatja az Anyja ezt már? Lehet neki is elege és elveszti a türelmét vele szemben. Amúgy igaza van annak aki azt mondta, hogy mindenki biztosan jobban csinálta az ő korában de hála égnek nem kötelező és nem egy 16 évest kell itt névtelenül meg arc nélkül lehordani mindennek.

2020. aug. 10. 07:39
 52/83 anonim ***** válasza:
51%
Szerintem anyukád sem úgy értette, hogy az egész nyarat dolgozd végig. És igen, 10 éve (akkor voltam 17), örültünk, ha dolgozhattunk. 1 hónap munka mellett marad 1.5 hónap pihenni, annak elégnek kell lennie.
2020. aug. 10. 07:40
 53/83 anonim ***** válasza:
29%
51-es valószínűleg nem egész nyáron kellene dolgoznia, hanem amennyi jól esik, ez lehetne akár 2 hét is, nehogy már ebbe bárki belehaljon.
2020. aug. 10. 07:43
 54/83 Bellatrix:3 ***** válasza:
69%

De amíg nem kell meglepetésszerűen csinálnia addig minek?

Meg kéne érteni, hogy nem vagyunk egyformák nem mindenki akar 16-17 evésen dolgozni. És jelen esetben nem is kötelező neki.

2020. aug. 10. 07:54
 55/83 anonim ***** válasza:
75%

#51 +1

Abba sem hal bele senki, a bókokkal molesztálja, egy amúgy kedves és veszélytelen apja korú pasi. De rohadt kellemetlen tud lenni.

Ráadásul kamasz, az élet sz@rságaira fokozottan érzékeny. Egyáltalán nem hasznos most rossz tapasztalatokat szerezni egy helyen, ahol ha kinyítja a száját ha baj van, akkor anya is szívni fog.

2020. aug. 10. 08:05
 56/83 anonim ***** válasza:
52%
Én eskü nem értem mit nyekeregnek itt páran, (pláne egyetlen ember, az aktuális troll, aki mindenhova csak vitatkozni jár), hogy a nyár a pihenésről szól?! elvben van is ennek valóságtartalma, meg érthető is lenne, de idén mégis mit pihen ki olyan nagyon a kiskirálylány? A digitális oktatást? március közepe óta az iskola táján se járt, ergo alsó hangon is ötödik hónapja mereszti otthon a kis popóját, de olyan nagyon rohadt fáradt, kinht nem lett volna egy kész kabaré és vicc ez az egész online bohóckodás. ha még érettségizett volna azt mondom oké, de így? Nálunk a kicsit idősebb fiam annyira örült, hogy végre kiszabadulhat (pedig alapon "kocka" típus), hogy absdzolút nem nézte hova mehet dolgozni, csak hadd menjen már valamerre, pedig nem várta Tőle senki el. Június közepétől dolgozott 5 hetet, napi 6 órában, azóta lazulás van. Oké, hogy nem akarsz dolgozni, de akkor ne a munkáját cikizd le, hanem valld be, hogy büdös a munka és a karantént pihened ki azóta is. Ha velem lettél volna ilyen lekezelő, hát biztosan ultimátumot adtam volna , hogy oké, eladóskodni nem akarsz, de a stílusodért és a hozzáállásodért cserébe 3 napod van keríteni valami munkát, akármilyet, mert ha ennyi tisztelet nincs benned, akkor biza kötelező dolgoznod, ha tetszik ha nem. Mehetnél keresgélni, ha csak a mekibe sikerülne elmenni krumplit sütni, hát akkor oda, én már akkor sem vinnélek el a boltba, ha az kevésbé lenne ciki és inkább jönnél mondjuk oda, mikor nem talál az úri feneked 16 évesen "menő" munkát. Mázlid van anyáddal, Ő csak egy kicsit megsértődött, én helyretettelek volna nevelési célzattal egy kis kenyérkereséssel, pedig sosem vártam egyik gyerkemtől sem el a diákmunkát, mondjuk normálisabbra is sikerült mindkettő, mint te.
2020. aug. 10. 08:12
 57/83 anonim ***** válasza:
19%
#56-os egy újabb proli, aki kettesével gyártja a prolikat. 😁
2020. aug. 10. 09:18
 58/83 anonim ***** válasza:
54%

Ezt mondom én is. Tőlem se várta el senki a munkát és nem is dolgoztam. Érdekes módon mégis ismerem a pénz értékét, hiába hiszi itt valaki, hogy azt úgy kell munkával megtanítani a gyereknek.

Nem csak abból lesz jó keresetű ember, akinek a szülei zsarnokok.

2020. aug. 10. 09:23
 59/83 anonim ***** válasza:
67%

Miért automatikusan zsarnok egy olyan szülő, aki munkára biztatja a gyerekét? Miért kell itt mindenkinek folyton ennyire fekete-feheren gondolkodnia meg állandóan prolizni a valós jelentésétől total elrugaszkodva?

Tényleg csak abban bízom ilyenkor, hogy ezek az emberek valójában unatkozó, a szüleikre és az egész világra éppen nagyon haragos tinik, mert ha felnőtt, elvileg érett emberek gondolkodnak így, az nagyon durva...

2020. aug. 10. 09:31
 60/83 anonim ***** válasza:
55%

Nem, nem tini vagyok, mint már mondtam, felnőtt nő, aki nem dolgozott.

Munkára biztatja, de nem egy 16 éves gyereket!!! "

Van, akinek élmény a nyári munka, alig várja, hogy kipróbálja magát, de nem mindenki ilyen. Ettől nem lesz kevesebb és kevesebb esélye sem lesz az életben.

Szeritnem, hogy tiniként akar-e dolgozni, azt ne a szülő döntse el.

Ha pedig neki kellene anyagi támogatás, akkor azt jelezze az önkormányzatnál, hogy arra sem képes, hogy eltartsa a gyereket, akit ő vállalt.

2020. aug. 10. 09:40
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!