Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Egyes anyukák miért teszik ki...

Egyes anyukák miért teszik ki ilyennek a gyereküket? Csak szerintem gáz a gyerekre nézve, és az idegenek számára is?

Figyelt kérdés
Múltkor családdal étteremben voltunk, ahol volt rajtunk kívül egy házaspár, két gyerekkel. Ötéves lehetett a nagyobb, vele nem volt semmi probléma, de a másik maximum, ha lehetett féléves, borzasztóan viselte az egészet, az etetőszékbe is még jóformán kicsi volt, teljesen elveszett benne. Ordított szerencsétlen torka szakadtából, zengett az egész étterem, anyuka pedig konkrétan SEMMIT nem csinált! Látványosan kényelmetlen volt a gyereknek az etetőszék, nyűglődött, lehet, hogy melege volt, az éttermi kajából ő nem is tudott enni semmit értelemszerűen, de anyuka legalább fél, de inkább egy teljes órán át szenvedtette a gyereket is és mindenki mást. Bájolgott a férjével nagyban, meg talán egyszer kivitte a gyereket, de utána simán visszajöttek a gyerek pedig nem lett nyugodtabb, szenvedett tovább ordítva. Szerintem ez borzasztó pofátlan dolog, főleg ha azt veszem, hogy ténylegesen nem érdekelte az egész, ott vigyorogtak nagyban, mintha a gyerek ott se lett volna kb. Mindenki fellélegzett, mikor végre, nagy nehezen elmentek. A mi családunkban is született nemrég pici, de soha ilyennek ki nem tennénk. Az etetőszék pedig félévesnél fiatalabbak számára tudtommal nem is ajánlatos.

2020. aug. 6. 14:13
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/75 A kérdező kommentje:
Na az anyai létet aztán akarná a nyavalya. :D A mamzillát meg kismillióan használják rajtam kívül.
2020. aug. 7. 17:57
 62/75 anonim ***** válasza:
79%

"inkabb menjenek el etterembe, uvoltson a gyerek, de ha igy nem valnak majd el, mert apu orulhet a bajolgo anyunak, akkor legyen."

És a kérdezőnek az miért jó, ha egy vadidegen házaspár nem válik el? Nem mindegy neki?

"Es akkor majd az etterem tulaja/vezetoje el kell dontse kikbol van tobb b3vetel3 a kisgyerekes bajolgos anyucikbol vagy a gyerektelenekbol es allast foglalhatnak, hohy kiteszik ez gyerekbaratvagy csak illedelmes gyerekkel latogathato vagy gyermekmentes etterem. De ilyen dontest csak az tud hozni akibop ezt kikenyszeritik az odajarok."

Aha, utána meg jön az ezer felháborodott komment meg lepontozás facebookon, hogy "kitiltották a jövő adófizetőjét". Már a hangszerboltnál is balhé volt belőle pár éve, szerinted mi lenne egy étteremnél?

2020. aug. 7. 21:25
 63/75 anonim ***** válasza:
100%

Nem olvastam el a válaszokat, de én a helyedben 15 perc után indultam volna.

Mi múlt hétvégén repültünk, 2 éves forma gyerek, már a reptéren torka szakadtából sikítva rohangált, csúszott mászott a padlón. Az anyja hagyta. Reménykedtem, hogy nem velünk jön. Nem volt akkora mázlim. 1 sorban ült velünk, a 3 órából 2.5--öt végig üvöltött. Majd fél órát ameddig a cuccot vártuk leszállás után. A szülőket nem zavarta, meg se próbálták megnyugtatni vagy elterelni a figyelmét. Az sem érdekelte őket, hogy 100 másik embert zavar, akik ugyanúgy megvették a repjegyet. Én tuti felárat fizettetnék a kisgyerekesekkel. Vonaton is csak quiet zone-ba veszek jegyet.

És nem, nem utálom a gyerekeket. Ez a szülők hibája, nagyobb gyerekeknél a nevelés hiánya.

2020. aug. 8. 17:56
 64/75 A kérdező kommentje:
Uh, részvétem utólag is, és lehet, hogy elordítottam volna magam, hogy kuss legyen már. Sose fogom tudni megérteni, ilyen emberek miért szaporodnak. És valóban nem a gyerek, hanem a szülők hibája.
2020. aug. 8. 18:02
 65/75 anonim ***** válasza:
100%

Ma a villamoson volt egy apuka a 2-3 éves gyerekével, aki sikongatott végig, üvöltözte a megállók nevét stb., de nem azért mert rosszul érezte magát, hanem puszta szórakozásból, még nevetgélt is közben. Apuka meg sem próbálta leállítani, nem érdekelte, hogy mindenki őket figyeli, csak nézett ki az ablakon, mintha a kisfiú ott sem lenne, mindezt 6 megállón keresztül.

Igen, tudom, hogy dackorszakban van, lehet, hogy ha rászól, ugyanúgy folytatja, de legalább próbálja már meg nevelni azt a gyereket. Szerintem egy 3 éves kor körüli gyereknek már simán el lehet magyarázni, hogy miért nem illik üvöltözni ott, ahol 30+ ember van körülöttünk.

2020. aug. 9. 18:05
 66/75 A kérdező kommentje:
A kiabálás is szörnyű tud lenni, de a hangos nevetést sokkal jobban tolerálom egy darabig, mint az ordítva, önmagából kifordult tombolást. Viszont nagyon undorító ez a gyereket lesz.ró mentalitás. Minek csinálta akkor meg az ilyen díszpéldány?
2020. aug. 9. 18:34
 67/75 anonim ***** válasza:
0%
Csak egyszer legyen gyereketek, majd megtudjátok 😄😄
2020. aug. 10. 07:42
 68/75 anonim ***** válasza:
100%
Mit? Hogy miért basznak egyesek nevelni a kölküket?
2020. aug. 10. 11:13
 69/75 A kérdező kommentje:
Érdekes... Akkor a sok kiegyensúlyozott, nem idegbeteg gyerekek, akiket ismerek a környezetemben, tulajdonképpen nem is léteznek. Az viszont biztos, hogy szülőként ásnám el magam, ha hagynám a maximum féléves gyerekemet önkívületi állapotban tombolni. Aki nem akar nevelni, az ne szaporodjon!
2020. aug. 10. 11:52
 70/75 anonim ***** válasza:
Én a nővéremmel szoktam nagyokat vitázni. Igazi ütyülüpütyülü anyuka. Könyörög a négy éves fiának ha csinálni kell valamit, vagy indulni valahova, majd elindulnak mikor a gyereknek éppen úgy hozza úri kedve. A gyereknek pitizik, de a férjével üvölt ha az nem tűri a hisztit\akaratoskodást a fiuktól...
2020. aug. 10. 12:22
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!