Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy rengetegen azt...

Normális, hogy rengetegen azt gondolják h,ogy 30 éves korukig el kell tartaniuk a szülőknek a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Pár fesztiválon rengeteg embert megkérdeztek és mind szentül meg voltak győződve arról, hogy a szülőknek kötelességük eltartani a gyerekeiket minimum 30 éves korukig. Hát ez röhej komolyan!

A szülőnek nagykorúságáig kell eltartania ellátnia a gyermekét. Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja. Mindenkinek az anyja a gyámja. Onnantól, hogy betöltötte a 18. életévét már nagykorú és nem lesz senkinek a gyámja így a szülőnek sem lesz kötelessége eltartania.

Az, hogy otthon mit beszélnek meg az más dolog. Ha a szülő arra vetemedik, hogy kiskorú vagy fiatalkorú gyermekét nem tartja el és kényszeríti arra, hogy eltartsa magát az büntetendő. De onnantól, hogy valaki elmúlik 18 a illik a rezsinek a felét fizetni a szülőnek, ha náluk lakik.

Ha én elmúlok 18, akkor valszeg még itthon fogok lakni és a rezsinek a felét fizetni fogom. legalábbis annak a felét amit használok. Tehát ha mittomén nem használok vizet, soha semmikor (ilyen nincs nyugi :D) akkor ezértmiért fizessek... értitek.. na De mivel nálunk csak a vízért kell fizetni ezért könnyű dolgom lesz. És köszönet képpen amíg itthon lakok a szüleimnek 80%-át fogom fizetni a víz rezsinek. Ennyit megérdemelnek!

ha valaki belekötne: gáz nincs, mert árammal fűtünk árammal főzünk.

Áramért az állam fizet nekünk, mert a napelemekkel visszatermelünk. Többet, mint amennyit fogyasztunk.

A víz sajnos nem adott nálunk, de igyekszünk azt is mihamarabb saját vízrendszerből hozni.

2020. júl. 7. 00:31
 71/108 anonim ***** válasza:
84%

Nem, tényleg nem fogja fel.

Az a baj, hogy sokszor tehetséges, okos gyerekek azok, akiknek a szülei nem engedhetik meg maguknak ezeket a dolgokat, ami szerintem alap kellene, hogy legyen. Olyan iskolákba és munkahelyekre kényszerülnek, aminél jóval magasabb képességeik vannak. Aztán csodálkozunk a depressziós társadalmon.

2020. júl. 8. 10:00
 72/108 anonim ***** válasza:
22%

68!

Nem volt dolgoztatva. Ő maga akart dolgozni. 10 éves kora óta várta, hogy dolgozhasson. Mellesleg konkrétan mi nem volt előnyös abban, hogy hetente egyszer egy órát sétálgatott ingyenes ujsagokkal velem egyutt? Merthogy ez volt a munkája. Ujsagkihordas. Itt a törvény ettől a kortól engedi a gyereknek a munkát, azzal a feltétellel, hogy a szülő a hivatalos munkavallalo, a gyerek pedig segítség. 15 éves kortól napilapot hordhatnak ki reggel, illetve arufeltoltok lehetnek, 16 évesen pedig kasszazhatnak is. Értem én, hogy neked fáj, ha egy gyerek normális és dolgozni akar, nekem viszont ez a normális. A gyerekem minden egyes osztálytársa és az iskolán kívüli barátai is dolgoznak. Nem azért, mert a szülőknek nincs pénzük, vagy kötelező nekik, hanem mert ők igy akarják, ők akarnak egy kis pluszt a zsebpénzük mellé.

2020. júl. 8. 10:01
 73/108 anonim ***** válasza:
11%

Mikor el????? Valóban, heti egy óra rengeteget elvett az életéből. Pláne, hogy ő akarta.

Mindegy, befejeztem a veletek való társalgást.

Woody Allennek igaza volt: "Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. "

Legyőztétek.

Puszi, szép napot

2020. júl. 8. 10:03
 74/108 anonim ***** válasza:
87%

#73 ha meg heti egy ora munkara vered magad hogy ő mekkora onallo volt mar 13 evesen a gyereked az is vicc.

ennyi erovel sokan csinaltunk heti egy ora (házi)munkat, kutyasetaltatast stb.

Ezekszerint en is dolgoztam 13 evesen haha, mert kivasaltam a ruhakat anyukamnak egy kis plusz zsebpénzért.

2020. júl. 8. 14:36
 75/108 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem az lenne a normális, hogy ha már szültél egy gyereket (vagy többet), akkor támogasd addig, amíg befejezi a tanulmányait, lesz rendes, biztos állása és lakhatása, egyszóval amíg önálló életet nem tud kezdeni anélkül, hogy hitelekbe verné magát, hogy tudjon fizetni a levegőbe havi 100k+ forintokat egy szaros 1,5 szobás albérletért... Persze, ha már tud menni dolgozni nyáron, akkor menjen, legalább lesz tapasztalata, de ne menjen már a tanulás rovására a szaros munka! És most nyilvánvalóan nem azokról beszélek, akik 30+ évesen is csak egy érettségit képesek felmutatni, dolgozni pedig sosem vonszolták el a seggüket, mert azokat én is páros lábbal rúgnám ki a házból, viszont azt sem tartom normálisnak, hogy amint megszűnik a gyerek után a családi meg az adókedvezmény, máris húzza el a belét otthonról vagy adjon bele a rezsibe, holott a legtöbb esetben egy ilyen korú kamasz nemhogy stabil munkahellyel, de érettségivel vagy szakmával sem rendelkezik. Ebbe nem gondol bele a sok IQ betyár? Attól még, mert nagykorú lett valaki egyik-napról a másikra, az nem azt jelenti, hogy hirtelen hozzávágnak egy hitelmentes lakást, autót meg stabil munkahelyet, emberek... Egyébként meg én is ahhoz tartom magam, hogy aki a családira meg az egyéb kedvezményekre alapozva akar szülni gyereket, de közben minimálbérért szopik valahol napi 8-12 órát, az ne vállaljon gyereket a semmire! Lehet, hogy ez most sokaknak fáj, de ha annyira szaporodni akar valaki, akkor teremtsen megfelelő körülményeket a kis porontya számára... Lehet tanulni, nyelvvizsgát tenni, képezni magunkat a szakmánkban, ja meg persze FÉLRETENNI! Amúgy is, ha az asszony lebabázik, akkor egy fizetésnek annyi, kaptok GYES-t, ami arra elég, hogy egy embert koldulásra ösztönözzön, aztán, ha a kereső fél is csak minimálbérért robotol meg folyton túlórázik, közben meg fizetni kell az albérletet + venni a babának ruhákat, pelenkát, tápszert, mittomén (tudom-tudom, lehet venni használtan mindent IS, de akkor sincsen ingyen semmi), majd lehet felvenni a hiteleket, meg sipákolni, milyen szar a kormány... Bezzeg, aki örökbefogad, makulátlan anyagi, lakhatási és erkölcsi háttérrel kell rendelkeznie, meg tanfolyamot végeznie a gyerekneveléssel kapcsolatban, illetve egy csomó olyan másik kritériumnak megfelelnie (amiket most nem szándékozok leírni, nézzen mindenki otthon utána), aminek néha még szülők sem tudnak eleget tenni (példának okáért, nehezebb dolga van annak, aki egyedülállóként akar örökbefogadni [hajrá szinglianyuk] vagy korábban alkoholista/kábszeres volt... Milyen érdekes, hogy amikor valaki olyan embernek szül gyereket, aki alkoholista vagy drogos, nem veszik el a családtól a picit, amíg nem folyik vér... röhejes). Emellett az olyan kedvezmények, mint a CSOK bevezetése, kiveri nálam a biztosítékot. Nem elég, hogy az ostobák, elkeseredett emberek ész nélkül való szaporodását segíti elő, mellé az ingatlanárak is eléggé elrugaszkodtak... Sok barom nem gondol bele abba, hogy mekorra buktatókkal is operálhat egy ilyen akció, hogy el kell valahogy tartani a gyerekeket és csak nagyon kevés ember felel meg a CSOK kritériumainak, de csak annyit látnak az emberek, hogy "juhujj, csak gyerekeket kell csinálni, gyere Jucus, ha elsőre összejönnek a hármas ikrek, csak egy héten egyszer verlek meg!", aztán meg koppannak, ha a gyerek marad a nyakukon, lakástámogatás meg sehol. :D

Mindegy, a mai napon már épp elégszer felba_sztam magam a sok hülyén, de legalább már ezt ki tudtam írni magamból. :D

2020. júl. 8. 17:01
 76/108 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen igazad van utolsó.

Bár alkesz kabszeresnek én sem adnék gyereket, akkor sem, ha megváltozott.

Amúgy külföldre általában a jobb élet reményében mennek az emberek nem? Na most akkor? Ott is a támogatásokra alapoznak? Esküszöm nem értem. Ilyen életszínvonalon itt is lehetne élni.

2020. júl. 8. 17:48
 77/108 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm az egyetértést, #76. :) Igazából a drog/alkoholfüggőséget csak azért hoztam fel példának, mert lehetek én egy alkoholista gyógyszerfüggő vagy akár heroinista is, ha én szülöm meg a gyereket, addig nem veszik el tőlem, ameddig vér nem folyik, különben egy vállrándítással elintézi a gyámügy kábé, mert itthon eléggé népbetegség az alkoholizmus, így, ha minden esetben kiemelnék az olyan családból a gyerek(ek)et, ahol az egyik, vagy mindkét szülő szenvedélybeteg, egyszerűen túlterhelődne a rendszer, nincs annyi férőhely, mint ahány gyerek szenved az ilyen ostobáktól nap mint nap... :(

Egyébként meg tényleg bírom azt is, mikor Kis Laci körbekérdez mindenkit a városban, hogy ki tud munkát Ausztriában, aztán kiderül, hogy se nyelvtudása, se érdemleges végzettsége nincsen... Mindegy, kimegy Ausztriába, dolgozik valami kulimunkát, aztán nyomorog a család egy egyszobás lakásban. :( És annyi ilyet látni, hogy kimennek külföldre nulla tudással, aztán rosszabb helyzetbe kerülnek, mint amiből indultak. Bár még mindig jobb, mint amikor viszik az n+1 gyereket koldulni a tévébe, mert Kis Laci nem tudott kondomot húzni a nyolcadik kis csoda után sem, a pia meg a cigi pedig nem a fán terem...

Amúgy nem tudom, mi a helyzet nagyon külföldön ezzel az egész szülsz-gyerekeket-kapsz-pénzt dologgal, de szerintem egy külföldi állampolgárt nem fog eltartani egy idegen állam sem, csak azért, mert pottyantott pár gyereket, legalábbis remélem. :D

2020. júl. 8. 19:44
 78/108 anonim ***** válasza:
100%

Itthon se kéne eltartani őket. Nekem van gyerekem, de boldogan lemondanék minden juttatásról, ha ezzel meggátolnám, hogy a támogatásért szülőket szaporítsák.

Meg érted elhiszem én, hogy szar a világ, hogy önhibáján kívül keres valaki keveset, de akkor se vállaljon olyan gyereket, aki nem tud neki mindent megadni! Ne a gyerek szívja már meg.

2020. júl. 8. 20:01
 79/108 anonim ***** válasza:
85%
Minden szavaddal egyetértek, szerintem sem kéne olyan embernek szülnie, aki nem tud normális körülményeket biztosítani egy gyerek felneveléséhez. Meg egyébként támogatnám, hogy minden kedvezményt szüntessenek meg a gyerekek után, mindjárt nem vállalna a sok ember megélhetésből gyereket. Tudom, ez a kijelentésem keménynek hangzik, azonban aki nem tudja az állam segítsége nélkül felnevelni a gyerekét, azt 1, ne ösztönözzük arra, hogy még több gyereket szüljön a nyomorba 2, így visszaszorulhatna a szaporulat. Amúgy sem értettem soha, mi a halál retkes füléért kell 4-5-6...stb. gyereket vállalni. Szerintem 2, nagyon maximum, ha a családnak belefér, 3 gyerek pont elég, meg amúgy is, lassan 8 milliárdan vagyunk, akkor mi a búbánatért kell teleszülni a bolygót? Ráadásul feltehetőleg olyan egyedekkel, akik segélyeken és gyári munkán fognak vergődni életük végéig, és nem igazán lesznek a társadalom, a bolygó hasznára...
2020. júl. 8. 21:30
 80/108 anonim ***** válasza:
78%

Na igen, az a legnagyobb baj, hogy olyanok szülnek sorban, akik nem tudnak megfelelő életszínvonalat biztosítani. Szülőkkel közös szoba, vagy több gyerek egy szobában, később tanulni sem tudnak.

Szóval én ezt nem értem. Akinek esze van százszor meggondolja, nem pedig majd lesz valami alapon szül.

A túlnépesedést is ez okozza. A legszegényebb területeken vállalnak 8-10 gyereket, ahol normális ivóvíz, élelmiszer és orvosi ellátás, védőoltások, stb.

2020. júl. 8. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!