Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy rengetegen azt...

Normális, hogy rengetegen azt gondolják h,ogy 30 éves korukig el kell tartaniuk a szülőknek a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Pár fesztiválon rengeteg embert megkérdeztek és mind szentül meg voltak győződve arról, hogy a szülőknek kötelességük eltartani a gyerekeiket minimum 30 éves korukig. Hát ez röhej komolyan!

A szülőnek nagykorúságáig kell eltartania ellátnia a gyermekét. Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja. Mindenkinek az anyja a gyámja. Onnantól, hogy betöltötte a 18. életévét már nagykorú és nem lesz senkinek a gyámja így a szülőnek sem lesz kötelessége eltartania.

Az, hogy otthon mit beszélnek meg az más dolog. Ha a szülő arra vetemedik, hogy kiskorú vagy fiatalkorú gyermekét nem tartja el és kényszeríti arra, hogy eltartsa magát az büntetendő. De onnantól, hogy valaki elmúlik 18 a illik a rezsinek a felét fizetni a szülőnek, ha náluk lakik.

Ha én elmúlok 18, akkor valszeg még itthon fogok lakni és a rezsinek a felét fizetni fogom. legalábbis annak a felét amit használok. Tehát ha mittomén nem használok vizet, soha semmikor (ilyen nincs nyugi :D) akkor ezértmiért fizessek... értitek.. na De mivel nálunk csak a vízért kell fizetni ezért könnyű dolgom lesz. És köszönet képpen amíg itthon lakok a szüleimnek 80%-át fogom fizetni a víz rezsinek. Ennyit megérdemelnek!

ha valaki belekötne: gáz nincs, mert árammal fűtünk árammal főzünk.

Áramért az állam fizet nekünk, mert a napelemekkel visszatermelünk. Többet, mint amennyit fogyasztunk.

A víz sajnos nem adott nálunk, de igyekszünk azt is mihamarabb saját vízrendszerből hozni.

2020. júl. 7. 00:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/108 anonim ***** válasza:
88%

"Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja. Mindenkinek az anyja a gyámja. Onnantól, hogy betöltötte a 18. életévét már nagykorú és nem lesz senkinek a gyámja így a szülőnek sem lesz kötelessége eltartania."

Kevered a szezont a fazonnal. 1, Alapesetben se kiskorúnak, se fiatalkorúnak nincs gyámja. Szülője van. Gyámja akkor van, ha a szülő elhunyt, vagy a gyereket csaladbol kiemelve nevelésbe vették. 2, Nem, az anyja soha nem lesz a kiskorú gyereke gyámja, ahogy az apja sem. Ők szülők. Saját gyermek gyámja akkor lehet, ha az a gyerek már nagykorú, de értelmi fogyatékos. 3, Onnantól, hogy valaki nagykorúvá válik, lehet gyám. Így pl a szülők halála esetén a nagykorú testvér lehet a kiskorú gyámja. 4, Nem a nagykorúságig kell a gyereket a szülőnek eltartania. A törvény a nagykorúságig, illetve A nappali tagozatos tanulmányok végéig kötelezi erre a szülőt.

2020. júl. 7. 05:54
 12/108 anonim ***** válasza:
100%

"És köszönet képpen amíg itthon lakok a szüleimnek 80%-át fogom fizetni a víz rezsinek. Ennyit megérdemelnek!"

Igen.

Nálunk a víz számla 2havonta 1200 Ft, ebben a csatornadíj is benne van már.

Az havonta 600 Ft, annak a 80%-a 480 Ft.

2020. júl. 7. 05:57
 13/108 anonim ***** válasza:
81%

"Áramért az állam fizet nekünk, mert a napelemekkel visszatermelünk. Többet, mint amennyit fogyasztunk."

Ez tökjó, ez hogy van? Hol van?

"A víz sajnos nem adott nálunk, de igyekszünk azt is mihamarabb saját vízrendszerből hozni."

Most akkor van vízrezsi, vagy nincs is víz bevezetve?

2020. júl. 7. 05:59
 14/108 anonim ***** válasza:
83%
Elég szar helyzetben lehettek ha ennyire kell a szüleidnek az a pénz tőled
2020. júl. 7. 06:03
 15/108 Deák Dominik 2020 ***** válasza:
47%

Normális emberek között ez a kérdés fel sem merül, mert szeretik egymást feltétel nélkül.

Egyébként a szülők hozzák világra a gyereket, szóval szerintem kötelességünk életük végéig támogatni őket.

2020. júl. 7. 06:36
 16/108 anonim ***** válasza:
75%

A szülőnek nagykorúságáig kell eltartania ellátnia a gyermekét. Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja.

Tévedsz.

Aki állami gondozásban él, tehát kap enni, inni, van ruhája, cipője, tanulhat, annak is van gyámja. A gyám ugyanis azért kell, mert a gyermek nem tehet JJognyilatkozatot, nincs döntési joga rengeteg kérdésben.

2020. júl. 7. 07:01
 17/108 anonim ***** válasza:
60%

Még 40 évesen sem kell majd fizetni a gyerekemnek semmit, ha ezzel segíteni tudok rajta!!

Sok gyökér, a fiatalok manapság nem tudják elkezdi az életet, mert ahogy a gyerek betölti a 18at anyuci hirtelen nem bírja fizetni sem a rezsit, sem a kaját.

Menjen a fenébe az ilyen kizsákmányoló féreg!

2020. júl. 7. 07:10
 18/108 anonim ***** válasza:
43%

17!

Hát azért egy 40 éves már Kepes kellene hogy legyen önállóan, szülői segítség nélkül eltartania magát, pláne hogy nagy eséllyel a szülei épp nyugdíjba készüknek.

Amúgy meg én pl külföldön élek és ha a gyerekem betölti a 18 évet minden támogatás megszűnik utána és pl egészségügyi biztosítást kell fizetnie. Ez nem mindenkinek olyan egyszerű ám anyagilag

2020. júl. 7. 07:15
 19/108 anonim ***** válasza:
71%

Akinek anyagilag ez nem megy, az szerintem ne szüljön gyereket.

És nem azt mondtam, hogy mindenképp eltartom, hanem hogy ha rászorul.

Ő is válhat, ő is kerülhet olyan káresemény középpontjába, amire nem számított, elveszítheti a jól fizető munkáját, bármi lehet.

Bennem fel se merülne, hogy ne segítsek.

Na meg az unokák, értük is a csillagokat is.. Nem értem aki másképp gondolkozik. Konkrétan ki a fenének adja az ember a pénzét, ha nem a gyerekeinek?

Senki nem fogja halál után a fejünk alá tenni.

2020. júl. 7. 07:21
 20/108 anonim ***** válasza:
45%

"Akinek anyagilag ez nem megy, az szerintem ne szüljön gyereket."

Tessek???? Ha a 40 éves gyereket nem tudom eltartani, akkor ne szüljek??? Baxus ezt nem gondolhatod komolyan.

Az én gyerekem 17 éves. Eltartom, amíg nem lesz teljes munkaidős állása, ez evidens. De ha dolgozik majd és minimum annyit keres, mint én, ugyan mi a jó égért kellene nekem eltartanom????

2020. júl. 7. 07:27
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.