Normális, hogy rengetegen azt gondolják h,ogy 30 éves korukig el kell tartaniuk a szülőknek a gyerekeiket?
Pár fesztiválon rengeteg embert megkérdeztek és mind szentül meg voltak győződve arról, hogy a szülőknek kötelességük eltartani a gyerekeiket minimum 30 éves korukig. Hát ez röhej komolyan!
A szülőnek nagykorúságáig kell eltartania ellátnia a gyermekét. Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja. Mindenkinek az anyja a gyámja. Onnantól, hogy betöltötte a 18. életévét már nagykorú és nem lesz senkinek a gyámja így a szülőnek sem lesz kötelessége eltartania.
Az, hogy otthon mit beszélnek meg az más dolog. Ha a szülő arra vetemedik, hogy kiskorú vagy fiatalkorú gyermekét nem tartja el és kényszeríti arra, hogy eltartsa magát az büntetendő. De onnantól, hogy valaki elmúlik 18 a illik a rezsinek a felét fizetni a szülőnek, ha náluk lakik.
Ha én elmúlok 18, akkor valszeg még itthon fogok lakni és a rezsinek a felét fizetni fogom. legalábbis annak a felét amit használok. Tehát ha mittomén nem használok vizet, soha semmikor (ilyen nincs nyugi :D) akkor ezértmiért fizessek... értitek.. na De mivel nálunk csak a vízért kell fizetni ezért könnyű dolgom lesz. És köszönet képpen amíg itthon lakok a szüleimnek 80%-át fogom fizetni a víz rezsinek. Ennyit megérdemelnek!
ha valaki belekötne: gáz nincs, mert árammal fűtünk árammal főzünk.
Áramért az állam fizet nekünk, mert a napelemekkel visszatermelünk. Többet, mint amennyit fogyasztunk.
A víz sajnos nem adott nálunk, de igyekszünk azt is mihamarabb saját vízrendszerből hozni.
Nem olvastam el a válaszokat, de én úgy gondolom, amíg a gyerek tanul addig a szülőnek "kellene" eltartania. Értem arra, hogy ha kollégista lesz az egyetemista gyerekem, akkor a koliját és a buszjegyét nyílván én fizetem. Nálunk például ez van.
21 éves vagyok, már 16-17 éves korom óta diákmunkáztam, van félretett pénzem, manapság már egyre több kiadást én fedezek, de szüleim fizetik a kolit, buszt meg némi kajapénzt is adnak. Ők úgy vannak vele, hogy iskola időszakban ne dolgozzak, foglalkozzak a tanulmányaimmal, de nyáron valami diákmunkát mindenképp vállaljak. Ha minden jól megy 2022-ben végzek az egyetemmel, utána el tudnék helyezkedni. Ha úgy döntök, hogy tovább szeretnék tanulni azt levelezőn tenném és mellette dolgoznék. Szüleim mondták, hogy ha netán elköltöznék, akkor némi alappal támogatnának, de utána magamról kell, hogy gondoskodjak.
Véleményem szerint egy normális családban a szülő nem várhatja el, hogy amint betölti a gyerek a 18-at,akkor azonnal fizessen ezt meg azt, mert mégis miből tehetné meg a gyerek? Jó esetben még tanul 18 évesen, nem mindenki érettségizik éppen 18 évesen.
Összegezve szerintem az első komoly tanulmány végéig kellene támogatni a gyermeket, de már 18 év felett arra kéne sarkallni, hogy ő is dolgozzon, még ha csak nyáron is.
"essek???? Ha a 40 éves gyereket nem tudom eltartani, akkor ne szüljek??? Baxus ezt nem gondolhatod komolyan."
De,komolyan gondoljuk,akik ezen véleményen vagyunk!
Ha nem tudod eltartani,ne szülj,mert akkor az államnak kell azt is!
"Mondjuk mert az a normális, hogy önálló életet akár élni és saját családot alapítani?"
Lehet neked ez a normális,de nem mindenkinek.
Nem mindenki alapít családot bármi áron.
Nem tudom itt egyes kommentelők,akik nagyon löknék a gyerekeiket az "önállóság" felé hány évesek.
De itt bizony nagyon az lesz a trend,hogy visszajön a divatba a többgenerációs együttélés,illetve nagyon sok lesz az egyedülálló,aki a szüleivel él,40-50 éves korig.
Nem a szocializmusban élünk,hogy az állam ingyen szinte hozzád vág egy lakást,sőt mióta bevezették a CSOK-ot azóta irreálisak az árak.
Aki most fiatal,jól gondolja meg,hogy akar-e gyereket,mert a nyakán fog maradni jó eséllyel fél élethosszig.
53!
Hát tudod, én értelmes embert, a társadalom hasznos tagját próbálok nevelni a gyerekemről és valószínűleg fel is kötném magam, ha 40 évesen még nekem kellene őt eltartani, mert annyira életképtelen lenne. Mondjuk ez kizárt, ugyanis 17 éves, de 13 éves kora óta dolgozik -külföldön élünk meg mindig, mielőtt belekötsz- és már akkor is volt életcélja, most is van és halad is afelé
Én azt mondom, aki a 30 éves gyerekének nem tud segíteni, mert anyagilag megterhelő, az a kisebbnek sem tud olyan életszínvonalat nyújtani, ami szerintem szükséges a gyerekvállaláshoz.
Az én környezetemben nagyon sokan járnak magántanárhoz. Miért? Mert az iskolai nyelvoktatás egyenlő a nullával. Már akkor is vacak volt, amikor én jártam suliba.
Sportolni is sokan járnak és táborokba is. Ezek nem 2 forintok. Most hogy biztosítja ezt az a szülő, akinek nem futja arra, hogy ne dobja ki a felnőtt gyerekét??
Na meg havi 28 000 mínuszról írtál. Amiket én felsoroltam, azok mind többek ennél.
A diákhitel pontosan ezeknek a gyerekeknek való. Nem irigylem azt, aki rászorul.
Amúgy rokonom külföldön él. Ott járt egyetemre, a szülők fizettek neki mindent, pedig az nem magyar bérekhez van igazítva. 30 évesen csinálta a második diplomáját,mellette nem tudott dolgozni. Viszont most többszörösét keresi az ottani átlagnak. Na most akkor ha ezt a szülei nem engedhetik meg, akkor mi lett volna?
"Amúgy rokonom külföldön él. Ott járt egyetemre, a szülők fizettek neki mindent, pedig az nem magyar bérekhez van igazítva. 30 évesen csinálta a második diplomáját,mellette nem tudott dolgozni. Viszont most többszörösét keresi az ottani átlagnak. Na most akkor ha ezt a szülei nem engedhetik meg, akkor mi lett volna?"
Akkor vett volna fel hitelt.
Nem, egy 30 évest nem a szülőnek kell eltartania. Te tartsd el a te 30 éves gyerekedet, te nevelted életképtelennek. Az enyém képes lesz önmagát eltartania, az biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!