Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy rengetegen azt...

Normális, hogy rengetegen azt gondolják h,ogy 30 éves korukig el kell tartaniuk a szülőknek a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Pár fesztiválon rengeteg embert megkérdeztek és mind szentül meg voltak győződve arról, hogy a szülőknek kötelességük eltartani a gyerekeiket minimum 30 éves korukig. Hát ez röhej komolyan!

A szülőnek nagykorúságáig kell eltartania ellátnia a gyermekét. Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja. Mindenkinek az anyja a gyámja. Onnantól, hogy betöltötte a 18. életévét már nagykorú és nem lesz senkinek a gyámja így a szülőnek sem lesz kötelessége eltartania.

Az, hogy otthon mit beszélnek meg az más dolog. Ha a szülő arra vetemedik, hogy kiskorú vagy fiatalkorú gyermekét nem tartja el és kényszeríti arra, hogy eltartsa magát az büntetendő. De onnantól, hogy valaki elmúlik 18 a illik a rezsinek a felét fizetni a szülőnek, ha náluk lakik.

Ha én elmúlok 18, akkor valszeg még itthon fogok lakni és a rezsinek a felét fizetni fogom. legalábbis annak a felét amit használok. Tehát ha mittomén nem használok vizet, soha semmikor (ilyen nincs nyugi :D) akkor ezértmiért fizessek... értitek.. na De mivel nálunk csak a vízért kell fizetni ezért könnyű dolgom lesz. És köszönet képpen amíg itthon lakok a szüleimnek 80%-át fogom fizetni a víz rezsinek. Ennyit megérdemelnek!

ha valaki belekötne: gáz nincs, mert árammal fűtünk árammal főzünk.

Áramért az állam fizet nekünk, mert a napelemekkel visszatermelünk. Többet, mint amennyit fogyasztunk.

A víz sajnos nem adott nálunk, de igyekszünk azt is mihamarabb saját vízrendszerből hozni.

2020. júl. 7. 00:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/108 Lena7 ***** válasza:
88%

Én amondó vagyok, hogy miután a gyerek már nem jár iskolába és van saját állása, onnantól kezdve már magának kell megoldania a kiadásait. (Itt a ruhára,benzinre,élelemre és az alapvető háztartási cikkekre gondolok)

Viszont ettől függetlenül a szülők támogathatják még a gyereküket, segíthetnek neki. (Például ház, esetleg kocsi vásárlásnál.)

Persze ezek a dolgok gyerekenként és szülőnként is eltérhetnek.

2020. júl. 7. 07:47
 22/108 anonim ***** válasza:
34%
3-mas, én dolgoztam Mekiben az egyetem alatt. És volt olyan munkatársam, aki gimi mellett, azaz iskolaidőben dolgozott a Mekiben. Nem ugrabugrálni ment oda, hanem saját keresetet akart. És mellette rendesen járt suliba és tanult is.
2020. júl. 7. 08:44
 23/108 anonim ***** válasza:
39%

Azt mondtam, akinek nem megy.

Most komolyan egyik nap van pénz, másik nap nincs? Hagyjuk már. Aki nem tud segíteni a gyerekének, az gyermekkorában sem tudja neki a maximumot néhány kivételtől eltekintve.

És rengeteg ilyen van. Nem jut a gyerekre elég pénz.

Számomra alap a gyereknek a jogosítvány például.

Na meg x évig valaki el tud tartani egy gyereket utána nem megy? Visszafelé léptetik a munkahelyén?

Én évről évre többet keresek és évről évre könnyebb. Egyre többet tudok adni a családomnak. Nem hiszem, hogy mással ez ne így menne.

2020. júl. 7. 09:03
 24/108 anonim ***** válasza:
91%
23: Nyugdíjbamenetel, munkahelymegszűnés, munkanélküliség, baleset, betegség miatt rokkantnyugdíjassá válás.
2020. júl. 7. 09:11
 25/108 anonim ***** válasza:
88%
23: Egyetemista gyerek eltartása és tanulmányokat fizetni neki többe kerül, mint egy 10-13 éves gyerek eltartása.
2020. júl. 7. 09:12
 26/108 anonim ***** válasza:
79%

"Most komolyan egyik nap van pénz, másik nap nincs?"

Kapaszkodj, pont igy van. A gyerek után jaro juttatasokat a 18. szuletesnapjatol beszunteteik és egészségbiztosítás megkötésére szólítják fel. Nos, az alapbiztositas nálunk jelenleg 110euro, amiben semmi extra nincs. Amennyiben szakorvosa van szüksége, a biztosítója csak az első 385euro költség kifizetése után állja a felmerülő költségeket, illetve annak egy részét.

Itt háromhavonta van családi pótlék, az 316 euro. Ez tehát megszűnik. Minusz 316-al indítunk, érre jön rá a havi minimum 110 euro, plusz kb 99% a 385 euro. Tehát az éves költség egy nagykorú gyermek után 1705 euro mínusz lesz évente. Ha olyan szülőről van szó, aki valamiféle segélyt, vagy állami támogatást kap -allami nyugdíj, rokkantnyugdíj,stb- akkor ezt a támogatást CSÖKKENTI az állam, mert számára evidens, hogy a nagykorú, dolgozó gyerek hozzájárul a háztartáshoz.

2020. júl. 7. 09:17
 27/108 anonim ***** válasza:
35%

Na de juttatásokról beszélünk. Ezek nélkül is meg kell tudni lenni.

Nehogymár valaki ezekre építsen. Bármikor lehet kormányváltás, vagy bármi olyan indok, ami miatt a juttatás megszűnik. Akár válsághelyzet is.

Na és? Nem lehet erre alapozni.

Itt is megszűnik a családi, megszűnik a hallgatói jogviszony megszűnése után a TB. Sőt az én szüleim egyetemista koromban már nem kaptak utánam családi pótlékot. Attól még el tudtak tartani.

2020. júl. 7. 09:25
 28/108 anonim ***** válasza:
24%

27!

Ok. Mennyi a tb ha egyénileg fizeted? 6000? Nyilván meg lehet lenni támogatások nélkül is. De ha eddig kaptál a gyerekre 12e családipotlekot, a fizetésed pedig 10e plusz volt a családi adókedvezmény miatt, akkor az eddigi 22 plusz helyett havi 28 mínusszal inditassz.

2020. júl. 7. 09:31
 29/108 anonim ***** válasza:
40%

28??

Mi az a 28 ezer ft?? Vicc, 2 bevásárlás. Nehogymár valaki erre építsen.

Na ez a baj Magyarországon, és ahogy látom máshol is. Ezeket teljesen belekalkulálják, holott bármikor visszavehetik őket, indoklás nélkül.

Erre nem lehet építeni. Aki ezek nélkül nem tud tisztességel felnevelni egy gyereket, az ne szüljön!

2020. júl. 7. 09:34
 30/108 anonim ***** válasza:
33%

29!

Nagyszerű, ha neked ez két bevásárlás és nem rázna meg, ha holnaptól nem lenne. Igaz, egy év alatt az épp 24 bevásárlás lenne és 336e, de mi az neked. Van, akinek számít.

Akinek pedig számít, az nem fogja tudni eltartani a nagykorú gyereket. Ja, de megis: majd ő maga él kenyéren és vizen, mert a gyermek az ugye szent és serthetetlen.

2020. júl. 7. 09:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!