Normális, hogy rengetegen azt gondolják h,ogy 30 éves korukig el kell tartaniuk a szülőknek a gyerekeiket?
Pár fesztiválon rengeteg embert megkérdeztek és mind szentül meg voltak győződve arról, hogy a szülőknek kötelességük eltartani a gyerekeiket minimum 30 éves korukig. Hát ez röhej komolyan!
A szülőnek nagykorúságáig kell eltartania ellátnia a gyermekét. Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja. Mindenkinek az anyja a gyámja. Onnantól, hogy betöltötte a 18. életévét már nagykorú és nem lesz senkinek a gyámja így a szülőnek sem lesz kötelessége eltartania.
Az, hogy otthon mit beszélnek meg az más dolog. Ha a szülő arra vetemedik, hogy kiskorú vagy fiatalkorú gyermekét nem tartja el és kényszeríti arra, hogy eltartsa magát az büntetendő. De onnantól, hogy valaki elmúlik 18 a illik a rezsinek a felét fizetni a szülőnek, ha náluk lakik.
Ha én elmúlok 18, akkor valszeg még itthon fogok lakni és a rezsinek a felét fizetni fogom. legalábbis annak a felét amit használok. Tehát ha mittomén nem használok vizet, soha semmikor (ilyen nincs nyugi :D) akkor ezértmiért fizessek... értitek.. na De mivel nálunk csak a vízért kell fizetni ezért könnyű dolgom lesz. És köszönet képpen amíg itthon lakok a szüleimnek 80%-át fogom fizetni a víz rezsinek. Ennyit megérdemelnek!
ha valaki belekötne: gáz nincs, mert árammal fűtünk árammal főzünk.
Áramért az állam fizet nekünk, mert a napelemekkel visszatermelünk. Többet, mint amennyit fogyasztunk.
A víz sajnos nem adott nálunk, de igyekszünk azt is mihamarabb saját vízrendszerből hozni.
Aki szerint nem kell egy színvonal a gyerekvállaláshoz kizárt, hogy megtapasztalta milyen a szegénység.
70-ben születtem. A szüleim elváltak anyám lúzerekkel, alkoholistákkal jött össze. Szegénységben nőttem fel. Kopott ruhák kamasz lányként. Anyám a munkahelyéről hordta/lopta haza a kaját máskülönben éheztünk volna. A legutolsó falusi osztálytársamnál is volt fűrdőszoba. Én 93-ban évesen úgy mentem férjhez, hogy télen -15 fokban is pottyantósba jártunk szärni.
Gyűlöltem ezt az életet és megvetem a mai napig a szüleimet, mert így kellett élnem.
Megfogadtam, hogy én pucér picśára, albérletbe nem fogok gyereket szülni.
8 év albérlet, diploma után sikerült olyan körülményeket teremtenünk a férjemmel, hogy jöhettek a gyerekek.
Ütném agyon az összest, aki a gyerekének azt a nyomorúságot örökíti tovább, amiben neki is része volt. Szánalmas, primitív ösztönlények!
A mai napig összeszorul a gyomrom, ha eszembe jut a gyerekkorom és ha látom egy gyereken a csóróságot.
A szegénységnek gyerek arca van! Gondolom az értelmesebbje megérti mit akarok ezzel mondani.
A gyerek a mai rohadt drágaságban, minden extra nélkül is iszonyat sok pénz! Csak szólok.
Aki ezzel nem ért egyet mivel eteti a gyerekeit és melyik boltban vásárol? És nem csipsz-kóla-junk foodra célzok, hanem a rendszeres hús-zöldség-gyümölcs kombóra.
Nyelvvizsga? Sport? Ruházkodás?
Na igen, büfé szak mellett lehet dolgozni, de próbálj már egy kicsit komolyabbat.
Orvosi, állatorvosi, fogorvosi, mérnöki karok egyes alapszakjai, stb.
Andragógia mellett lehet, de normális szakon nagyon sokszor képtelenség.
És lesülne a bőr a képemről, ha az egyetemista gyerekemnek nem tudnék ennyit sem megadni, hogy dolgoznia kell mellette.
Az pedig, hogy elfogadják tőled a rezsi felét, gyomorforgató.
Valóban? Pénzügy számvitel alapszakon tanulok. Nem gondolom, hogy büfészak! Hmm, de javíts ki, ha tévedek! Itt egyáltalán nem a szülőket vettem elő, magában a gyerekben lehetne annyi, hogy nem várja el, hogy tartsák el!
Inkább fizetem a rezsi felét, minthogy céltalanul élve elvárjam, anyuci tartson el!
Istenem.. azért tartunk ott ahol.. azért nem lesz nyugdíjunk soha, mert 30 évesen állnak neki az emberek dolgozni..
De ezt úgysem fogja olyan ember megérteni, akinek a szülei kiskorában meg tudtak adni mindent.. És pont emiatt igyekszem tenni, dolgozni, annak érdekében, hogy sem nekem, sem a leendő gyerekemnek ne kelljen nélkülözni.
Arról meg speciel nem tehetek, hogy szüleim nem tudtak megteremteni minden anyagi forrást. De nem is hibáztatom őket. Én igyekszem máshogy csinálni, mint ők.
"Istenem.. azért tartunk ott ahol.. azért nem lesz nyugdíjunk soha, mert 30 évesen állnak neki az emberek dolgozni.."
Ez egy marhaság,amit írtál.
Egy képzettebb ember,aki 30 éves koráig tanul,vélhetően több adót fog befizetni,mint azok,akik már 20 évesen dolgoznak valami gyárban,40 évig minimálbéren.
Másrészt férfiak esetében a nyugdíjkorhatár,most 65 év,hiába van meg egy férfinek 40 éve,akkor sem jogosult nyugdíjra.
Magyarán ha ma egy férfi 18 éves korától dolgozott csak ráfázott,mert 47 év munkaviszony után fog kapni nyugdíjat.
Még a mostani nyuggerek közel rengetegen már nagyon fiatalon elmentek nyugdíjba.
Na akkor most azért tanulsz, hogy a gyerekednek jobb legyen, mint neked volt? Akkor mégse olyan jó ez, vagy hogy is van ez?
Pénzügy számvitel szakos, de nem érti a nyugdíjat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!