Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, hogy rengetegen azt...

Normális, hogy rengetegen azt gondolják h,ogy 30 éves korukig el kell tartaniuk a szülőknek a gyerekeiket?

Figyelt kérdés

Pár fesztiválon rengeteg embert megkérdeztek és mind szentül meg voltak győződve arról, hogy a szülőknek kötelességük eltartani a gyerekeiket minimum 30 éves korukig. Hát ez röhej komolyan!

A szülőnek nagykorúságáig kell eltartania ellátnia a gyermekét. Ezért van a kiskorúnak és a fiatalkorúnak GYÁM-ja. Mindenkinek az anyja a gyámja. Onnantól, hogy betöltötte a 18. életévét már nagykorú és nem lesz senkinek a gyámja így a szülőnek sem lesz kötelessége eltartania.

Az, hogy otthon mit beszélnek meg az más dolog. Ha a szülő arra vetemedik, hogy kiskorú vagy fiatalkorú gyermekét nem tartja el és kényszeríti arra, hogy eltartsa magát az büntetendő. De onnantól, hogy valaki elmúlik 18 a illik a rezsinek a felét fizetni a szülőnek, ha náluk lakik.

Ha én elmúlok 18, akkor valszeg még itthon fogok lakni és a rezsinek a felét fizetni fogom. legalábbis annak a felét amit használok. Tehát ha mittomén nem használok vizet, soha semmikor (ilyen nincs nyugi :D) akkor ezértmiért fizessek... értitek.. na De mivel nálunk csak a vízért kell fizetni ezért könnyű dolgom lesz. És köszönet képpen amíg itthon lakok a szüleimnek 80%-át fogom fizetni a víz rezsinek. Ennyit megérdemelnek!

ha valaki belekötne: gáz nincs, mert árammal fűtünk árammal főzünk.

Áramért az állam fizet nekünk, mert a napelemekkel visszatermelünk. Többet, mint amennyit fogyasztunk.

A víz sajnos nem adott nálunk, de igyekszünk azt is mihamarabb saját vízrendszerből hozni.

2020. júl. 7. 00:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/108 anonim ***** válasza:
66%
És ha nem akar családot vagy párkapcsolatot? ÉS ha jól megvannak a szülőkkel? miért te akarod eldönteni , hogy élje az életét a másik?
2020. júl. 7. 10:35
 42/108 anonim ***** válasza:
64%
Na és miért akarod te eldönteni? Majd ő még a szülei eldöntik. De tudod Pistike fejre is állhat, ha a szülei nem akarják hoyh 30 évesen otthon lakjon, akkor nem fog otthon lakni.
2020. júl. 7. 10:38
 43/108 anonim ***** válasza:
54%
nyilván , de manapság a fiatalok kb fele még otthon él. ÉS ez sokaknak nem tetszik. pedig ezt is illene elfogadni.
2020. júl. 7. 10:40
 44/108 anonim ***** válasza:
14%
Ahogy azt is illene elfogadni, hogy ez sokaknak nem tetszik.
2020. júl. 7. 10:47
 45/108 anonim ***** válasza:
79%
Na, látom, valaki bedobott egy gumicsontot, és már közel ötvenen ráugrottak. :-D
2020. júl. 7. 10:52
 46/108 anonim ***** válasza:
74%

Nyilván nem kell 30 éves korig eltartani valakit, de a mai világban nem olyan egyszerű egy fiatalnak, mint ahogy ezt te gondolod, kedves kérdező. El sem múltál még 18, fiatal vagy nagyon, és azt hiszed, hpgy te majd megváltod a világot. 15-16 évesen én is azt gondoltam, hogy 20 éves koromra elköltözök, aztán beláttam, hogy esélyem sincs erre. Eleve sok 18 éves egyetemre megy, te egyből dolgozni fogsz? Sem egyetem, sem okj, sem szakma? Sima érettségivel szerinted mégis hol fogsz annyit keresni, hogy elköltözz, vagy hogy jelentősen támogatni tudd a szüleidet? A fővárosban egy garzon havonta minimum 130 000 +rezsi. Nekem van egy komoly szakmám, mellette egyetemre járok. A kezdő fizetés a szakmámban nettó 170 000 - 200 000 körül mozog. Legjobb esetben is marad kb 50 000 forintom egy hónapban, de még nem ettem, nem tettem félre, nem éltem..

Ugyanez a lakás pl Debrecenben szintén 120 000 - 130 000 forint, hasonló feltételekkel. Marad a szoba bérlés, ami rezsivel együtt legjobb esetben is minimum 80 000 forint.

Jelenleg a szüleimmel élek. Ingyen tanulok, ösztöndíjas vagyok. Nem gondolom, hogy többe kerülnék a szüleimnek, mint középiskolás koromban. Ruháztatni magamat ruháztatom, az ösztöndíjam nagy részét félreteszem, mellette amikor tudok dolgozni, azt is elrakom. A szüleim nem vesznek el tőlem egy forintot sem, mert tudják, hogy ők nem tudnak elindítani az életben, szeretnék, ha lenne megtakarításom. Persze, ha teljes munkaidőben dolgoznék, akkor mindenképpen beleadnék a rezsibe és az egyéb kiadásokba, ez egyértelmű.

A kérdésedre a válasz, hogy nem, nem kell 30 éves koráig eltartani valakit, de egy 18 éves azzal, hogy 18 lett, nem szűnik meg gyereknek lenni..

2020. júl. 7. 10:58
 47/108 anonim ***** válasza:
59%
"A kérdésedre a válasz, hogy nem, nem kell 30 éves koráig eltartani valakit, de egy 18 éves azzal, hogy 18 lett, nem szűnik meg gyereknek lenni.." ahogy 30 felett sem ha a szüleinek és neki is jó.
2020. júl. 7. 11:01
 48/108 anonim ***** válasza:
70%

A gyerekek java része jár magántanárhoz. Akár idegennyelv, akár matek, bármi.

Ami meg nem létszükséglet, az már nem is kell? És ha a gyerek szeretné, az nem számít? Vagy ha esetleg neki nem úgy megy a nyelv, akkor felejtse el, mert anyucinak úgyse futja rá?

Vagy ha neki olyan az időbeosztása, hogy egyetem mellett sem tud dolgozni? Nekünk is olyan volt, egyszerűen lehetetlenség volt, sosem volt egyben annyi idő, hogy valaki alkalmazott volna.

Na meg nekem jól ment az egyetem, de másoknak sokkal több idő kellett a tanuláshoz, akkor ő majd nem teheti meg?

Nekem ez felháborító.

2020. júl. 7. 11:19
 49/108 anonim ***** válasza:
20%

"A gyerekek java része jár magántanárhoz. Akár idegennyelv, akár matek, bármi."

Egy gyerek sincs a környezetemben aki magántanárhoz járna. Miért kellene? Max ha tanulási nehézség van, de az átlagnak szerencsére nincs.

"Ami meg nem létszükséglet, az már nem is kell? És ha a gyerek szeretné, az nem számít? Vagy ha esetleg neki nem úgy megy a nyelv, akkor felejtse el, mert anyucinak úgyse futja rá"

Ami meg nem létszükséglet, az már nem is kell? És ha a szülő szeretné, az nem számít? Vagy ha esetleg neki kell egy konyhagep, akkor felejtse el, mert a kisfia új telefont akar évente?

"Vagy ha neki olyan az időbeosztása, hogy egyetem mellett sem tud dolgozni? Nekünk is olyan volt, egyszerűen lehetetlenség volt, sosem volt egyben annyi idő, hogy valaki alkalmazott volna."

Megegyszer, senki nem írta azt, hogy nem tartja el a gyereket amig tanul. 30 eves, illetve nagykorú, dolgozó gyerekrol volt szó.

"Na meg nekem jól ment az egyetem, de másoknak sokkal több idő kellett a tanuláshoz, akkor ő majd nem teheti meg?"

Már hogyne tehetné meg. Vagy 20 éve létezik diákhitel.

2020. júl. 7. 11:51
 50/108 anonim ***** válasza:
62%
Én úgy gondolom, hogy addig kell eltartani, amíg a gyerek tanul. Miután befejezte a sulit utána még 2-3 év belefér, de csak akkor ha dolgozik. Gyűjtsön pénzt magának, ha jól keres akkor 4-5 milliót össze tud gyűjteni, az meg már elég tőke a lakáshitelhez. Inkább a hitelre fizessen havi 150et, minthogy albérletbe menjen.
2020. júl. 7. 12:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!