Mit tegyek, hogy anyu megbocsásson? Van még egyáltalán esély, hogy megbocsásson?
15 éves voltam mikor a szüleim elváltak, mert apának barátnője lett. Apáé a házunk, így anyunak albérletbe kellett költözni. Én nem akartam elköltözni, nem akartam egy kis lakásban nyomorogni. Igen, bevallom szerettem a nagy házban élni, szerettem, hogy van medencénk, szerettem, hogy apa bármit megvesz nekem, és akkor még apa barátnőjét is mondhatni kedveltem. 23 éves volt, olyan volt, mintha a nővérem lenne, csomószor eljártunk együtt, elvitt vásárolni, még a barátnőinek is bemutatott. Anya viszont rettenetesen megharagudott rám, konkrétan alig állt szóba velem, de ha igen, akkor is csak azért, hogy elmondja mekkorát csalódott, hogy így elárultam. Ha mesélni akartam neki valamit, arra is az volt a válasz, hogy meséljem "annak a k__vának". Egy idő után már nem is mentem hozzá. De közben apa barátnője nagyon megváltozott, észrevettem, hogy elkezdett engem fúrni apánál, uszította ellenem. Pl mikor meglett a jogsim, lebeszélte apát róla, hogy kocsit vegyen nekem, mert pesten úgyse kell... Többször megvádolt, hogy én ellopom az ő ruháit, sminkjét, meg kutatok a cucca között, apa meg mindig neki adott igazat. Mikor egyetemre mentem, akkor is majdnem meggyőzte apát, hogy menjek koliba. Aztán szerencsére a legjobb barátnőmmel meg az ő anyukájával végül meggyőztük, hogy egy, úgyse vennének fel koliba, kettő sokkal nyugisabb egy lakás. Ezután apa barátnője teljesen megőrült, elkezdte terjeszteni rólam, hogy idegbeteg vagyok, nyugtatókat szedek, meg drogozok, azt is tovább mondta, hogy lopok tőle, pedig soha egy tollat nem vettem el. Apa előtt persze nagyon megjátssza magát.Tisztára kikészített idegileg, azóta max havi 1x megyek haza, de iszonyat gyomorgörcsöm van minden alkalommal.
Közben anyunak is lett új pasija. A pasinak van egy kislánya, folyton együtt fényképezkednek, anyának is van kint faceen egy csomó kép a kislánnyal. Rólam egy sincs... Faceen tudtam meg azt is hogy összeházasodtak a pasival. Fel sem hívott, még egy üzit sem írt, nem hogy meghívott volna. Az esküvői képeken a pasija kislányával pózol, meg együtt mosolyognak. Sírógörcsöt kaptam mikor megláttam. Írtam persze, hogy gratulálok, de nem válaszolt. Hívni is próbáltam sokszor, de nem veszi fel, vagy kinyom.
Tegnap meg apa barátnője jelentette be facebookon, hogy terhes. Hívtam is rögtön apát, hogy hogy hogy nekem nem szólt erről. Erre közölte, hogy óó Kata (apa barátnője) nem akart kivételezni, így mindenki egyszerre tudta meg, meg majd úgyis mondták volna, ha haza megyek...
Már lassan tényleg idegbeteg leszek, tegnap egész este sírtam. Írtam üzit megint anyának, de meg se nézte. Nagyon egyedül vagyok és nagyon hiányzik anya. Régen annyira jóban voltunk, úgy szeretném, ha kibékülnénk, de teljesen elutasít. Tényleg bármit megtennék, hogy megbocsásson, de így hogy? Van még valami esély? Mit kellene tennem?
A Legtöbb tini így döntött volna.
Bizony így hála a fals nevelésnek,meg a fene mód jó létnek.. És nem nem kutya ól kell,de nevelni kéne értékrenddel. Érdekes egy eleve panelben élő szegényebb lány nem támadná hátba ugy az anyját h a ribivel barátnőzzön ,ez megint újgazdagék problémái..
teljesen megértem a kérdezőt, mindkét szülőjét szerette és választhatott a megszokott környezet és a bizonytalanság között és amikor jóba lett az apja nőjével csak megpróbált ,túlélni"
szerintem nyugodtan menj el személyesen anyukád házához a kaputelefonban valószínűleg ott van a neve és ha nincs akkor álldogálhatsz a ház előtt ennyit csak megér a kapcsolatotok. esetleg elmehetsz a rokonaidhoz ők biztos beszélnek anyáddal
ha megszeretteted magad a féltestvéreddel akkor talán az apád barátnője is megpróbál elfogadni
ha megszeretteti magát a féltestvérrel, az csak újabb olaj lesz a mamánál a tűzre.
sajnos ez a család széthullott. és ez a kislány akkor fogja csak megérteni az anyukáját, ha majd neki is lesz már gyereke
50-es vagyok.
Nem, a legtöbb tini nem dobta volna el az anyját a medence kedvéért.
Igen, nyomorogtam volna inkább az albérletben.
A kérdező összes megnyilvánulásából az jön le, hogy baromira nem változott meg, kb ugyanolyan értékrendje van, mint 15 évesen.
"Aki beszól az csak irigy a jólétére"
"Neki derogál az anyjáék háza előtt várakozni, mint egy csöves"
Az az igazság, hogy ha annyira az anyukád hiányozna, már rég ott állnál...
Szimplán az eddigi nagy barinő az ellenséged lett, a minden jóval ellátó apád, pedig az ő pártját fogja, tehát neked is szükséged van valakire, aki támogat, hogy ne maradj egyedül ebben a helyzetben.
Ez az egész tulajdonképpen nem az anyukádról szól, hanem rólad.
Tudod mi az irónikus? Most pont te maradsz úgy egyedül, ahogy anno évekkel ezelőtt az anyukád, és ráadásul ugyanamiatt a nő miatt. Valószínűleg ugyanúgy zokogott az albérletben éjszakákon át, csak akkor te még a medencében pancsoltál az új mostoha anyuval.
lehet itt nem ez a szokás , de a valóság nem ilyen!
hiába próbáltok úgy csinálni mintha az az oldal lenne a valóság, nem! könnyű itt álszenteskedni, de aki nem élt át hasonlót az hiába itélkezik már felnőtt fejjel.
"de szerintem ti is így döntöttetek volna a helyembe"
14 éves koromig egy romos és kicsi házban laktam anyummal.
Kiálltam melette akkor is mikor depressziós volt és naponta láttam sírni.
Apum konkrétan gazdag, három ház, kettő kocsi.
Rengetegszer megkért, hogy költözzek hozzá, egy hívásomba került volna és szaladt volna átpakolni a cuccaimat.
Mégcsak nem is megcsalás történt, egyszerűen nem tudtam megbocsájtani, hogy felcsinálta és otthagyta a 20 éves anyámat egyedül.
Téged az sem érdekelt volna, ha az anyád az utcán fagy meg mert fontosabb volt fényűzés.
Nem (csak) azért vagy rossz ember mert gyerekként meghoztál egy döntést hanem azért mert semmit nem változtál.
Apádnak nem kellesz és ezért rohansz anyádhoz. Csak tudod, ő még nem tudott túllépni azon, hogy neked egy ház meg apád k*rvája többet jelentett mint a szeretet amit ő 15 évig adott neked. Őt egyedül hagytad, nem számíthattott senkire.
Ha annyira szeretnéd anyukádat akkor nem érdekelne, hogy ki néz csövesnek, hanem már a döntésed után pár héttel sírva szaladtál volna, hogy bocsásson meg és haza akarsz menni.
Még mindig jobban érdekel az, hogy idegenek milyennek láttnak.
Ő pont ezért nem tud megbocsájtani (pár válaszoló úgy kezel mintha 8 éves lettél volna) mert nem hitte, hogy olyan közel a felnőttkorhoz ennyire felszínes és pénzéhes vagy.
16/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!