Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anyu megbocsá...

Mit tegyek, hogy anyu megbocsásson? Van még egyáltalán esély, hogy megbocsásson?

Figyelt kérdés

15 éves voltam mikor a szüleim elváltak, mert apának barátnője lett. Apáé a házunk, így anyunak albérletbe kellett költözni. Én nem akartam elköltözni, nem akartam egy kis lakásban nyomorogni. Igen, bevallom szerettem a nagy házban élni, szerettem, hogy van medencénk, szerettem, hogy apa bármit megvesz nekem, és akkor még apa barátnőjét is mondhatni kedveltem. 23 éves volt, olyan volt, mintha a nővérem lenne, csomószor eljártunk együtt, elvitt vásárolni, még a barátnőinek is bemutatott. Anya viszont rettenetesen megharagudott rám, konkrétan alig állt szóba velem, de ha igen, akkor is csak azért, hogy elmondja mekkorát csalódott, hogy így elárultam. Ha mesélni akartam neki valamit, arra is az volt a válasz, hogy meséljem "annak a k__vának". Egy idő után már nem is mentem hozzá. De közben apa barátnője nagyon megváltozott, észrevettem, hogy elkezdett engem fúrni apánál, uszította ellenem. Pl mikor meglett a jogsim, lebeszélte apát róla, hogy kocsit vegyen nekem, mert pesten úgyse kell... Többször megvádolt, hogy én ellopom az ő ruháit, sminkjét, meg kutatok a cucca között, apa meg mindig neki adott igazat. Mikor egyetemre mentem, akkor is majdnem meggyőzte apát, hogy menjek koliba. Aztán szerencsére a legjobb barátnőmmel meg az ő anyukájával végül meggyőztük, hogy egy, úgyse vennének fel koliba, kettő sokkal nyugisabb egy lakás. Ezután apa barátnője teljesen megőrült, elkezdte terjeszteni rólam, hogy idegbeteg vagyok, nyugtatókat szedek, meg drogozok, azt is tovább mondta, hogy lopok tőle, pedig soha egy tollat nem vettem el. Apa előtt persze nagyon megjátssza magát.Tisztára kikészített idegileg, azóta max havi 1x megyek haza, de iszonyat gyomorgörcsöm van minden alkalommal.

Közben anyunak is lett új pasija. A pasinak van egy kislánya, folyton együtt fényképezkednek, anyának is van kint faceen egy csomó kép a kislánnyal. Rólam egy sincs... Faceen tudtam meg azt is hogy összeházasodtak a pasival. Fel sem hívott, még egy üzit sem írt, nem hogy meghívott volna. Az esküvői képeken a pasija kislányával pózol, meg együtt mosolyognak. Sírógörcsöt kaptam mikor megláttam. Írtam persze, hogy gratulálok, de nem válaszolt. Hívni is próbáltam sokszor, de nem veszi fel, vagy kinyom.

Tegnap meg apa barátnője jelentette be facebookon, hogy terhes. Hívtam is rögtön apát, hogy hogy hogy nekem nem szólt erről. Erre közölte, hogy óó Kata (apa barátnője) nem akart kivételezni, így mindenki egyszerre tudta meg, meg majd úgyis mondták volna, ha haza megyek...

Már lassan tényleg idegbeteg leszek, tegnap egész este sírtam. Írtam üzit megint anyának, de meg se nézte. Nagyon egyedül vagyok és nagyon hiányzik anya. Régen annyira jóban voltunk, úgy szeretném, ha kibékülnénk, de teljesen elutasít. Tényleg bármit megtennék, hogy megbocsásson, de így hogy? Van még valami esély? Mit kellene tennem?

2020. jún. 22. 18:34
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/154 anonim ***** válasza:
70%

Itt lassan eljutunk oda, hogy az anyuka hibája, hogy nem volt olyan feszes, mint a 23 éves r*ngyó, illetve, hogy nem tudta a 15 éves királykisasszonynak a medencés luxust tovább biztosítani :D

Ott írta amúgy, hogy nagyon jó volt az anyukájával a kapcsolata, tehát szó szincs olyasmiről, hogy alkoholista volt, vagy bántalmazta volna.

2020. jún. 23. 08:34
 92/154 anonim ***** válasza:
27%
Mert nyilván, ha a megkeseredett “utálom apámat, mert megcsalta anyámat” (mi köze pont ehhez egy gyereknek? a lényeg az lenne, hogy ne rajta csapódjon le a válás...) utat választja, vagy meg is szakítja a kapcsolatot az apjával uszításra és egy instabil egzisztenciával tartatja el magát egy albérletben, az becsületes lett volna...
2020. jún. 23. 08:39
 93/154 anonim ***** válasza:
41%

Most lehet itt lepontozgatni, de gyerekként igenis nem kellett volna belevonni a megcsalásba a Kérdezőt. Emellett pedig teljesen érthető, hogy ennyi évig az apjához húzott. Nem is a pénz miatt, hanem mert Vele képes volt normális kommunikációt kialakítani, amit az anyáról nem lehet elmondani. Lehet, hogy Apuka alapvetően egy gerinctelen ember, de több odafigyeléssel volt a lánya felé, míg anyuka a telefont sem hajlandó felvenni jelen pillanatban. Nem csoda, hogy Apukát választotta.

Írom ezt úgy egyébként, hogy az én szüleim is elváltak és albérletbe mentünk lakni Anyámmal anno és párkapcsolataimban sem csaltam meg senkit és nem is tervezek.

2020. jún. 23. 08:59
 94/154 anonim ***** válasza:
42%
Anyukának is lehetett volna annyi esze, hogy szeretettel fogadja a lányát az albérleti körülmények között, azért mert megszülte, felnevelte, bármi ilyesmi miatt... Mindenki menekülne egy olyan ember mellől, aki találkozások alkalmával is csupán válogatott szidalmakkal képes illetni az új asszonyt és folyton ezzel van elfoglalva, annyira energiavámpír és besavanyodott elme, ahelyett, hogy mondjuk közös programot szervezne a lányával, vagy ilyesmi. Felnőtt nőről beszélünk, elméletileg. Ehelyett a gyakorlatban évek múlva, új család mellett sem képes elszakadni ettől a témától...
2020. jún. 23. 09:05
 95/154 anonim ***** válasza:
100%

Nekem 10 evesen mentek szet a szuleim. Hasonlo szitu volt a lakhatas, de en hetente laktam itt ott, szerencsere 2 sarokra talalt anya alberletet. Nekunk igy bevalt. De aztan apa uj noje elkezdett kiturni, pl amikor terhes lett akkor a szobambol csinalt babaszobat, es egy ido utan azt se szerette, hogy ha ott alszom. Nyaron mar ahhoz is elore kellett szolni, hogy medencezni atmehessek vagy, hogy a hutobol/kamrabol barmit egyek.

Lehet mas termeszetuek vagyunk, de nekem ott santit a dolog, hogy en apat es anyat is nagyon szeretem, es sosem tudtam valasztani kettojuk kozul. Igy amikor elkezdtek velem kigyoskodni, "foggal korommel harcoltam apaert"

Szeretted te igazan anyukadat 15 evesen? Rendben, nekem is rendesen szapulja apa uj feleseget, allandoan tema, de elengedem a fulem mellett, es anyaval is rendszeresen programoztunk meg anno. Apanak meg szeretett annyira, hogy leallitsa a feleseget. Azt nem mondom, hogy otthon erzem magam nala, de megtur a felese.

2020. jún. 23. 09:12
 96/154 anonim ***** válasza:
39%
El tudom képzelni, hogy az lett volna/lenne a becsületes program a Kérdező számára, hogy full laikusként + úgy, hogy nincs is túl sok köze hozzá ehhez a részéhez a sztorinak, a másik fél meghallgatása nélkül 10-20 évig hobbi szinten le kellene az Apját mindenféle szar alaknak hordania Anyuka társaságában egy szobakonyhában nyomorogva. Még véletlenül sem azt nézve, hogy az apjáról, nem az Ő párkapcsolatáról van szó.
2020. jún. 23. 09:13
 97/154 anonim ***** válasza:
83%

Mi a francért találtok ki olyan dolgokat, ami nincs a sztoriban?

A kérdező maga vallotta be, hogy nagyon jó volt a kapcsolata az anyukájával, szimplán nem akart eljönni a luxusból.

Nem azért maradt az apjával, mert az anyja olyan elviselhetetlen lett volna, az apja meg a világ legtörődőbb apja, mivel most sem az apját hiányolja, hogy megszűnt a luxus, hanem az anyját.

Jó nyílván nem az apja hibája, hogy kevesebbet tudott vele foglalkozni, mert valamiből meg kellett teremteni a luxust, de akkor ne az anyukát állítsuk már be szemétnek.

Az anyuka csalódott a lányában, mert a pénzt választotta a jó kapcsolatuk helyett, és a csalódottsága teljesen érthető.

Nem elég, hogy megcsal a férjem, elhagy egy 20on éves csajért, még a lányom is inkább a pénzt választja helyettem, pedig én meg vagyok győződve róla, hogy a kapcsolatunk többet ér, mint a pénz.

Hát nem lettem volna az anya helyében, és fogalmam sincs hogyan reagáltam volna le a szitut, de szerintem nem sokkal jobban, ahogy a válaszolók nagy része sem, szerintem.

2020. jún. 23. 09:16
 98/154 anonim ***** válasza:
91%
Utolsónak abban igaza van, hogy kezdünk átesni a ló túloldalára, lassan már az anya tehet itt mindenről, és véletlenül sem az, aki lecserélte egy fiatalabbra, mint holmi bútordarabot. Nem, nem kell szétszedni a kérdezőt alpári hangnemben, de elkeserítő ez a felfogás, hogy tényleg az ember egy lecserélendő tárgy csak, akinek teljesen természetesen azt is el kell fogadnia, hogy még a saját lánya is elfordul tőle anyagi okok miatt (holott korábban jó volt a kapcsolatuk), sőt, azzal barinőzik a lánya, akire le lett cserélve. Nem biztos, hogy kibírnék egy ilyet...
2020. jún. 23. 09:30
 99/154 anonim ***** válasza:
94%
Apát hibáztatom, aki kellően ostoba és azt hiszi, az új csaja a 2 szép szeméért szereti és nem a pénzéért. Apukát, aki nem csak a friss tyúkot vásárolta meg a pénzéből, hanem a lányát is. Apuka 20 év múlva - 70 évesen - fog pofára esni, mert az akkor 40-es asszonykája még friss és tüzes lesz, és nem egy tatát szeretne pelenkázni. És apuka ezt jóól meg fogja érdemelni.
2020. jún. 23. 09:54
 100/154 anonim ***** válasza:
76%
Valószínűleg anyukádban olyan mély sebet ejtettél a döntéseddel, hogy kérdéses valaha is megbocsájtja-e neked.
2020. jún. 23. 10:24
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!