Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tegyek, hogy anyu megbocsá...

Mit tegyek, hogy anyu megbocsásson? Van még egyáltalán esély, hogy megbocsásson?

Figyelt kérdés

15 éves voltam mikor a szüleim elváltak, mert apának barátnője lett. Apáé a házunk, így anyunak albérletbe kellett költözni. Én nem akartam elköltözni, nem akartam egy kis lakásban nyomorogni. Igen, bevallom szerettem a nagy házban élni, szerettem, hogy van medencénk, szerettem, hogy apa bármit megvesz nekem, és akkor még apa barátnőjét is mondhatni kedveltem. 23 éves volt, olyan volt, mintha a nővérem lenne, csomószor eljártunk együtt, elvitt vásárolni, még a barátnőinek is bemutatott. Anya viszont rettenetesen megharagudott rám, konkrétan alig állt szóba velem, de ha igen, akkor is csak azért, hogy elmondja mekkorát csalódott, hogy így elárultam. Ha mesélni akartam neki valamit, arra is az volt a válasz, hogy meséljem "annak a k__vának". Egy idő után már nem is mentem hozzá. De közben apa barátnője nagyon megváltozott, észrevettem, hogy elkezdett engem fúrni apánál, uszította ellenem. Pl mikor meglett a jogsim, lebeszélte apát róla, hogy kocsit vegyen nekem, mert pesten úgyse kell... Többször megvádolt, hogy én ellopom az ő ruháit, sminkjét, meg kutatok a cucca között, apa meg mindig neki adott igazat. Mikor egyetemre mentem, akkor is majdnem meggyőzte apát, hogy menjek koliba. Aztán szerencsére a legjobb barátnőmmel meg az ő anyukájával végül meggyőztük, hogy egy, úgyse vennének fel koliba, kettő sokkal nyugisabb egy lakás. Ezután apa barátnője teljesen megőrült, elkezdte terjeszteni rólam, hogy idegbeteg vagyok, nyugtatókat szedek, meg drogozok, azt is tovább mondta, hogy lopok tőle, pedig soha egy tollat nem vettem el. Apa előtt persze nagyon megjátssza magát.Tisztára kikészített idegileg, azóta max havi 1x megyek haza, de iszonyat gyomorgörcsöm van minden alkalommal.

Közben anyunak is lett új pasija. A pasinak van egy kislánya, folyton együtt fényképezkednek, anyának is van kint faceen egy csomó kép a kislánnyal. Rólam egy sincs... Faceen tudtam meg azt is hogy összeházasodtak a pasival. Fel sem hívott, még egy üzit sem írt, nem hogy meghívott volna. Az esküvői képeken a pasija kislányával pózol, meg együtt mosolyognak. Sírógörcsöt kaptam mikor megláttam. Írtam persze, hogy gratulálok, de nem válaszolt. Hívni is próbáltam sokszor, de nem veszi fel, vagy kinyom.

Tegnap meg apa barátnője jelentette be facebookon, hogy terhes. Hívtam is rögtön apát, hogy hogy hogy nekem nem szólt erről. Erre közölte, hogy óó Kata (apa barátnője) nem akart kivételezni, így mindenki egyszerre tudta meg, meg majd úgyis mondták volna, ha haza megyek...

Már lassan tényleg idegbeteg leszek, tegnap egész este sírtam. Írtam üzit megint anyának, de meg se nézte. Nagyon egyedül vagyok és nagyon hiányzik anya. Régen annyira jóban voltunk, úgy szeretném, ha kibékülnénk, de teljesen elutasít. Tényleg bármit megtennék, hogy megbocsásson, de így hogy? Van még valami esély? Mit kellene tennem?

2020. jún. 22. 18:34
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/154 anonim ***** válasza:
75%

Erről van szó, valahol. Annyira szapulják itt a Kérdezőt néhányan, de gondolkodjunk már; Apu egy nagyvállalkozó, aki megcsalta, majd kitette Anyut egy huszonéves pipiért. (Amiről hangsúlyozom, hogy nem a Kérdező tehet!) Anyu pedig egy instabil, hisztériás jellem, aki megtagadta a lányától évekkel később is az alapvető emberi kommunikációt, mivel nem ment bele a tipikus, pusztító játékba, hogy uszítva legyen az apja ellen, csak mert neki csalódást okozott. Nem mellesleg, aki ilyen stílusban is beszélgetett a végén is a gyermekével, az nem lehet valami észlény, lássuk be.

Ez a “család” (már amennyiben nevezhetjük annak):

- Egyrészt még felbomlása előtt is degenerált lehetett.

- Másrészt mit vártok, ezekből a mintákból kellett volna a Kérdezőnek helyes értékrendet kialakítania...?

2020. jún. 23. 05:34
 82/154 anonim ***** válasza:
57%
Szóval attól még, hogy meg lett csalva, nem kell automatikusan felmagasztalni, meg szentté avatni sem az Édesanyát, véleményem szerint, mivel nem lesz csak attól helyes ember Ő sem, mert egyszer jól átverték a fejét.
2020. jún. 23. 05:39
 83/154 anonim ***** válasza:
70%

a nagyvállalkozó apa kitette a 40-es feleséget és a pénzén vásárolt magának egy fiatal pipit a húspiacon. a 15 éves lány pedig a gesztusával - ahogyan melléjük állt - az anya számára azt sugallta: apa, jól tetted!

az anya pedig bezárta a lelkét és eldobta a kulcsot. valahogy úgy gondolkodhat: rendben, legyetek akkor ti hárman egy család.

de ő ezt nem akarja látni, mert ha nem látja, akkor kevésbé fáj..

2020. jún. 23. 05:48
 84/154 anonim ***** válasza:
67%

Jaj, hagyjuk mar ezt a "..csak egy 15 eves kislany volt, aki meg nem latott tisztan bla bla.." szoveget!!! Aztan meg evekig ez ment! 18-19 eves mar nem olyan kicsi, hogy ne essen le neki, hogy mi is tortent valojaban!

A penzes Apuci fejet elcsavarta egy - a lanyatol nehany evvel idosebb- ribike, aki kiturta a kerdezo Anyjat a hazbol! Eleinte persze igyekezett mindenben a Kerdezo kedveben jarni, majd amikor mar ugy erezte, hogy biztos talajon all, elovette az igazi enjet! Eldontotte, hogy az a legjobb, ha a Kerdezot is szepen kiturja a csaladi feszekbol, hogy Apuci lehetoleg ne koltson ra annyit stb. Az utban levo gyerekkel pedig csak megerositette a poziciojat! Nahat, egy fiatal punc% mi mindenre kepes!

Ami a legszomorubb az egeszben az az, hogy a kerdezo akkor kezdte hianyolni az Anyjat, amikor otthon valtoztak a dolgok! Amig eljart "mekizni" az uj novel es a baratnoivel, addig nem nagyon erezte a hianyat. Fontosabb volt csobbanni egy jot a medenceben!

En lehet megbocsajtanek, de a kapcsolatunk mar sosem lenne az ami volt. Az elet valasztasok kuzdotere! Kerdezo, te valasztottal! Miert tenne ki Anyud rolad is kepet a facere? Rossszul esik, hogy Anyad nem a verszerinti lanyaval pozol? Na itt gondolkozz el, hogy Anyadnak milyen volt anno, amikor te Apad szeretojevel jartal ide-oda stb! Valoszinuleg jokat sztoriztal neki, hogy "jaj kepzeld Anyu, a Kata olyan jofej! Megtanitott sminkelni es meg a baratnoinek is bemutatott..!"

Lenyeg a lenyeg: megfozted edd is meg!

Kicsit sajnallak azert, mert mar latod, hogy rossz "uzlet" volt anno Anyud helyett a medencet, es az uj "baratnot" valasztani, de ez van. 15 evesen tenyleg nem voltal eleg erett, hogy jo dontest hozz, de aztan meg evekig elvoltal az otthoni kenyelemben! Egeszen addig nem zavartattad magad, mig nem erezted azt, hogy "nem minden arany ami fenylik"! Na ezert sem bocsajtanek meg olyan konnyen. Nem is tudom mit csinalnek, ha valaki elcsabitana a ferjem, szetrombolna a csaladom..es az amugy mar nem kicsi lanyom pedig szoros baratsagot kotne azzal a novel, aki nekem mely fajdalmat okozott!

Tenyleg nem egy 15 evesnek kell dontobiro szerepben lennie, de mostanra gondolom az is leesett, hogy Apud is gerinc nelkul szuletett..

Igen, az alberlet nem a legjobb dolog a vilagon, de ez van amikor valakit kiturnak az otthonabol! Anyud osszeszedte magat es uj eletet kezdett!

En a helyedben, beken hagynam az Anyamat! Most, hogy vegre ujra sinen az elete, te besetalnal a problemaiddal? Most hirtelen hianyzik? Ccc...Egy probat meger, de ne varj ettol tul sokat..nagy fajdalmat okoztal neki anno!

2020. jún. 23. 06:13
 85/154 anonim ***** válasza:
77%

Ez nagyon gáz, hogy a legtöbb ember szerint, minden 15 éves így döntött volna.

Rohadtul nem.

Nem én, de a férjem pont ugyanebben a helyzetben volt. 14 éves volt, mikor az apja elhagyta őket egy fiatal nő ért. Neki is és a hugának is lehetett volna lehetősége maradni a medencés, 3 emeletes kégliben, de valahogy eszükbe se jutott. Egyértelmű volt, hogy mentek az anyjukkal a nagyszülőkhöz, és mások levetett ruháiba jártak. A férjem most 26 éves, 1 éve áll szóba az apjával, a húga még mindig annyira haragszik rá, hogy nem áll szóba vele.

Én anyaként, nem a gyerekre haragudnék, amiért így döntött, inkább magamban csalódnék, hogy ilyen nulla értékrendű gyereket sikerült nevelnem 15 évig.

Szerintem sok mindent nem tudsz tenni. Meg kell várni míg anyukád túl tud lépni a csalódottságán.

2020. jún. 23. 07:11
 86/154 anonim ***** válasza:
72%
A Kérdező tipikus példája annak, hogy a pénz nem boldogít.
2020. jún. 23. 07:20
 87/154 anonim ***** válasza:
47%

A Kérdező Anyjával együtt élni sem feltétlenül lehetett leányálom a mostani habitusa alapján. Ne adjátok már itt a hattyú halálát. Egy valóban értékes kapcsolat megromlásához több kell, mint egy csinos, fiatal nő. Bár gondolom, a szülőket sem kizárólag a feltétlen szeretet és a közös gyerek tarthatta össze.

A kisemmizésről pedig... Az mennyivel lett volna jobb, ha Anyu mondjuk mindenféle beletett érték nélkül viszi a vállalkozó fél vagyonát? Mert nem derül ki, hogy nagyon lett volna neki ott a saját nevén bármi is. Ez sem lett volna gerincesebb, mint ugyanabból a pénzből kitartani egy fiatalabb kiadású aranyásót.

2020. jún. 23. 07:46
 88/154 anonim ***** válasza:
31%
Jajjj fejezzétek már be. Érdekes nálunk pont fordítva volt. Anyám csalta meg apámat egy fiatalabb férfival aki hozta a pénzt, az autót, a vállalkozást. Kérdés se volt 12 voltam hogy velük kell menni. Azért csalta meg apumat mert az meg folyton ivott meg meglopta őt. El ne higyjétek már hogy az apja csak azért hagyta el mert úgy akarta. Biztos hogy volt valami probléma az anya részéről. Az a nő aki nem a lánya hibájáért így el löki magától azzal biztos volt valami. A kérdező nem írta le de hát két oldala van minden dolognak. Nálunk apu maradt a nagy házba sokkal jobban éreztem ott magam én is, de hát általános iskolásként jól esett autókázni úgy hogy nekünk addig semmi olyan nem volt. Teljesen megértelek ne hallgass itt senkire. Irígység népbetegség. Nézzetek magatokba mert azok vagytok
2020. jún. 23. 08:19
 89/154 anonim ***** válasza:
33%
Meghát milyen az az anya aki folyton fúrja az új nőt. Még ha mint mondom nem tudhatjuk. Ti csak a sértett nőt látjátok magatok előtt. Én meg azt a személyt látom akihez menni se jó mert folyton keserű és lehúz. Aki nem tud továbblépni. 15 évesen igen, fiatalony gyerekként akinek van magának is problémája nincs szüksége még arra is. Nem is csoda hogy a férje megcsalta hát milyen nő az ilyen aki kitúrja a saját lányát és nem érti meg. Csak egy sértett megkeseredett nő. Nem kell magasztalni hiszen nem tudjátok milyen személy csak azért mert "anya" . Istenem
2020. jún. 23. 08:23
 90/154 anonim ***** válasza:
58%

Én biztosan nem apámmal maradtam volna, hanem megyek anyával. 15 éves kamaszról van só, nem 6-8 éves kisgyerekről. Meghoztál egy döntést, edd meg, amit főztél. Sajnálom.

26N

2020. jún. 23. 08:32
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!