Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a helyes megoldás?...

Mi lenne a helyes megoldás? Gyerekek mikor dönthetnek kivel szeretnének lenni?

Figyelt kérdés
Van két gyerekem. 16 és 12 évesek (lány, fiú). Apjukkal 5 éve nem élünk együtt. Én a 2 gyerekkel közös házban lakok. Van egy vőlegényem, akit a gyerekek nem igazán fogadnak el. Egy év együttélés után az apai nagymamával és nagybácsival (az apjukat is belevonva, aki 5 éve nem is látta a gyerekeket) összefogva elérték, hogy elköltözzön. Nem akartunk komolyabb összetűzést, esetleg verekedést, mert komoly dolgokkal fenyetettek.

2020. ápr. 30. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/78 anonim ***** válasza:
75%

60!

Nem így van. Épp miután nem volt gyermekelhelyezes, csak és kizárólag az anya ÉS az apa beleegyezésével költözhetnek bárhová. Nem apa dönt, nem anya dönt, hanem együtt döntenék.

2020. máj. 1. 07:54
 62/78 anonim ***** válasza:
26%
Az apa szerintem még bele is menne a nagyszülőknél való elhelyezésbe, az anya az, aki akadékos, aki egy állatra akarja a gyerekeit rábeszélni. Meg hát az az igazság, hogy azért az anya a havi pénztől is elesne, és hát az már nem tetszene.
2020. máj. 1. 08:19
 63/78 anonim ***** válasza:
80%
Milyen havi pénztől, utolsó? Gondolod hogy apuka fizet valamit? Kizartnak tartom. De ha mégis, szerinted az az átlag max 30/gyerek mi a jó égre elég? Abból nem lesz anyukának Gucci ruhatára, az biztos.
2020. máj. 1. 08:31
 64/78 anonim ***** válasza:
58%
Nem csak gyerektartás van, családi is + a másik gyerekre amelyik ellátást igényel arra is
2020. máj. 1. 08:50
 65/78 anonim ***** válasza:
80%
Igazad van. A családi pótlék. Az rengeteg. Mondjuk ugy 25 a két gyerekre összesen. Nyilván nem eszik egyik se, nem kell nekik ruha, iskolába se járt egyik se. Biztos, hogy anyuka ezekből a pénzekből él, ebből megy, természetesen a gyerekek nélkül a Maldív szigetekre nyaralni.
2020. máj. 1. 08:53
 66/78 anonim ***** válasza:
65%

Az a gyerek, amelyik sperciális ellátást igenyel, arra nem 12/hó van. Itt a helyzet egyszerű, sem az anya sem az élettársa nem normális. A gyerekek menni akarnak, akkor mit kell a sz.@rt rágni és nem engedni? Mindenki jól járna. A gyerekek is, az anya is, hisz nem kellene perelnie, a gyerekek apja is, és a "minta" anya élettársa is. Nem értem mit kell ennyit vacakolni. A gyerek szülei szépen elmennek egy ügyvédhez, ezt írásba foglalják. Persze kedves utolsó az anya elesik az eddig kapott pénztől, de tudod ott van az is, hogy utána neki kell gyerektartást fizetnie, és hát az ugye kiesés. Nem tudom mennyit változott a törvény, de nekem az utolsó infóm gyerektartásra havi min 15000, vagy a fizetés 20%a. Elméletileg a gyerekek apjának havi min 30at kellene fizetni a két gyerek után, plusz családi. Az olyan ~60000. Aki 60ból nem tud két gyereket iskolába járatni, etetni, öltöztetni az azért kicsit para. Nyilván nem azt mondom, hogy ez sok pénz, mert nem az, és arra a gyerekre, aki spec. ellátást igényel azért vannak állami kedvezmények. Nyilván nem jó, ha egy gyerek nem egészséges, de annak a gyereknek pont nem egy ilyen anya, és üvöltöző állat kell, mint az anya élettársa. Továbbra is azt mondom, hogy csak az anya oldalát ismerjük a többiekét nem, az anya épp eléggé leírta magát.

Egyébként, ha én a gyerekek apja lennék, ÉS az anyával elváltam volna ÉS fizetnék havonta tisztességesen ÉS a gyerekeimtől megtudnám azt, hogy egy ilyen fazon kiabálna velük tuti megpakolnám, de még valószínűleg az exfeleségemet is, ha annyi esze van, hogy ezt hagyja.

2020. máj. 1. 10:10
 67/78 anonim ***** válasza:
80%
Na ezt akartam én is mondani! Persze, jó hogy nem majd apuka x év után előmászik, beszabályozza őket hogyan éljenek aztán eltűnik és éli az életét? Ennyi erővel lassan a szomszéd is beleszólhat abba a másik hogyan él. Eleve válásnál el van mondva, hogy egymás magánéletét tiszteletben kell tartani. Akkor Anyuka is menjen oda háborogni hogy az apa milyen k-kat visz haza?
2020. máj. 1. 13:01
 68/78 anonim ***** válasza:
26%
Aki az anyukát védi ostoba, ezzel lezártam a vitát, vitázzatok magatok közt! Elmondtam a gondolataimat, ennyi. Ez az anyuka, nem mintaszülő, hanem egy hulladék ember, aki a gyereknevelés terén elhasalt. Képtelen a gyerekei érdekeit nézni. Szakemberre szorul, ahogy azok is, akik az anyuka álláspontját tartják elfogadhatónak.
2020. máj. 1. 13:40
 69/78 anonim ***** válasza:
25%

69!

Igazad van! Xar az anya. A szemétládája 5 EVE NEVELI EGYEDÜL a gyerekeket. A csodálatos apuka 5 ÉVE XARUL RÁJUK.

2020. máj. 1. 13:53
 70/78 anonim ***** válasza:
29%
Itt mindig az a xar aki a kérdést felteszi. Ha apuka írta volna ki, hogy 5 éve nem látogatta a gyerekeit, de most el akarja perelni őket az anyjuktól, mert nem szimpi nekik anyuka párja akkor mindenki az apát támadná
2020. máj. 1. 14:03
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!