Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a helyes megoldás?...

Mi lenne a helyes megoldás? Gyerekek mikor dönthetnek kivel szeretnének lenni?

Figyelt kérdés
Van két gyerekem. 16 és 12 évesek (lány, fiú). Apjukkal 5 éve nem élünk együtt. Én a 2 gyerekkel közös házban lakok. Van egy vőlegényem, akit a gyerekek nem igazán fogadnak el. Egy év együttélés után az apai nagymamával és nagybácsival (az apjukat is belevonva, aki 5 éve nem is látta a gyerekeket) összefogva elérték, hogy elköltözzön. Nem akartunk komolyabb összetűzést, esetleg verekedést, mert komoly dolgokkal fenyetettek.

2020. ápr. 30. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/78 anonim ***** válasza:
41%

Én már hozzászóltam ehhez, de kérdező abszolút szánalmas vagy. Talán egy hangyaf.@sznyival lehetsz jobb mint anyám. Az élet valóban nem fekete és fehér. Vannak gyerekeid. Van egy fazon, akit nem tudnak elfogadni. És Te ott tartasz jelenleg, hogy elindítasz egy gyerekelhelyezési pert pusztán azért, hogy a bíróság eldöntse kinél legyenek a gyerekek. Ezzel bebiztosítod magadat, mert a gyerekeket ahogy mondtad jó eséllyel nem fogják gyámként megjelölni azaz alaptalanul lejáratod az exférjedet, és a gyerekeknek majd tudsz egy papírral előrukkolni, hogy nézzétek nálam vagytok elhelyezve, és ezt a fazont, aki ah élettársam, ha besz.@rtok is el kell fogadnotok! Hát ki vagy Te? Nem tudsz lejjebb süllyedni ettől a szinttől. Én az anyámmal nem beszélek már jó pár éve, mert elég csúnya dolgokat tett, de tudod, te mint mintaszülő megérdemelnéd, hogy a gyerekeid szembe köpjenek. Jó dolog utánuk havonta felvenni a pénzt, ugye? Pláne azután a gyereked után, aki speciális ellátást igényel. Az biztos, ha a gyereked lennék velem nem lenne könnyű dolgod, mert én előbb mennék egy nevelő otthonba, mintsem, hogy ilyen önző szülőm legyen. És bocsánat, hogy ilyen nyersen fogalmazok, én anyámnak is megmondtam a véleményemet, és ez alól te sem vagy kivétel! Szégyelld magadat kérdező!

Az életben tudod egy ember sokszor el tud bukni, és pofára esni, ugyanis az élet nem egy langyos víz, amiben csücsülsz, hogy milyen kellemes. Az életben, ha pofára esel, próbálsz felállni, és nem mindegy mikor, hol, milyen téren hasalsz el. A gyerekeid örökké a gyerekeid maradnak, és ha megöregszel jó eséllyel a sz.@ros pelenkát is kiveszik majd alólad, de ez az ember, akit a gyerekeid nyakára akarsz szakítani nem tudhatom sosem mennyire biztos pont, és meddig biztos pont. Erre nincs garancia, de a gyerekeidre van! És Neked a gyerekeidet kellene nézni. Nekem fényezheted itt magadat, hogy mennyire jó anya vagy, nálam elástad magadat, és a hozzáállásoddal is! Amit te produkálsz, az minősíthetetlen, és a gyerekeid helyében én jelentenélek fel, vagy küldenélek el szakemberhez, hogy vizsgáljon ki! Mert így a gyerekeid további gyámságára te is alkalmatlan vagy. Ebben az ügyben, ha pert is indítasz és egy normális bíró kapná ezt az ügyet nyomban egy igazságügyi pszichológust is bevonnék ebbe az ügybe, hogy beszélgessen el veled és a gyerekeiddel is természetesen külön.

2020. ápr. 30. 22:15
 52/78 anonim ***** válasza:
39%
Kedves utolsó szerinted akkor ha a kérdező gyerekei nem akarják, hogy legyen a kérdezőnek kapcsolata akkor élje le egyedül az életét? Jah és persze 100%, hogy a gyerekeid majd téged fognak istápolni öreg korodig. Egyszer majd felébredsz és bilibe lóg a kezed...
2020. ápr. 30. 22:21
 53/78 anonim ***** válasza:
75%

"Viszont ha a gyerekek elmesélik, hoyg mennyire nem érzik magukat jól/biztonságban az új hapsid mellett, akkor kiemelhetikm öket a családból, elhelyezhetik a nagyszülöknél, de nem feltétlen hagyján veled öket!"

Orbitális baromság.

2020. máj. 1. 06:02
 54/78 anonim ***** válasza:
39%
Kedves utolsó! Ha a gyerekek azt az illetőt nem tudják elfogadni annak oka van. Az anyuka előadta itt magát, a gyerekeket nem is hallottuk/olvashattuk. Egy ember leírása alapján nehéz döntést hozni, hogy kinek és miért van igaza. De ebben az esetben más történt. Üvölt a kérdésből, és a kérdező hozzászólásaiból az, hogy teljesen önző, és nem nézi a gyerekei érdekeit. A gyerekek sokszor áldozattal, lemondással járnak. Nem hiszem, hogy a gyerekei nem akarják azt, hogy az anyjuknak kapcsolata legyen, hanem azt akarják, hogy olyan kapcsolata legyen, amiben a másik fél is normális. Továbbra is fenntartom a véleményemet arról, amit a hosszabb leírásban adtam.
2020. máj. 1. 06:06
 55/78 anonim ***** válasza:
31%

54!

Nézd, mint elvált szülők gyereke bizton állíthatom, hogy annak a szerencsétlen partnernek a létezésén kívül a világon semmit nem kell tennie ahhoz, hogy utálja a gyerek. Hiszen ő az, aki miatt anyu és apu nem lesz együtt, ő az, akire anyu figyelmet fordít helyettem, ő az, aki anyuval időt tölt, stb. Teljesen átlagos hozzáállás egy gyerektol. Pláne, ha anyu évekig egyedül volt és minden de minden a gyerek körül forgott.

2020. máj. 1. 06:10
 56/78 anonim ***** válasza:
34%
55! Ez az eset akkor igaz, ha 10 év alatti gyerekekről van szó. Nem hiszem, hogy egy 16 éves gyerek állandó figyelmet várna.
2020. máj. 1. 06:29
 57/78 anonim ***** válasza:
24%
Nem nagyon számít, hogy mit hiszel. Tény, hogy egy kamasz eleve azt hizsi, körülötte forog a világ és még nehezebben enged változást az életében, mint egy kisgyerek.
2020. máj. 1. 06:36
 58/78 anonim ***** válasza:
62%
Az a kamasz, amelyik azt hiszi, hogy körülötte forog minden, szintén neveltetés kérdése. Elmehetünk ebbe az irányba is, de ugyanúgy a szülő a hibás, ismét egy pont az anya alkalmatlansága mellett.
2020. máj. 1. 07:35
 59/78 anonim ***** válasza:
23%

58!

Láttál már kamaszt? Kb mind azt képzeli, hogy körülötte forog a világ. Köze nincs a neveléshez, ez a normális, az evolúció része

2020. máj. 1. 07:49
 60/78 anonim ***** válasza:
71%

A gyerekek simán elköltzöhetnek a mamához is, ha az APA beleegyezik.

Ugyanis mivel semmiféle gyerekelhelyezés sem volt eddig, a gyerekekröl bármelyik szülö dönthet.

A gyerekeknek joguk van az apához költözni, illetve az ö engedélyével akárkihez - a szomszéd Pista bácsihoz is.

Ha az apának nincs kifogása az ellen, hogy a mamánál legyenek, akkor minden további nélkül lehetnek ott.

Aki szerint meg a gyerekek az anya minden kapcsolatát megtorpedóznák, az olvassa el, amit az anya nagy nehezen kinyögött: az ordítós veszekedéseket nevezi "kisebb hibának" az új férfi részéröl. Szerintem meg tökéltesen érthetö, ha a gyerekek nem akarnak olyan valakit elfogadni, aki így viselkedik!

2020. máj. 1. 07:50
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!