Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mi lenne a helyes megoldás?...

Mi lenne a helyes megoldás? Gyerekek mikor dönthetnek kivel szeretnének lenni?

Figyelt kérdés
Van két gyerekem. 16 és 12 évesek (lány, fiú). Apjukkal 5 éve nem élünk együtt. Én a 2 gyerekkel közös házban lakok. Van egy vőlegényem, akit a gyerekek nem igazán fogadnak el. Egy év együttélés után az apai nagymamával és nagybácsival (az apjukat is belevonva, aki 5 éve nem is látta a gyerekeket) összefogva elérték, hogy elköltözzön. Nem akartunk komolyabb összetűzést, esetleg verekedést, mert komoly dolgokkal fenyetettek.

2020. ápr. 30. 09:31
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/78 anonim ***** válasza:
66%

Azért azt értsd már meg, hogy ha egy férfi odaköltözik hozzád, akkor együtt fog élni a gyerekeiddel is. Teljesen érthető, hogy ebbe van beleszólásuk, hiszen érinti őket. Az a te álláspontod, hogy ne szóljanak bele, ki költözik oda, de ha rosszul érzik magukat, nem is költözhetnek a nagymamájukhoz (aki eszerint szívesen fogadná őket).

Ahogy nézem, pont a gyerekeid kompromisszumkészek, mert ők hajlandóak lennének a nagymamához elköltözni, és akkor lakhatnál a pároddal. De te csak azért se engeded. Most tehát van egy állóháború a gyerekeiddel. Mi ebben a jó neked????

2020. ápr. 30. 13:24
 42/78 anonim ***** válasza:
30%

Goldmund!

Nem, nincs a gyerekeknek ebben beleszólása, még veletlenul se. Véleményük lehet, el is mondhatják, de amúgy közük nincs hozza. Házasság, válás, gyermekvallalas: érint ő a gyerekét, hátassal van rá, de NEM SZÓLHAT BELE

2020. ápr. 30. 13:43
 43/78 A kérdező kommentje:

Hozzáteszem.

Soha nem voltam rossz anya. Pont az is a probléma, hogy eddig csak nekik éltem (akkor is mikor még nem 3an voltunk, mert az csak látszat kapcsolat volt már évek óta) és most féltékenyek.

2020. ápr. 30. 13:52
 44/78 anonim ***** válasza:
0%

Sántít az érvelésed, kérdező!

A gyerekeid féltékenyek? Akkor miért akarnának a nagymamához költözni?

És te miért ellenzed alapból? Akkor simán együtt lakhatnál a pároddal.

Lehetne itt olyan megoldást találni, aminek mindegyikőtök nyertese lenne, de ahhoz nem ilyen hozzáállás kéne.

2020. ápr. 30. 14:23
 45/78 A kérdező kommentje:

Nem tudom ki mondta hogy mamához akarnak költözni?

Azt írtam, hogy ezzel fenyegetőznek,nem mást

Az élet korántsem fekete és fehér

Az lesz a megoldás, hogy majd a bíróság dönt, hogy az apjukkal vagy mellettem a helyük.

Ezt igazából már rég el kellett volna rendezni!

Korántsem hiszem hogy az apjuk mellett döntene a bíróság.

5 éve nem látta őket!

2020. ápr. 30. 14:29
 46/78 anonim ***** válasza:
100%
Menj bíróságra. Amúgy még ha a gyerekeknek van is joguk maximum véleményt nyilvánítani a helyzetről az exednek meg az anyósnak aztán főképp nincs beleszólása
2020. ápr. 30. 15:24
 47/78 anonim ***** válasza:
21%
Viszont ha a gyerekek elmesélik, hoyg mennyire nem érzik magukat jól/biztonságban az új hapsid mellett, akkor kiemelhetikm öket a családból, elhelyezhetik a nagyszülöknél, de nem feltétlen hagyján veled öket!
2020. ápr. 30. 15:25
 48/78 anonim ***** válasza:
80%
Jah de amúgy ha a kérdező szólna bele abba hogy a 16 éves gyerek kivel van vagy kit visz haza akkor gondolom mélyen fel lenne háborodva
2020. ápr. 30. 15:26
 49/78 anonim ***** válasza:
64%
Azért valljuk be a "gyerekek" manapság nagyon önzőek tudnak lenni. Anyu Apu mellöl elüldöznek mindenkit, mert nehogy már osztoznia kelljen a figyelmen, de mellette ő had csináljon amit akar, be ne merd szabályozni.
2020. ápr. 30. 15:30
 50/78 anonim ***** válasza:
29%

Ugy tudom jogilag 16 eves kor utan. De ha van valas es gyefmekelhelyezesrol/lathatasrol dontes. Ha nincs akkor elvileg mi dketten rendelkeztek azonos szuloi felugyeleti joggal. Apahoz mehetnek. Mamahoz, nagybacsihoz NEM. 18 eves kor utan meg ahova akarnak.

A mi esetunkben 17 eves es folotte korban minden gyerek engem, mint uj part ki akart utalni, miert? Mert elvartam, meg.ondtam a legelejetol kezdve, hogy en nem fogok mas utan otvaros retket felkaparni a kozos hasznalatu helyisegekbol, es folyamatosan utanuk pakolni a ganajt es elturni, hogy drogozzanak, cigizzenek a lakasba. Ami reszben az en tulajdonom is volt. Nyilvan egybol en lettem az osellenseg. Fuuuu beszol, hogy a taskam ne az eloszoba kozepere legyen lek.rakva, hogy huzzam le a vecet? Hogy tegyek magam utan budipapirt? Hogy neha menjek mar boltba? Vagy ne hagyjam nyitva a lakast ha elhuzok otthonrol es nincs otthon senki? Vagy ne a lepcsohazban fuves cigizzek? Fuhuuu en voltam a gonosz szt...

Na ennyit a ne szoljon be semmiert az uj par. Gyerekeidnek nem tetszik az uj felallas. Volegennyel beszeld meg, a nevelest hagyja rad, de mondja el a kozos egyuttelesben kozos helyisegek hasznalataban mik a szabalyok es beszeljetek at. Ha nem uavarjak egymas koreit, akkor ennyi. Gyerekeidnek koszonniuk kell a volegenynek es ennyi. Szeretni nem kell, de mint masik felnott embert bunkozni se bunkozhatnak vele.

2020. ápr. 30. 16:00
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!