Mi a helyes megoldás ha családon belüli erőszak történik?
#1-nek,egy egykor bántalmazott gyerek válasza: nem,nem lesz jobb. Elkezd foglalkozni vele a családsegítő,meg mindenféle pszichológus,akik mindenáron azt akarják a háttérből kilátni,hogy hazudik.
Folyton el kell mesélnie ugyanazokat a megrázkódtatásokat,közben a szülei verbálisan és mentálisan is nyomást gyakorolnak rá. El akarják hitetni,hogy nincs igaza/nem jól látja a dolgot,túlaggódja és jönnek az érzelmi zsarolások. Kb ecekig az ügy egyhelyben toporog,és ha egy kicsit is nem figyelnek,megverik úgy,hogy látlelethez nem elég,de a gyerek szenvedjen.
Na ilyen,mikor Magyarországonértesítesz BÁRKITA,hogy bántalmaznak.
Nálunk is volt bántalmazás. Apám verte anyámat mindig. A legtöbb nap úgy telt el kisgyerek koromban, hogy be kellett zárkózni és várni mikor megy el otthonról, hogy ki tudjunk menni a szobából.
Egyszer a bakancsommal verte meg anyámat...máskor amikor idegesebb volt ránk fűrészelte az ajtót és azt mondta feldarabol minket. Ekkor 6 voltam.
Utána a bátyám folytatta, ő mundjuk inkább engem vert, mert utált.
A gyökér anyámnak lett volna lehetősége segítséget kérni, de mindig visszautasította, védte őket.
A legtöbb esetben ez van amúgy...az áldozat átgondolja a dolgokat és véfi a támadót. Ha tesz is feljelentést, visszavonja azt.
Szerintem ne avatkozz bele.
Valamelyik áldozatnak kell lépnie.
Nincs mese, ha bántalmaznak, lépni kell. Felnőttként ha van munkád, cuccolj össze, vegyél ki albérletbe egy szobát, és szakítsd meg a bántalmazóval a kapcsolatot. Gyerekként pedig örülj, ha elvesznek az ilyen "szülőktől", ettől rosszabb helyre nem fognak küldeni. Komolyabb, bizonyítható bántalmazás esetén a rendőrséget is be lehet vonni.
Szóval próbáld rávenni, hogy kezdjen valamihez, mert így csak lelki nyomorék lesz belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!