Az erőszak megoldás az alkohol fogyasztás ellen?
Nem megoldás. Volt ismerősöm, akit kényszerelvonóra küldtek. Nem az ő döntése volt, ő inni szeretett volna tovább. Amint kijött az elvonóról, ivott tovább.
Senkit nem tudsz leszoktatni a piáról (vagy bármi más függőségét megszüntetni), amíg ő maga nem akarja. Saját tapasztalat. Erős dohányos voltam. A környezetemben mindenki le akart szoktatni. Állatira idegesített minden szánalmas próbálkozás. Aztán egyik nap úgy döntöttem, hogy nem dohányzom többé. Saját döntés volt. Évek óta nem gyújtottam rá. Undorodom a szagától is.
Ez a kijelentés így, hogy "az alkohol méreg", nem igaz.
Napi 2 deciliter minőségi vörösbor és egy pohárka minőségi pálinka egészséges. Tartani kell a mértéket!
Talán ismerős a mondás: jóból is megárt a sok.
A gyógynövényes alkoholok is jót tesznek, de azokat nem rendszeresen kell inni, nem arra vannak kitalálva.
Egy alkoholgondokkal küzdő embert pedig nem erőszakkal kell leszoktatni.
Az erőszak mindenre megoldás. Ha azt látod, h az erőszak valamit nem old meg, ott nem volt elégséges az erőszak szintje.
Az más kérdés, hogy az alkoholistával szemben általában nem használhatsz kellő mértékű erőszakot, mert az törvénybe ütközik, aminek a betartásáról megint csak az erőszak, az állami erőszak-monopólium gondoskodik.
Vannak olyan gyógynövényes alkoholok, amik nem számítanak tinktúrának.
Ha a hozzászólásod kioktatás akart lenni, akkor nem értem. Szinte ugyanazt írtad le, mint amibe belekötöttél. Egyébként pedig a tinktúrákat is szokás alkoholnak hívni, mivel azok.
Ahány tudományos kutatás, annyi eredmény.
Nem csak az élelmiszerekkel kapcsolatosan, hanem mindennel kapcsolatban. Mivel itt egyikünk sem kutató - gondolom -, ezért kénytelenek vagyunk ebben a témában ( is ) másokra hagyatkozni. Ez azt jelenti, hogy vagy ennek a kutatásnak / eredménynek / véleménynek hiszünk, vagy annak, vagy egy másiknak. Én abban hiszek, amit írtam, azt fogadom el hitelesnek.
Mindenki abban hisz, amiben akar.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!