Mi lehet a megoldás?

Figyelt kérdés

Az apukám eléggé feszülten, keményen nevel, nem enged meg szinte semmit, sokszor fenyeget, kezet emel rám. Eléggé "nagy" ember, szóval tartok tőle. Az anyukám eléggé visszafogja, vele nagyon jó viszonyban vagyok, az apámmal mondhatni rosszban vagyunk. Mindennapos kiabálások, nézeteltérések minden téren, mondhatni mindenbe beleköt. Az anyósával (anyukám anyja) is rosszban van, valamint az unokatestvéreimre is pikkel, szerinte nicsenek megnevelve, nem köszönnek, stb. Engem ez nagyon zavar, ha az unokatestvéremmel vagyok nálunk, akkor mindig kerüljük őt, mert sokszor tesz kemény megjegyzéseket ránk (ne rohadjatok már bent, menjetek ki a levegőre; ne legyetek szenvedélybeteg idióták, stb.) Utálom ezt, sokszor éget be, és nekem ez nagyon szarul esik. "Helyi" barátaimon kívül vannak barátaim az interneten (személyesen nem ismerem őket), ha velük beszélek, abból is mindig csak gond van, mert szerinte ezek csak idióta "gépbolondok". Ugye a nyáriszünetben elvileg pihenni kéne, ezt legtöbbször TV-zéssel, haverokkal lógással, számítógépezéssel, focizással töltöm el. És itt jön a második gond, a számítógép. Mindig baj van belőle, esténként sem ülhetek ide, mert csak. Ha ideülök akkor meg csak veszekedés és net-kábel kihúzás a vége. Nem tudom hol a gond, valószínűleg a régebbi generáció miatt van, ő még nincs hozzászokva a modern cuccokhoz, mondhatni 'nem halad a korral'. Mit gondoltok erről? Miért van ennyi kiabálás, miért van feszültség, hogy lehetne megoldani, stb. Hódoljak be, vagy álljak ellen?

15/F

2013. aug. 28. 19:35
 1/1 bakur12 ***** válasza:
Eloszor is sajnalom, hogy ilyen helyzetbe vagy. Sajnos nem ugyanaz az ertekrendetek, amibol kovetkezik, hogy nehezen tudtok egymassal szot erteni. S mivel nagydarab, meg o az apad nem nagyon tudsz ellenallni, hanem az o ertekrendje szerint elni, egeszen addig amig latja, hogy mit csinalsz. Ezert azt javaslom, hogy ameddig lehet menj az unokatesodekhoz, esetleg nagy szuleidhez, olyanokhoz akik nem mondjak meg allandoan mit tegyel es ahol jol erzed magad. Apuddal nincs nagyon amit tegyel amig az o hazaban elsz. Valahogy beszeld ra, hogy szereljen zarat a szobad ajtajara es neha zarkozz be, de ahogy elnezem ez nem fog menni. Maradjunk az A.) verzional. Vakacioba huzz el otthonrol, suli kozbe meg jarj tobbet at a haverjaidhoz.:D
2013. aug. 28. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!