Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Most mit tegyek? Én ezt nem...

Most mit tegyek? Én ezt nem bírom idegekkel. Óriási a baj.

Figyelt kérdés

A szüleim iszonyatosan felidegesítettek így a késő délután volt egy elég komoly vitánk és hát eléggé ideges lettem és felmentem és kur.va nagy erővel nyitottam ki az ajtót.

Amivel nem lett volna még baj ha nem lenne egy Street workoutos tesóm kézállásos gyakorlat közben (közös szobánk van).

Ahogy kinyitottam az ajtót nagyon szerencsétlenül esett és így állt a karja _|

De sajnos emellett a sarkát bevágta az ágy szélébe így csak sántikálni tud.

Erre mindenki nekem esett őt bevitték én nem mentem velük mert nem akartam hallgatni a papolásukat és igazából azóta bent vannak és nem tudok semmit.

Nem akartam neki ezt okozni nem is tudtam ,hogy mit csinál egyébként jó testvérek voltunk de nagyon félek ,hogy ezután utálni fog egy életre.

Nem akartam neki ezt csak szimplán ideges voltam a szüleim miatt és ennyi.

Nem gondoltam ,hogy ez lesz belőle.

A szüleimmel azon vesztünk össze ,hogy sokat játszom a gépen és ugye most eleve tanulás miatt is kell a gép ugye és azt mondták akkor ha így folytatom akkor csak arra adják oda a gépet ameddig óra van.

Ezt most nagyon röviden fogalmaztam meg és szépen bővebben nem akarok belemenni.

2020. ápr. 22. 21:55
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/178 anonim ***** válasza:
74%
31, 20 év trm ambulancia után állítom, hazudik a kérdező...
2020. ápr. 23. 06:09
 32/178 anonim ***** válasza:
15%

Nincs semmi baj. Elsődlegesen a szüleid a hibásak - ha a nevelés csődöt mond, akkor mindig magában keresse a baj okát a szülő. A másik az, hogy te serdülsz, indulatos vagy, érthető. Az is, hogy a karantén és egyebek miatt idegesebb mindenki és rosszabul tűri az egyébkénti családi agressziót, problémákat.

A testvéred esete baleset volt. Nem tudhattad, hogy mit csinál a szobában az ajtó mögött, és nem szándékosan okozták neki bajt.

Beszélj velük! Először a testvéreddel, és tudasd vele azt, amit érzel. Nem fog rád haragudni, főleg nem egy életre, de te magadat tönkreteheted egy életre a hamis bűntudat miatt (a a hamis bűntudat az az érzés, amikor nincs valódi alapa az önvádnak, vagy azt más kelti benned, pl. anyuka a testvér miatt). Nem szabad!

Aztán beszélj a szüleiddel. Normális szülőknek fel kéne fogniuk, hogy serdülsz, és azt is, hogy helyzet van, és azt is, hogy a gép most a sulihoz kell. A sok gépezés miatt harag jogos, ha nem maguk okozzák a bajt. Azaz: nem előlük menekülsz, vagy az ő birtoklásuk miatt vagy a géphez kötve ilyen erős szálakkal.

Utána ülj le magaddal, "kétszemközt", és szépen gondold át a témát. Gondolkozz azon, hogy érdmes-e a gépekbe menekülni a világ és az emberek elől, és van más kapcsolatteremtési lehetőség, szórakozási lehetőség, mint az állanó telónyomokodás és gépoezés. Mi mást lehet csinálni, ha már nem lesz karantén és korlátozás?

És ne feledd: önmagadnak is meg kell tudni bocsátani, nemcsak másoknak! Vannak balesetek, vannak olyan helyzetek, amikor nem te vagy a hibás. Ne tedd magad bűnbakká és ne is engedd, hogy azzá tegyenek!

2020. ápr. 23. 07:28
 33/178 anonim ***** válasza:
37%

Csak a nyitókérdést olvastam el.

Nem te vagy a hibás, hanem a tesód. Bármilyen tornagyakorlatot végez, ügyelnie kéne arra, hogy ha a szobába befelé nyílik az ajtó, akkor annak hatósugarába ne érjen bele.

Ha ő erre nem ügyel, amikor tornászik, akkor csak idő kérdése, hogy egyszer baleset történjen.

Az egy másik kérdés, hogy ha tesód azt képzelné, hogy az egész világnak őhozzá kell alkalmazkodnia és mindig mindenért más a felelős, akkor haragudna rád, akármit írunk mi itt. Bízom benne, hogy ő nem ilyen ember.

2020. ápr. 23. 07:51
 34/178 anonim ***** válasza:
66%
#32-es! Én is így gondolom! Hol volt,hol nem volt....!
2020. ápr. 23. 07:58
 35/178 anonim ***** válasza:
22%
hát, 35, az a sérülés, ami max egy gipsszel rendezhető, nem az a kategória, ami miatt dobni kell a sportot örökre, pláne nem egy rtg alapján.
2020. ápr. 23. 08:04
 36/178 anonim ***** válasza:
62%

Közben olvastam, hogy alapesetben kopogni szoktál. Nos, erre nem lehet alapozni egy olyan helyzetben, amikor a kopogás elmaradása ekkora balesetet tud okozni.

Én munkavédelemmel foglalkozom (ill. annak egy speciális területével). Veszélyes munkánál/tevékenységnél alapelv, hogy nem szabad olyan módon végezni a tevékenységet, hogy ha egyvalaki hibázik, rögtön baj legyen. Aki ilyesmivel foglalkozik, az pontosan tudja, hogy az emberek nem tökéletesek. Időnként hibáznak, időnként elfelejtenek valamit, időnként nem vesznek észre valamit, időnként nem tartanak be valamilyen munkavédelmi szabályt. A tevékenység végzésének körülményeit úgy kell kialakítani, hogy egyetlen hiba/tévedés/figyelmetlenség/szabályszegés még ne vezessen rögtön súlyos balesethez. Így is történnek balesetek, mert néha több ember hibázik egyszerre, vagy egy figyelmetlenséghez egy műszaki hiba társul, és ezek együttesen vezetnek balesethez.

Na, kicsit talán körülményes volt, amit írtam. :-)

Háztartási körülményekre lefordítva olyan példákat tudnék mondani, hogy nem rakom a bögrét, poharat az asztal szélére, mert egyetlen szerencsétlen mozdulattal leverhetem. Nem hagyok éles kést olyan magasságban, ahol kisgyerekem elérheti, mert hátha pont egy pillanatra akkor nem figyelek rá, amikor ő odanyúl.

Így kellett volna tesódnak is kialakítania a tornászás körülményeit.

De ahogy olvasom, ő már megtalálta benned a tökéletes bűnbakot. :-(

Én viszont azt mondom: ne legyen lelkiismeret-furdalásod.

2020. ápr. 23. 08:04
 37/178 anonim ***** válasza:
62%
Én javaslom hogy mostantól légy láthatatlan egy darabig mert garantáltan leszedik fejedet meg is érdemled ,egy hülye játék miatt begurulni és összeveszni szüleinél és úgy neki csapni az ajtót mert ahhoz erő kell nem.kis erő hogy úgy vágd ki az ajtót hogy balesetért okoz.most következik hogy"lapos kuszásban közlekedsz" jó hosszú ideig mert most hetekig fagyos lesz körülötted levegö .
2020. ápr. 23. 08:05
 38/178 anonim ***** válasza:
11%

Érdekelne, vajon hányan tennétek meg, hogy a tesó üzenetét bekörmölitek magatok... mert szerintem ctrl+C; ctlr+V lenne 90% felett. Ehhez képest a kérdező bizony beírta maga... vagy a tesó pont olyan idióta, mint ő, és nem tudja használni a vesszőt és a szóközt helyesen :D

Kérdező, ilyen apróságokon bukik egy történet.

2020. ápr. 23. 08:07
 39/178 anonim ***** válasza:
96%
Nekem amikor letörött a térdkalácsom, hazaengedek begipszelve és azt mondta az orvos is, hogy a betonon futkározást felejtsem el. Szóval nem jelenthetitek ki itt hogy orvos soha nem mond ilyet, ha szóba került bent a sporttevékenység.
2020. ápr. 23. 09:12
 40/178 anonim ***** válasza:
44%

szerintem beteg dolog, hogy teljesen természetes, hogy a kérdező ajtót csapkod, sőt miért volt a tesó az útban :S alapból ha kérdező nem csapkod a tesó nem megy a sürgősségire. Kérdező egy ösztönállat és nem kell mentegetni, hogy "jujj ez előfordul,te nem tehetsz róla", na persze a tündérkeresztszülők csapkodtak és hisztiztek, nem te kérdező :)

Megjegyzem kaptam már bunkó megjegyzést is sürgősségin és letolást, hogy ez meg ez már nem lesz a régi, aki azt írja ez nem lehet az sosem volt sürgősségin?

2020. ápr. 23. 09:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!