Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek megkérhetem rá a...

Szerintetek megkérhetem rá a páromat hogy ne hozza a közös otthonunkba a gyerekét?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy kislánya az exétől, akit minden 2. hétvégén el szokott hozni, de engem már nagyon zavar. Csak hétvégén tudok pihenni és akkor sincs nyugtom tőle. Annyira akar vele találkozni néha menjenek el 1-2 órára játszóházba vagy valahova, de nem hiszem hogy feltétlenül ide kellene hoznia
2020. jan. 19. 14:24
 41/94 A kérdező kommentje:
De most tényleg, a kérdésemtől elvonatkoztatva szerintetek nem ugyanannyi esély van arra hogy a gyereked öreg korodra magadra fog hagyni mint hogy a párod elhagy? Sőt talán több, ugyanis a gyerek felnő, családja lesz, esetleg külföldre költözik, oké te felnevelted, támogattad, cserébe majd hetente egyszer talán felhív hogy élsz e még
2020. jan. 20. 10:26
 42/94 A kérdező kommentje:
És hidjétek el nem a levegőből beszélek, nem egy ismerősöm van aki elvált apuka, végig jó kapcsolatban volt a gyerekkel, ment értük rendszeresen, most kb karácsony meg ünnepek elött ráírnak hogy mit vegyen az unokának és ennyi
2020. jan. 20. 10:28
 43/94 anonim ***** válasza:
89%

Most szerinted azzal, hogy mindenkit letámadsz, igazad lesz? Nem tetszik, hogy nem értünk veled egyet? Akkor minek kérdeztél?

Szerintem szállj magadba inkább. És írni is tanulj meg.

2020. jan. 20. 10:31
 44/94 anonim ***** válasza:
86%
HIGGYÉTEK, te szerencsétlen, "higgyétek", nem "hidjétek"!
2020. jan. 20. 10:32
 45/94 A kérdező kommentje:
Én nem kötök belétek, csak szimplán visszakérdeztem hogy mire alapozzátok ezt a sok közhelyet amit itt nyomtok? Mert kb amiket írtok ez az olvastam valahol kategória. A gyerek az első, ő lesz veled életed végéig, blablabla. Valós tapasztalat? Semmi
2020. jan. 20. 10:52
 46/94 anonim ***** válasza:
100%
De miért kell erről minden héten kérdést kiirni?
2020. jan. 20. 11:07
 47/94 anonim ***** válasza:
100%

Meg érteném, ha mindennap ott lenne a gyerek( de még azt sem igazán),de 2 hetente és egy hétvégén.Ez több a soknál,amiket itt összehordasz.A gyerek az nem hazudik, ha otthon azt meséli,hogy "nyaljátok-faljátok" egymást.Honnan szedné,ha nem ugy lenne.Nekem ezzel nincs semmi bajom a ti dolgotok.

Egyébként hány éves a kislány lehet,hogy már le lett irva nem olvastam az emlékezeteim szerint.Ha a párod programot szervezne neki,akkor meg az lenne a bajod.

2020. jan. 20. 11:10
 48/94 A kérdező kommentje:
Ismét egy közhely, de igen, hazudik, állandóan. Nekünk az Anyjáékról ad elő kitalált meséket majd hazamegy és rólunk. Mikor még az Anyjával lehetett normálisan kommunikálni ez minden alkalommal vita tárgya vol, hogy a gyerek kitalált mesékkel gerjeszti a feszültséget a szülei között. Amúgy 6 éves
2020. jan. 20. 11:19
 49/94 anonim ***** válasza:
89%
Hiába vergődsz itt a válaszokon, akkor is két lehetőség van: megszoksz, vagy megszöksz. Nem tudsz mit csinálni, a gyerekétől eltiltani úgy sem tudod, és hidd el hogy kéthetente egy hétvége az marhára nem sok találkozó, és ha te tényleg ennyit sem bírsz ki, akkor nincs mese döntened KELL. Te, ahogy olvastam a válaszaidat, hiába találkoznának ők két hetente néhány órára egy játszó házban, neked azzal is problémád lenne, mert nem veled tölti azt az időt a párod. A gyerekkel van gondod, hogy egyáltalán létezik. Így pedig ennek a kapcsolatnak nincs jövője. Ez az igazság, még ha te nem is akarod ezt elfogadni.
2020. jan. 20. 11:59
 50/94 anonim ***** válasza:
90%

Az a gyerek nem hazudik, csak élénk a fantáziája, mint minden 6 évesnek. Az én gyerekem azt meséli az óvodában, hogy baseball ütővel verjük itthon, meg száraz kenyéren él. Az óvőnőnk csak nevetve mondta, hogy mit képzeleg a gyerekem.

Elég kevés érzelmi intelligenciára utal, hogy azzal akarod büntetni a gyereket, hogy az ígyis csekély időt, amit az apjával tölthet, a saját féltékenységed miatt, korlátozni akarod, ugyanis annak a gyereknek szüksége van az apjára.

És az apáról is megvan a véleményem, ha ő ezt hagyja, és neki fontosabb az éppen aktuális punci, mint a saját vére, a gyereke.

Normális esetben pont ugyanannyira fontos a barátnő, mint a gyerek, és még kellene találni az aranyközéputat, hogy mindenkire elég ideje legyen.

Nyílván a gyerekhez kell alkalmazkodni ilyen téren, hiszen míg te heti 7 napot a pároddal vagy(akár csak 1 órát is este, mert dolgoztok), addig a gyereknek csak 2 hetente 1 hétvége van.

De mivel neked csak az az 1 megoldás létezik, hogy el tűnik a gyerek az életetekből, és egy elég gusztustalan, makacs, gerinctelen nő vagy, így egyet tudok neked ajánlani.

Próbáld meg. Ha tényleg fontosabb vagy neki, mint a gyereke, akkor megszakítja vele a kapcsolatot és csak veled fog foglalkozni. Ha pedig nem... Hát akkor koppan egyet a királynő, és elkezd keresni egy olyan pénzautómatát, akinek nincs gyereke, vagy tényleg szarik arra, hogy van.

2020. jan. 20. 12:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!