Szerintetek megkérhetem rá a páromat hogy ne hozza a közös otthonunkba a gyerekét?
Az egyetlen normális válasz a 14-es hozzászólóé.
Itt mindenki csak óbégatni tud amúgy, hogy "tudnod kellett", stb...stb... Oké, elméletben tudta, de a gyakorlatban gőze nem volt róla, hogy ez mit vált ki belőle. Engem is idegesítene kéthetenként két napra egy idegen gyerek (mert igen, idegen, ugyanúgy, ahogy a kérdező is idegen a gyereknek.)
Kérdező, szerintem beszéljétek át a dolgot a pároddal. Ha pedig ő nem érti, hogy mi a gondod, vagy érti, de nem szeretne rajta változtatni, akkor szerintem is keressél gyermektelent (jobban jársz, hidd el.)
Milyen alpári parasztok járnak ide... Honnan kellett volna tudnia a kérdezőnek, hogy nem fogja bírni a gyerek sűrű látogatásait? Miért kell egyből ítélkezni? De ti magatokból indultok ki, és rögtön rosszindulatot feltételeztek róla.
Nézd, most hogy tudod, hogy nem fog működni a dolog, sajnos választanod kell. Vagy tűrsz és rámennek az idegeid, vagy belátod, hogy nem való neked gyerekes pasas, és keresel másik párt magadnak.
Kérdező, megértelek. Engem is idegesítene. Illetve nem is idegesítene, szimplán csak zavarna, hogy minden második hét végén alkalmazkodni kell még valakihez, miközben dolgozol is, és csak az a pihenés lenne Neked is.
Azzal számolj azért, hogy ez jobb nem lesz. A gyerek mindig a párod életének a része lesz, és ezáltal a Te életednek is a része (ha ezzel a férfival tervezed a jövőt). Próbálj belegondolni, hogy minden második hétvégén két nap, aztán minden ünnepnek kb. a fele, aztán nyári szünet fele. És lesz még ez rosszabb is, majd jön a kamaszkor, stb. Aztán párja lesz, akkor majd a párja is az életed része lesz. Gyerekei is lesznek valószínűleg, és akkor a gyerekeit is üdvözölheted, mint férjed unokáit. Ezeket gondold át, mert ha őt választod, nagyon kicsi az esély, hogy ki tudjál bújni ezek alól.
Viszont szerencsére még nincs közös gyereketek, úgyhogy simán ki tudsz lépni ebből a kapcsolatból. Szerintem fontold meg. Tényleg jóindulattal írom.
"Kettesben is lehetnénk, mint a normális párok"
Ebben a kapcsolatban nem ketten vagytok, hanem hárman, ezt tudhattad mikor összejöttél vele.
Kérdés: bár neked még nincs gyereked, de ha lenne, szerinted neked elég lenne 2 hetente 1-2 óra játszóházban a gyerekeddel? Egyértelműen nem, hiszen egy apa, aki szereti a gyerekét, kihasznál minden egyes percet amikor a gyerekével lehet, főleg, ha az csak 2 hetente 1 hétvége.
Mondanám, hogy ez jó, mert így legalább tudod, hogy a közös gyereketeknek is jó apja lesz, de ez szerintem most téged nem vígasztal.
Döntened kell. Szereted annyira a párodat, hogy megpróbálj jó kapcsolatot kialakítani a gyerekkel? Hiszen nem csak megtűrnöd kell, hanem baráti viszonyt kialakítani, különben meg fogja mérgezni a kapcsolatotok, mert a gyerek megérzi, ha valahol nem szeretik.
Ha erre nem vagy képes, akkor állj tovább, és ne húzzd tovább az időt, mert sosem lesztek együtt boldogok, te pedig futsz ki az időből, hogy megtapasztalhasd az anyaság örömét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!