Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szerintetek megkérhetem rá a...

Szerintetek megkérhetem rá a páromat hogy ne hozza a közös otthonunkba a gyerekét?

Figyelt kérdés
A páromnak van egy kislánya az exétől, akit minden 2. hétvégén el szokott hozni, de engem már nagyon zavar. Csak hétvégén tudok pihenni és akkor sincs nyugtom tőle. Annyira akar vele találkozni néha menjenek el 1-2 órára játszóházba vagy valahova, de nem hiszem hogy feltétlenül ide kellene hoznia
2020. jan. 19. 14:24
 11/94 anonim ***** válasza:
95%
Nem kérhetsz ilyet tőle. Jah és hogy tudd, a gyereke mindig fontosabb lesz neki, mint te. Ha ezt nem tudod elfogadni, akkor jobb, ha más pár után nézel.
2020. jan. 19. 14:59
 12/94 anonim ***** válasza:
20%
Utálom az ilyen embereket, mint itt pár válaszoló... Az igaz, hogy az embernek azzal számolnia kell, hogy ha a párjának van egy gyereke, akkor nyilván ezzel járnak bizonyos kötelességek és foglalkozni kell a gyerekkel, vigyázni rá, ellátni, költeni rá stb. Viszont azt nem lehet előre megjósolni, hogy hogyan fogod viselni... Lehet mondani, hogy “tudtad, hogy ez mivel jár”, csak nem igaz, mert akinek nincsen gyereke az rohadtul nem tudja, hogy milyen együtt élni (akár csak pár napot is igen) egy gyerekkel... Sokan szülőként is megbánják a gyerekvállalást, nem tudnak mit kezdeni a gyerekkel stb., akkor nem értem, hogy miért ne fordulhatna elő olyan, hogy valaki rájön, hogy neki nem való a gyerek, még két hetente két napra sem. Ettől nem lesz valaki rossz ember, tök normális reakció ez is, mint minden más. Meg kell beszélni, aztán majd együtt eldöntik, hogy mi legyen a továbbiakban. De nem tudom, hogy miért kell rögtön ócsárolni stb., mert fel meri vállalni az érzéseit és a gondolatait...
2020. jan. 19. 15:05
 13/94 anonim ***** válasza:
30%

Az egyetlen normális válasz a 14-es hozzászólóé.

Itt mindenki csak óbégatni tud amúgy, hogy "tudnod kellett", stb...stb... Oké, elméletben tudta, de a gyakorlatban gőze nem volt róla, hogy ez mit vált ki belőle. Engem is idegesítene kéthetenként két napra egy idegen gyerek (mert igen, idegen, ugyanúgy, ahogy a kérdező is idegen a gyereknek.)

Kérdező, szerintem beszéljétek át a dolgot a pároddal. Ha pedig ő nem érti, hogy mi a gondod, vagy érti, de nem szeretne rajta változtatni, akkor szerintem is keressél gyermektelent (jobban jársz, hidd el.)

2020. jan. 19. 15:20
 14/94 anonim ***** válasza:
27%

Milyen alpári parasztok járnak ide... Honnan kellett volna tudnia a kérdezőnek, hogy nem fogja bírni a gyerek sűrű látogatásait? Miért kell egyből ítélkezni? De ti magatokból indultok ki, és rögtön rosszindulatot feltételeztek róla.

Nézd, most hogy tudod, hogy nem fog működni a dolog, sajnos választanod kell. Vagy tűrsz és rámennek az idegeid, vagy belátod, hogy nem való neked gyerekes pasas, és keresel másik párt magadnak.

2020. jan. 19. 15:30
 15/94 anonim ***** válasza:
21%

Kérdező, megértelek. Engem is idegesítene. Illetve nem is idegesítene, szimplán csak zavarna, hogy minden második hét végén alkalmazkodni kell még valakihez, miközben dolgozol is, és csak az a pihenés lenne Neked is.

Azzal számolj azért, hogy ez jobb nem lesz. A gyerek mindig a párod életének a része lesz, és ezáltal a Te életednek is a része (ha ezzel a férfival tervezed a jövőt). Próbálj belegondolni, hogy minden második hétvégén két nap, aztán minden ünnepnek kb. a fele, aztán nyári szünet fele. És lesz még ez rosszabb is, majd jön a kamaszkor, stb. Aztán párja lesz, akkor majd a párja is az életed része lesz. Gyerekei is lesznek valószínűleg, és akkor a gyerekeit is üdvözölheted, mint férjed unokáit. Ezeket gondold át, mert ha őt választod, nagyon kicsi az esély, hogy ki tudjál bújni ezek alól.

Viszont szerencsére még nincs közös gyereketek, úgyhogy simán ki tudsz lépni ebből a kapcsolatból. Szerintem fontold meg. Tényleg jóindulattal írom.

2020. jan. 19. 15:48
 16/94 anonim ***** válasza:
84%
Mégis hova vigye azt a szegény gyereket, ha egész hétvégén vele van, ha nem az otthonába, menjenek szállodába, vagy hogy gondoltad? Amúgy nem értem miért éppen a nők nem tudják elfogadni, elviselni a párjuk gyerekét? Ha egy gyerekes anyukának új párja lesz a férfi el tudja fogadni a gyereke(ke)t, holott ő(k) nem csak hétvégén van(nak) velük hanem állandóan, mivel az esetek többségében az anyjukkal élnek. A nők miért nem képesek erre?
2020. jan. 19. 16:32
 17/94 anonim ***** válasza:
92%
Hány éves vagy?
2020. jan. 19. 17:29
 18/94 A kérdező kommentje:
29 vagyok, amúgy ha a saját gyerekünk lenne nem zavarna, de nem érzem annak, ritkán el tudom viselni egy ideig, de mikor egész hétvégén hozzà kell alkalmazkodni akkor zavar, mivel egymàsra is akkor van csak időnk, kettesben is lehetnénk, mint a normàlis pàrok
2020. jan. 19. 17:34
 19/94 A kérdező kommentje:
És az a legzavaróbb, hogy ilyenkor ha csak 5 percet beszélgetünk egymással vagy esetleg reggel összebújunk, akkor otthon azt adja elő, hogy egész nap egymást nyaltuk faltuk vele meg senki nem foglalkozott, holott ez egyáltalán nem igaz
2020. jan. 19. 17:38
 20/94 anonim ***** válasza:
89%

"Kettesben is lehetnénk, mint a normális párok"

Ebben a kapcsolatban nem ketten vagytok, hanem hárman, ezt tudhattad mikor összejöttél vele.

Kérdés: bár neked még nincs gyereked, de ha lenne, szerinted neked elég lenne 2 hetente 1-2 óra játszóházban a gyerekeddel? Egyértelműen nem, hiszen egy apa, aki szereti a gyerekét, kihasznál minden egyes percet amikor a gyerekével lehet, főleg, ha az csak 2 hetente 1 hétvége.

Mondanám, hogy ez jó, mert így legalább tudod, hogy a közös gyereketeknek is jó apja lesz, de ez szerintem most téged nem vígasztal.

Döntened kell. Szereted annyira a párodat, hogy megpróbálj jó kapcsolatot kialakítani a gyerekkel? Hiszen nem csak megtűrnöd kell, hanem baráti viszonyt kialakítani, különben meg fogja mérgezni a kapcsolatotok, mert a gyerek megérzi, ha valahol nem szeretik.

Ha erre nem vagy képes, akkor állj tovább, és ne húzzd tovább az időt, mert sosem lesztek együtt boldogok, te pedig futsz ki az időből, hogy megtapasztalhasd az anyaság örömét.

2020. jan. 19. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!