Miért ragaszkodnak hozzá, hogy otthon legyek, ha úgysem csinálunk semmit?
Hát ez engem is érdekelne, mert nálunk is ugyanez megy, csak én külföldrõl utazom 2000 kilómétert, azért hogy tévét nézzek, mert mindenki zavartalanul éli tovább az életét. Dolgozni mennek, barátnõznek, pasiznak🤷
Már két éve nem is mentem haza emiatt.
Nekem is ez volt. Eleinte 2 hetente mentem haza, aztán 3,vagy havonta. Mondjuk sokat nem bántotta anyáékat, de néha mondták, hogy miért megyek vissza, ha csak január közepén van vizsgám? Ünnepek alatt otthon voltam, de a vizsgákra a koliban jobban tudtam készülni. Szobatársak meg általában hetente hazamentek, így a hétvégéim jól teltek, szerettem azt a csendes "magányt", olvasni, tanulni stb., de ha ott voltak, vagy bármelyik barátom,akkor pedig mindig kitaláltunk programokat együtt, hogy megtörjük a vizsgaidőszak monotonitását, a bulik meg amúgy is hétköznap voltak. Emlékszem, államvizsga előtt álltunk, és hajnali 5kor már arra vártunk, hogy kinyisson a kisbolt, mert csokit akartunk reggelizni... 😋
Szerintem, mondd meg, hogy neked így kényelmes és ennyi. Ezen túl kell esni és majd megszokják :)
Harmadéves vagyok, szóval már megszokhatták volna. Amúgy is van egy idősebb testvérem, vele már lejárták ezt a kört, szóval gondolom ez velem már könnyebben ment.
Tanulni amúgy bárhol tudok, direkt haza is hoztam a cuccaimat, hogy majd tudjak készülni stb., szóval ebből a szempontból mindegy. Szimplán csak nem szeretek itthon lenni, velük lenni és nem tudok magammal mit kezdeni itthon a tanuláson kívül (mert mondjuk azért nem akartam minden nap tanulni, és nincs is rá szükség). Nem tudok mit kezdeni velük, mert semmiről sem tudok velük beszélgetni, semmit sem tudunk közösen csinálni, ők nem mennek sehová, nem csinálnak semmit, nem érdekli őket semmi...így nehéz. Konkrétan abból áll ilyenkor egy nap, hogy felkelünk, onnantól kezdve pedig mindenki csak ténfereg jobbra-balra, eszik, alszik, bámulja a tv-t stb., aztán elmegy aludni. Az ünnepek is így teltek, de ugyanilyenek az átlagos napok is. Emiatt pedig szerintem teljesen felesleges hazajönnöm, ehhez képest pedig megy a duma, hogy "mit fogsz ott csinálni?", "itt együtt vagyunk", "pont szilveszterre mész vissza" stb., stb...
Nálunk is ez van, pedig már felnőtt vagyok.
Anyám egyedül van, nem tud magával mit kezdeni, öcsém éli az életét én meg kapom a kérdéseket, hogy miért nem költözöm haza, nem e akarok haza költözni, meg ha otthon vagyok akkor jönnek a "már mész is alig voltál itthon" kérdések.
De az igazság az, hogy utálok otthon lenni. 1 napnál többet vagyok ott és megőrülök, annyira nem tudok magammal mit kezdeni, maximum ülök és nézem a TV-t én is aztán egész nap nem szólunk egymáshoz.
Mondjuk 30 évesen valahogy alapból nem arra vágyom, hogy anyámmal vásárolgassak meg nézzem esténként az RTL-t.
Régebben akartam beszélgetni, elküldtek, hogy kussoljak már mert nem hallják a TV-t. Majd megkaptam, hogy egész hétvégén nem is beszéltem velük. Plusz nálunk alapból minden a házimunka és kerti munka körül forgott, így soha nem volt kimozdulós programunk.
Most meg már én nem vágyok rá, jobban érzem magam egyedül.
rajtad is mulik, hogy mivel telnek a csalad napjai
ne csak vard, hogy szorakoztassanak, szervezz te csaladi programot
most megteheted, szorgalmi idoszakban nem
Nekem lenne kedvem játszani, kirándulni vagy akármi mást csinálni, de nekik nincsen. Korábban még mondogattam nekik, de már meguntam, le se sz*@#ják, nekik semmi nem jó, semmit nem akarnak, semmit nem szeretnek és már én se tudok másképp hozzáállni, nem érdekel. Ha esetleg még régen rá is tudtam venni őket valamire, akkor az olyan is volt, kb. én vártam, hogy vége legyen már.... Engem ez már nem érdekel, elfogadtam, de én nem akarok ilyen lenni és nem akarok így élni.
Vannak barátaim, de mint írtam mindenki hazautazott (messze lakunk egymástól) és ők szerencsére jobb kapcsolatokkal rendelkeznek mint én... Szóval ők tök jól elvannak a családjukkal, párjukkal és örülnek neki, hogy végre több időt tölthetnek otthon, együtt tölthetik a szeretteikkel az ünnepeket, tudnak programokat szervezni stb. Legközelebb majd csak az egyetem kezdetekor találkozunk.
Én itthon magamnak pedig semmilyen programot nem tudok szervezni, pláne nem ilyenkor. Alapból nincs itt semmi (vidéki kisváros), az én korosztályomnak pláne, de ilyenkor meg aztán tényleg nincsen semmi, minden zárva, sehol semmilyen program vagy esemény, üresek az utcák. Oké, szilveszterkor lesz pár buli, tűzijáték stb., de engem ez így önmagában nem érdekel, társaság nélkül Szóval inkább tanulok majd vagy valami, de nem érzem azt, hogy emiatt érdemes lenne itt maradni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!