Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért ragaszkodnak hozzá,...

Miért ragaszkodnak hozzá, hogy otthon legyek, ha úgysem csinálunk semmit?

Figyelt kérdés
Kollégista vagyok az egyetem városában és általában hétvégente szoktam hazajárni, de most a vizsgaidőszakban itthon vagyok és nyilván az ünnepek miatt is maradtam. Már nem kell bejárnom az egyetemre, mindenki (mármint lakótársak, barátok) hazautazott a családjához és úgy alapból nem is volt mi miatt ottmaradnom, szóval hazajöttem és gondoltam, hogy akkor majd itthon elleszek, csak visszautazok majd vizsgázni. Na most ehhez képest nem érzem olyan jól magam itthon, emiatt inkább úgy döntöttem, hogy vissza is megyek. Holnap megyek majd vissza, de mióta ezt megbeszéltük azóta azt hallgatom, hogy miért nem maradok itt, miért akarok visszamenni, mikor itthon lehetek és itthon sokkal jobb, együtt vagyunk stb... holott elmondtam nekik, hogy itthon nekem sokkal rosszabb és amúgy nem is vagyunk együtt (nem csinálunk együtt semmit, senki nem csinál semmit, nem is beszélgetünk), szóval semmi értelme nincsen itthon maradnom. Ott is egyedül vagyok, de legalább ott nem is zavar senki és könnyebben feltalálom magam.
2019. dec. 29. 22:02
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
19%
Kitalálom, a szüleid munkásemberek, nem jártak egyetemre. Nálunk is ez van, és nálunk ez az oka. Én egyrészt intellektuálisan elhaladtam mellettük (vagyis nem elég program együtt a TVt bámulni), másrészt ők emiatt megorroltak rám.
2019. dec. 30. 12:44
 12/15 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom, anyukám járt egyetemre, apukám nem. Szerintem nem csak ettől függ.
2019. dec. 30. 12:58
 13/15 anonim ***** válasza:
69%
Ezek szerint volt otthon 18 éved, általánosban, középiskolában nem volt barátod, most meg inkább egyedül lennél kollégiumban. Szomorú!
2019. dec. 30. 13:03
 14/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom, hogy miből vonsz le ilyen következtetéseket... Általános iskolába nem tegnap meg nem is tegnapelőtt jártam, a volt osztálytársaim nagy részét szerintem fel sem ismerném ha látnám. Azóta azért eltelt pár év, akikkel jóban voltunk sem feltétlenül tartjuk a kapcsolatot pl. az akkori egyik legjobb barátnőm kiköltözött Németországba a családjával és azóta nem is beszéltünk. A mostani barátaim között is van olyan, akivel már ovis korunk óta ismerjük egymást és jóban vagyunk, de már ők sem itt élnek évek óta. Mindenki élte az életét, csomóan elköltöztek, valaki már gyereket szült stb., nem tudom, hogy miért kellene jóban lennem mindenkivel még ma is, csak azért mert gyerekként egy iskolába jártunk. Gimnáziumba másik városban tanultam, aztán az egyetemen egy harmadikban tanulok jelenleg.
2019. dec. 30. 13:34
 15/15 anonim ***** válasza:
Hol szilvesztereztél végül?
2020. jan. 1. 22:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!