Féltékeny vagyok a párom kislányára, mit tegyek?
Èn nagyon remèlem, hogy kamu a kérdès mert elkeserítő ha ez igaz.
Dràga kèrdező te jelenleg:
- Féltékeny vagy a "pàrodra", és az 1. akarsz lenni az életében
- Egyszer vàdolod a gyereket amièrt elvesz a pàrod idejèből, egyszer azt mondod pezsgőt bontanál ha hozzàtok kerülne
- Ha lenne sajàt gyereked akkor neked csak a sajàtod szàmítana a kommentjeid alapjàn
- A párod a kérdésed alapján remek apának tűnik, de te a "hàta mögött" azért örülnél annak is ha apasàgi joga korlàtozódna és szigorúan csak 2 hetente làtnà a gyerekét
- Sikerült tenned egy "szofisztikàlt" megjegyzést arra, hogy azok az apàk akik kimutatjàk a szeretetet a gyerekük felè pedofilok (beleèrtve a pàrod is?). Annyit árulok el, hogy normàlis férfiaknak nem àll a bré amikor megölelik a fiukat vagy a lànyukat, de az ilyen megjegyzés miatt majd a normàlis apàk fogjàk magukat szarul érezni...
De, minden rossz ellenère legalább felismered, hogy a hiba benned van és vàltoztatni akarsz, ez dícséretes! Amikor én voltam fèltékeny vagy irigy akkor nekem el is múlt amikor ràdöbbentem hogy èn vagyok hülye, úgy làtszik nàlad összetettebb lehet a gond.
Szerintem 2 dolgot tehetsz:
1. Megmutatod a pàrodnak ezt a kèrdést, elmodod a vèlemènyedet, bocsànatot kérsz és szakítasz vele. Ez utàn elkezdesz egyedül egy pszichológussal dolgozni, meg eljàrsz egyèb teràpiàkra is.
2. Megpróbàlod az alàbbiakat:
- vàlaszold meg magadnak a következő kèrdèseket: Mit szereszt szabadidődben csinàlni? Ha nem korlàtozna az idő és az anyagiak akkor mit szeretnèl csinàlni szívesen? Voltàl màr fèltékeny a pàrodon kívül másra is - ha igen akkor mi lett a történet vége? Ha van munkád akkor szereted, vagy otthagynád ha pl. nyernèl a lottón és nem lenne muszàj dolgozni? Szerettek a szüleid mikor gyerek voltàl? Most van a pàrodon kívül egy tàmogató szociàlis hàlód (baràtok/család) - ha igen akkor mesèltèl nekik erről, mondtak vèlemènyt? Akarsz màson is vàltoztatni? Mit jelent szàmodra a siker, boldogsàg, szomorúság, kudarc; mire asszociàlsz a fogalmak hallatàn? Mit jelent szàmodra a gyereknevelès? Szerinted milyen érzés a pàrodnak az apasàg?
- ha megvàlaszoltad ezeket akkor iràny a pszichológus, ès mesèlj neki ezekről
- vegyèl egy szobanövényt ha nincs, és gondozd akkor amikor a pàrod otthon van (nem kell kényes dolgot venni, jó a pozsgafa is)
- találj magadnak hobbit ha nincs
- keressetek a pàroddal is egy nem időhöz kötött közös hobbit, olyat amit mind a ketten egyedül is szívesen csinàlnàtok (jàtèk a konzolon, filmnézès, sport, főzés stb.)
- ha nincsenek baràtaid akkor szerezz párat
- ha van lehetőséged akkor kipróbàlhatod az önkénteskedést (lehetőleg valami gyerekekkel kapcsolatos helyen), a pasid tàrsasàga nélkül - a tapasztalataidról beszèlj a pszichológussal és a pàroddal
- na mostmár ha minden igaz oldódnia kellett a bajodnak, tehàt tudsz foglalkozni a pàrod gyerekèvel ha van időd: úgyhogy foglalkozz vele ha nàlatok van és legyèl hozzà kedves, esetleg nèha hívd fel az apjàval és èrdeklődj felőle (de csak ha végre őszintèn èrdekel mi van vele)
- nem szoktam ilyet senkinek sem írni, de talàn segítene neked ha kisàllatot vàllanàtok a pàroddal- valamit ami rövid ideig él - és közösen foglalkoznàtok vele meg bevonnàtok a pàrod gyerekèt a munkàba (egy süni ideàlis vàlasztàs: kb 3 èvig èl, ha esetleg szakítotok akkor nem hiszem, hogy bàrmelyikőtöket földhöz vàgna a gondozàsa) de ezt tényleg CSAK akkor ha te akàr egyedül is szívesen gondoznád és javítottàl a gondjaidon
Ennyi ötletem volt, mèg annyit fűznèk hozzà, hogy szerintem az èrzésed abbòl fakadhat, hogy a pàrodon kívül nincs èleted; vagy pótszülőként tekintesz rà a rossz neveltetésed miatt; vagy szarba se voltàl nèzve az èleted egy szakaszàban; vagy el voltàl kènyeztetve ès èletedben először most nem kapod meg azonnal amit akarsz; vagy van valamilyen szemèlyisègzavarod ami eddig nem tűnt fel. Tudom, ezzel kb minden lehetsèges okot leírtam, de nem vagyok szakember nem kell kèszpènznek venni a vélemènyemet, de ha ismered a problèmàd gyökerèt akkor azt könnyebb kezelni is.
Szintèn magànvèlemèny, de èn nem javaslok neked sajàt gyereket a jelenlegi pàrodtól, szerintem csak rontana a kapcsolatotokon meg a problèmàidon.
43 - akkor a jó megoldáshoz közeledtek.
Mivel a kérdés arról szólt, "hogyan tudnád ezt leküzdeni magadban" -ahhoz próbálj meg belehelyezkedni a kislány helyébe. Képzeld el, hogy most Te vagy, aki édesanyját elveszítve, árván mostohához kerül, ahhoz a nőhöz, aki a kósza, testi vágyai után kajtató (édes)apjával vigadozik pezsgővel azon, hogy ez így történt. Ugye nem lenne könnyű neki.. és így más a helyzet. Nehéz neki, teljesen függetlenül attól, hogy milyen civódás volt a váláskor.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!