Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Féltékeny vagyok a párom...

Féltékeny vagyok a párom kislányára, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tehetek róla, de ha csak szóba jön hogy elhozná a gyereket, már görcsbe rándul a gyomrom és teljesen kifordulok magamból. Próbálok küzdeni ellene, meg amikor már velünk van a kislány jól elvagyunk, de ha csak megöleli az apját ismét elkap ez a rossz érzés, mert azért ő mégsem a közös gyerekünk. Sajnos sokat veszekszünk mostanában ezen, nem tudom mit tegyek. Hogyan tudnám ezt leküzdeni magamban? Olyan rossz, hogy tudom hogy nem úgy tervezünk szabad programot ahogy mi szeretnénk, hanem hozzá is alkalmazkodni kell.
2019. nov. 24. 16:03
1 2 3 4 5
 41/45 anonim ***** válasza:
96%
Azért az, hogy pezsgőt bontanál ha az asszony meghalna, és lelkesen örökbe fogadnád a lányát, elég erősen üti azt, hogy görcsbe rándul a gyomrod a gondoltattól, hogy ott van a gyerek és minden alkalommal amikor megöleli az apját rossz érzést okoz neked, mert nem a ti közös gyereketek. Annak a kislánynak pokol lenne az élete, ha az anyja meghalna és te lennél a mostohája. És ne próbáld magad jobb embernek feltüntetni, mint amilyen vagy. Nem az anya élete az ami téged visszatart attól, hogy szeresd és elfogadd azt a gyereket, hanem a mérhetetlen önzésed.
2019. nov. 25. 06:38
 42/45 anonim ***** válasza:
100%

Èn nagyon remèlem, hogy kamu a kérdès mert elkeserítő ha ez igaz.

Dràga kèrdező te jelenleg:

- Féltékeny vagy a "pàrodra", és az 1. akarsz lenni az életében

- Egyszer vàdolod a gyereket amièrt elvesz a pàrod idejèből, egyszer azt mondod pezsgőt bontanál ha hozzàtok kerülne

- Ha lenne sajàt gyereked akkor neked csak a sajàtod szàmítana a kommentjeid alapjàn

- A párod a kérdésed alapján remek apának tűnik, de te a "hàta mögött" azért örülnél annak is ha apasàgi joga korlàtozódna és szigorúan csak 2 hetente làtnà a gyerekét

- Sikerült tenned egy "szofisztikàlt" megjegyzést arra, hogy azok az apàk akik kimutatjàk a szeretetet a gyerekük felè pedofilok (beleèrtve a pàrod is?). Annyit árulok el, hogy normàlis férfiaknak nem àll a bré amikor megölelik a fiukat vagy a lànyukat, de az ilyen megjegyzés miatt majd a normàlis apàk fogjàk magukat szarul érezni...

De, minden rossz ellenère legalább felismered, hogy a hiba benned van és vàltoztatni akarsz, ez dícséretes! Amikor én voltam fèltékeny vagy irigy akkor nekem el is múlt amikor ràdöbbentem hogy èn vagyok hülye, úgy làtszik nàlad összetettebb lehet a gond.

Szerintem 2 dolgot tehetsz:

1. Megmutatod a pàrodnak ezt a kèrdést, elmodod a vèlemènyedet, bocsànatot kérsz és szakítasz vele. Ez utàn elkezdesz egyedül egy pszichológussal dolgozni, meg eljàrsz egyèb teràpiàkra is.

2. Megpróbàlod az alàbbiakat:

- vàlaszold meg magadnak a következő kèrdèseket: Mit szereszt szabadidődben csinàlni? Ha nem korlàtozna az idő és az anyagiak akkor mit szeretnèl csinàlni szívesen? Voltàl màr fèltékeny a pàrodon kívül másra is - ha igen akkor mi lett a történet vége? Ha van munkád akkor szereted, vagy otthagynád ha pl. nyernèl a lottón és nem lenne muszàj dolgozni? Szerettek a szüleid mikor gyerek voltàl? Most van a pàrodon kívül egy tàmogató szociàlis hàlód (baràtok/család) - ha igen akkor mesèltèl nekik erről, mondtak vèlemènyt? Akarsz màson is vàltoztatni? Mit jelent szàmodra a siker, boldogsàg, szomorúság, kudarc; mire asszociàlsz a fogalmak hallatàn? Mit jelent szàmodra a gyereknevelès? Szerinted milyen érzés a pàrodnak az apasàg?

- ha megvàlaszoltad ezeket akkor iràny a pszichológus, ès mesèlj neki ezekről

- vegyèl egy szobanövényt ha nincs, és gondozd akkor amikor a pàrod otthon van (nem kell kényes dolgot venni, jó a pozsgafa is)

- találj magadnak hobbit ha nincs

- keressetek a pàroddal is egy nem időhöz kötött közös hobbit, olyat amit mind a ketten egyedül is szívesen csinàlnàtok (jàtèk a konzolon, filmnézès, sport, főzés stb.)

- ha nincsenek baràtaid akkor szerezz párat

- ha van lehetőséged akkor kipróbàlhatod az önkénteskedést (lehetőleg valami gyerekekkel kapcsolatos helyen), a pasid tàrsasàga nélkül - a tapasztalataidról beszèlj a pszichológussal és a pàroddal

- na mostmár ha minden igaz oldódnia kellett a bajodnak, tehàt tudsz foglalkozni a pàrod gyerekèvel ha van időd: úgyhogy foglalkozz vele ha nàlatok van és legyèl hozzà kedves, esetleg nèha hívd fel az apjàval és èrdeklődj felőle (de csak ha végre őszintèn èrdekel mi van vele)

- nem szoktam ilyet senkinek sem írni, de talàn segítene neked ha kisàllatot vàllanàtok a pàroddal- valamit ami rövid ideig él - és közösen foglalkoznàtok vele meg bevonnàtok a pàrod gyerekèt a munkàba (egy süni ideàlis vàlasztàs: kb 3 èvig èl, ha esetleg szakítotok akkor nem hiszem, hogy bàrmelyikőtöket földhöz vàgna a gondozàsa) de ezt tényleg CSAK akkor ha te akàr egyedül is szívesen gondoznád és javítottàl a gondjaidon

Ennyi ötletem volt, mèg annyit fűznèk hozzà, hogy szerintem az èrzésed abbòl fakadhat, hogy a pàrodon kívül nincs èleted; vagy pótszülőként tekintesz rà a rossz neveltetésed miatt; vagy szarba se voltàl nèzve az èleted egy szakaszàban; vagy el voltàl kènyeztetve ès èletedben először most nem kapod meg azonnal amit akarsz; vagy van valamilyen szemèlyisègzavarod ami eddig nem tűnt fel. Tudom, ezzel kb minden lehetsèges okot leírtam, de nem vagyok szakember nem kell kèszpènznek venni a vélemènyemet, de ha ismered a problèmàd gyökerèt akkor azt könnyebb kezelni is.

Szintèn magànvèlemèny, de èn nem javaslok neked sajàt gyereket a jelenlegi pàrodtól, szerintem csak rontana a kapcsolatotokon meg a problèmàidon.

2019. nov. 25. 07:40
 43/45 A kérdező kommentje:
Elmondtam neki a problémámat, leírom mire jutottunk, hátha másnak is segít. Elmondtam én mit érzek, ő is elmondta ő mit érez, majd megbeszéltük, hogy jobban odafigyelünk egymásra, illetve minden döntést közösen hozunk meg, pl mikor van nálunk a kislány, stb. Megbeszéltük, hogy velem tervezi a jövőét, szeretne közös gyereket, esküvőt, így már nem érzem magam egyáltalán másodrangúnak.
2019. nov. 25. 16:25
 44/45 anonim ***** válasza:
100%

43 - akkor a jó megoldáshoz közeledtek.

Mivel a kérdés arról szólt, "hogyan tudnád ezt leküzdeni magadban" -ahhoz próbálj meg belehelyezkedni a kislány helyébe. Képzeld el, hogy most Te vagy, aki édesanyját elveszítve, árván mostohához kerül, ahhoz a nőhöz, aki a kósza, testi vágyai után kajtató (édes)apjával vigadozik pezsgővel azon, hogy ez így történt. Ugye nem lenne könnyű neki.. és így más a helyzet. Nehéz neki, teljesen függetlenül attól, hogy milyen civódás volt a váláskor.

2019. nov. 25. 18:23
 45/45 A kérdező kommentje:
Jó ezt a “pezsgőbontós” részt azért nem kell szó szerint érteni, csak próbáltam kifejezni, hogy annyira nem csípjük a hölgyikét
2019. nov. 25. 21:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!