Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Féltékeny vagyok a párom...

Féltékeny vagyok a párom kislányára, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tehetek róla, de ha csak szóba jön hogy elhozná a gyereket, már görcsbe rándul a gyomrom és teljesen kifordulok magamból. Próbálok küzdeni ellene, meg amikor már velünk van a kislány jól elvagyunk, de ha csak megöleli az apját ismét elkap ez a rossz érzés, mert azért ő mégsem a közös gyerekünk. Sajnos sokat veszekszünk mostanában ezen, nem tudom mit tegyek. Hogyan tudnám ezt leküzdeni magamban? Olyan rossz, hogy tudom hogy nem úgy tervezünk szabad programot ahogy mi szeretnénk, hanem hozzá is alkalmazkodni kell.
2019. nov. 24. 16:03
1 2 3 4 5
 11/45 A kérdező kommentje:
Egyébként rosszul gondolom, hogy a kislánynak is jobb lenne egy fix időbeosztás ahelyett hogy ide oda dobálják? Jah mert amúgy meg az exnek amikor épp nincs senkije akkor volt hogy egy hónapig nem engedte a gyereket, mindig azt mondta beteg
2019. nov. 24. 17:24
 12/45 anonim ***** válasza:
99%

A párod kislánya szerencsés, az apja szereti és rendszeresen látja őt. A gyerek életében ez nagyon fontos alap. A jövőben is számíthat rá remélhetőleg. Ez akkor sem változik, ha te is szülsz majd.

A közös baba mellett a kislánya egyenlően fontos lesz, ha beteg, ha ballag, ha egyetemi albérletre kér havi apanázst az apjától. Amennyiben úgy érzed, hogy ezekért egy hangyányit is a lányát hibáztatnád és zavarna, esetleg korlátozni akarnád az apját, akkor bele se vágj a közös gyerekbe, mert nagyon nem fair velük szemben. Jobb, ha kivonulsz a képből, mikor felébred a zöld szemű szörny.

2019. nov. 24. 17:31
 13/45 anonim ***** válasza:
99%

Rosszul gondolod!

A gyereknek a szülőjével való találkozás normál esetben mindig öröm. Mondom, NORMÁL ESETBEN.

Nem fogja frusztrálni, ha egy héten akár mindennap látja, inkább az szokott gond lenni, ha ritkán.

A gyerekszülést meg gondold meg - különösen mivel leírtad, hogy nem nagyon akarsz - mert mire oda eljutnátok már úgysem lesztek együtt.

Vagy a pasi fogja megunni, hogy a gyerekével áskálódsz, vagy neked lesz eleged a családi életből.

2019. nov. 24. 17:39
 14/45 A kérdező kommentje:
Én úgy gondolom ha lesz közös gyerekünk, akkor mi legyünk az elsők. Ez nem azt jelenti, hogy felejtse el az első gyerekét, de minimum a hétvégéket töltse velünk, vagy legalábbis a nagy részét. A másik gyerek már így is csonka családban nő fel, most azért ne kelljen a miénknek is, mert apuka a másik gyerekhez futkozik
2019. nov. 24. 17:40
 15/45 anonim ***** válasza:
91%

Nemhogy örülnél, hogy jó apa a párod.2 hetente találkozhatna a saját gyerekével?Ebbe belegondolni is rettenetes.Miért zavar téged,ha megöleli a saját apját? Oké,hogy nem közös,nem is téged kell ölelgetnie,hanem a SAJÁT apját.Nyilván kell hozzá alkalmazkodni,de ezt te vállaltad,mikor összejöttél a pároddal.

Egyébként meg,ha csak 2 hetente mehetne hozzátok és közben anyuka felszed valami palit,akkor a gyerekkel mi lesz? Hallgatja majd, ahogy anyuka gyűri a lepedőt?Ne szakíts el a párodat a gyerekétől.Hidd el,hogy felesleges a szart kavarni Engem is így passzolgattak,apám új nője meg elintézte,hogy azon a napon,mikor a 18-at töltöttem kivágjanak, mint macskát szarni.Látnád milyen lettem.Később apa is megbánta és ő is lecsúszott egy kicsit.Ezt akarod? Gondolj arra,hogy a gyerek nem tehet semmiről.Az anyja rakja oda hozzátok,nem tud mit csinálni.Hová menjen szegény? Hidd el,hogy nem fogja elvenni tőled a párodat.

2019. nov. 24. 17:41
 16/45 A kérdező kommentje:
Oké, de azért nehogy már ez jogilag is úgy működik, hogy az Anyuka kiharcolja magának a kizárólagos gyámságot, tartja magát a láthatáshoz vagy még ahhoz se mindig, majd amikor meg olyan kedve van lepasszolja a gyereket. Az apukának a láthatáson kívül nem is lenne kötelessége elválalni, hogy vigyáz a gyerekre
2019. nov. 24. 17:47
 17/45 anonim ***** válasza:
96%

Azt nem értem, hogy miért jönnek össze gyermekes pasival olyan nők, akik képtelenek normálisan állni a gyerekhez. (És ez persze fordított nemekkel is így van.) Mi az, hogy bőven elég ha kéthetente látja? A gyereke, és ha hiányzik neki? Egyébként megnyugtatlak, ha anyuka elutazik hosszabb időre, akkor is nála lesz, sőt. Lehet olyan helyzet, hogy a gyerek valamilyen okból apához kerül, mondjuk az anya nem alkalmas tovább a gyereknevelésre, lemond róla, baleset éri vagy Isten ne adja, de meghal. Ezt azért kalkuláld be. Az a gyerek mindig az ő gyereke marad, és nem, nem a te gyereked lesz neki az első, hanem legjobb esetben a két gyerek egyformán fontos lesz. És ha az egyiknek joga van minden nap az apját látni, akkor a másiknak is, ha mindketten akarják.

És mi ez a duma, hogy az a kislány úgyis csonka családban nő fel, neki már mindegy? Bár látná a párod, amiket leírtál ide és rájönne, mekkora kígyó vagy.

2019. nov. 24. 17:48
 18/45 A kérdező kommentje:
Ha az Anyával történne valami az más lenne. Először pezsgőt bontanánk majd magunkhoz vennénk a gyereket és közösen felnevelnénk mintha saját lenne. De az amikor megismétlem az Anya hangoztatja folyton hogy az övé a gyerek, konkrétan semmibe nincs beleszólása még az apának se, akkor azért más a helyzet én úgy gondolom
2019. nov. 24. 17:51
 19/45 anonim ***** válasza:
17%
Egy apának mindig kicsi lánya lesz az első szerelme. Akkor is, ha te szülöd meg.
2019. nov. 24. 17:51
 20/45 A kérdező kommentje:
Utolsó, szerintem egy felnőttnek meg ne legyen már egy gyerek a “szerelme”. Mindenki szerint olyan cuki ha az apuka úgy áll a gyerekhez mintha a szerelme lenne aztán meg mikor azt halljátok, hogy molesztálja a saját lányát vagy megtiltja az apja hogy barátja legyen, akkor meg le vagytok döbbenve
2019. nov. 24. 17:54
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!