Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Féltékeny vagyok a párom...

Féltékeny vagyok a párom kislányára, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos nem tehetek róla, de ha csak szóba jön hogy elhozná a gyereket, már görcsbe rándul a gyomrom és teljesen kifordulok magamból. Próbálok küzdeni ellene, meg amikor már velünk van a kislány jól elvagyunk, de ha csak megöleli az apját ismét elkap ez a rossz érzés, mert azért ő mégsem a közös gyerekünk. Sajnos sokat veszekszünk mostanában ezen, nem tudom mit tegyek. Hogyan tudnám ezt leküzdeni magamban? Olyan rossz, hogy tudom hogy nem úgy tervezünk szabad programot ahogy mi szeretnénk, hanem hozzá is alkalmazkodni kell.
2019. nov. 24. 16:03
1 2 3 4 5
 21/45 anonim ***** válasza:
91%

Sajnalom de a gyerek szerencsere fontosabb a pasi ak mint te.

Az a pasi tobbet er mint te. Es eleg szanalmas h mar most egy gyerekkel akarsz kicseszni csak mert kisajatitod a pasit.

Remelem leesik neki es a gyereket valasztja nem teged

Teeg keress egy gyerekmentes pasit.

2019. nov. 24. 17:56
 22/45 anonim ***** válasza:
89%

"Az apukának a láthatáson kívül nem is lenne kötelessége elválalni, hogy vigyáz a gyerekre"

Ekkora gyökérséget is rég olvastam már... Attól, hogy a szülők elváltak, az a kislány a párod elsőszülött gyereke lesz ÖRÖKRE. Vágod? Te, meg a közös gyerek sose lesz első, mert neki már megvolt az első. Szerencsés a gyerek, hogy az apja nem olyan korlátozott mint te, és nem azért van a kislánnyal mert kötelessége, hanem mert szereti.

És tudjál róla,az nem "lepasszolás" ha a másik szülő is időt tölt a gyerekkel, hanem normális dolog!

Hisztizz csak, hamarosan te is ex leszel valami azt súgja :D

2019. nov. 24. 18:08
 23/45 anonim ***** válasza:
88%
Nem mindenki tudja feldolgozni, hogy csak második lehet. Te sem. Ebből még lesznek bajok. Az első kislánya MINDIG első lesz neki, te csak második lehetsz. Hiába minden szó, szép a szerelem,stb., de nincs minden nőnek akkora intelligenciája, hogy ezt normálisan tudja kezelni. Ezzel nem lehülyézni akarlak, de egyszerűen ez neked nem fog menni. Semmi gond nincs ezzel, azzal sokkal inkább, hogy nem fogadod el, pedig mindenki ezt írja.
2019. nov. 24. 18:08
 24/45 anonim ***** válasza:
23%

"Utolsó, szerintem egy felnőttnek meg ne legyen már egy gyerek a “szerelme”."

Szerintem sem. Csak leírtam, hogy ez így van. Ahogy az anyucikák szerelmesek a kishercegükbe, az apucikák ugyanúgy szerelmesek a kishercegnőjükbe.

Szerintem is beteg dolog, az meg még szánalmas is, mikor a gyerek már elköltözött, saját családja van, a magányos szülő meg még mindig szerelmes a gyerekbe, mert a felnőtt kapcsolatokat háttérbe szorította.

2019. nov. 24. 18:10
 25/45 A kérdező kommentje:
Elfogadom, elmondtam a páromnak is mit érzek, többször össze is vesztünk, ő azt mondja én vagyok a legfontosabb neki, csak sajnos sokszor nem ezt érzem. Nem akarja hogy ilyen hülyeség miatt szakítsunk
2019. nov. 24. 18:11
 26/45 anonim ***** válasza:
93%
Te csak időben később jöttél, mint a lánya, de semmivel sem lenne több vagy különlegesebb a közös gyerek, mint a meglévő lánya. Pont ugyanannyi joga van az apjához, mint a te tervezettednek és nem korlátozhatod heti 2 napra azért, mert már úgyis elváltak, legyen elég ennyi. Ha a párod mégis fontolóra venné ezt a lehetőséget, akkor a te gyereked is olyan másodlagos lehet majd a következő csajához képest, mint amilyenné te akarod sorolni szerencsétlen kislányt. Semmivel nem vagy több vagy jobb, hogy eldöntsd, egy gyerek mennyit láthassa a szülőjét.
2019. nov. 24. 18:11
 27/45 A kérdező kommentje:
Amúgy nem is értem hogy jutottunk el idáig, hogy kinek mihez van joga. Igazából arra irányult a kérdésem, hogy hogyan tudnék magamon változtatni, hogy ne legyenek ilyen érzéseim
2019. nov. 24. 18:13
 28/45 anonim ***** válasza:
77%
Ezen nem lehet változtatni szerintem, nem tud felnőtt ember ilyenben változni. Van aki alkalmas erre, hogy csomaggal érkező párja legyen, és van aki nem. Te nem vagy az. Vagy elfogadod, vagy bele fogsz keseredni teljesen.
2019. nov. 24. 18:18
 29/45 anonim ***** válasza:
78%

Akkor máshonnan megközelítem: a gyerek nem tehet semmiről és szerencsés,hogyha az anyja lepasszolja, akkor a szomszéd néni helyett az apja rögtön ott van érte.

Neked azt kell megértened, hogy nem lehetsz kizárólagos első sem most, sem később. Ha gyereketek lesz, akkor osztott első helye lesz a párod lányával, amit ne akarj elvenni tőlük. A házasság bomlott fel, a szülői feladat ugyanaz maradt és párod esetében ez már egy élő kapcsolat, ami egész életében jelen lesz. Valaki tapasztaltabbat keress, aki elmondhatja, milyen módszerrel dolgozta fel, hogy így is lehet fontos a párjának, csak más módon. Ez nem kevesebb, csak más.

2019. nov. 24. 18:24
 30/45 A kérdező kommentje:
Gondoltam hátha van itt olyan aki tapasztalt. Amúgy meg könnyű azt mondani hogy szakítsunk, együtt építettük a közös életünket 2 éven keresztül, most kerek perec mondjam meg neki, hogy bocs, nem tudom elviselni a gyereked, szedd a cókmókod, mehetsz az utcára?
2019. nov. 24. 18:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!