Elmenjek így a kisfiam szülinapjára?
Nem mennék el a helyedben, méghozzá azért ha felnőtt emberként tűrtőztetnéd is magad , érezni lehetne a feszültséget, ami rányomná a hangulatot az egész napra.
Nem írtad mennyi idős a gyerkőc, de inkább előtte nap fognám és elvinném egy reggeltől estig tartó igazi apás programokra, trambulinpark,játszóház,állatkert,vidámpark teljesen mindegy.
Ha később már nem lesz benned indulat,gyűlölet,harag akkor összehozhatóak az ilyen családi banzájok, szüleim 15 éve váltak el, és most már 3 éve össze tudnak ülni az unoka kedvéért és tök normálisan,feszkó nélkül, beszélgetnek is, büszke vagyok rájuk.
Mégis miért járatnád le magadat, miért akarsz gyenge férfinak mutatkozni.Mégcsak véletlenül sem mennék el, hanem külön programot szerveznék a gyermekemmel, pl. délelött ha délután lenne megtartva a születésnap.
Még az is lehet,hogy az "uj bika" sem lesz tartós.
Ha a fiad fontos, akkor félreteszed ezeket a dolgokat, visszafogod magad és szépen mosolyogva végigcsinálod a bulit, csak hogy ő boldog legyen és jól érezze magát.
Egy 9 éves gyerekkel szerintem megbeszélhető néhány órányi mosolygás és jópofizás (tortázás!) után, hogy apának ez így nem jó érzés, és inkább hazamennél, de megígéred, hogy másnap, következő héten, stb bepótoljátok, hogy nem tudtál végig vele lenni, és elmentek, csináltok valami pasis programot, mondjuk pecálás, mozi, vagy csak beülni beszélgetni egy "kocsmába" (igen, 9 évessel is lehet. Enyém imádja, én iszok egy korsó sört, ő iszik egy gyömbért, rágcsálunk mellé valamit és nagyokat beszélgetünk).
Válás után, főleg ha van új kapcsolat, akkor érdemes külön tartani az ünnepeket. Mittudomen szombaton az anya és arról az oldalról a rokonok köszöntik. Vasárnap meg érte mész és elviszed magadhoz. Ha élnek a szüleid, akkor őket is hívd stb.
Szerintem a gyereknek is jobb, ha nem feszültség van végig, hanem dupla szülinap, dupla torta. Persze mindenhogy szar neki a válás, de ne eroltesd, hogy együtt unnepeljetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!