Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem segítenek a szüleim...

Miért nem segítenek a szüleim ha lenne miböl?

Figyelt kérdés
Apám 56 éves, anyám 50 éves, havi keresetük 900 ezer forint együtt, és ezen felül van 6 ingatlanjuk amelyek folyamatosan ki vannak adva és ebböl is legalább még 600 ezer FT bevételük van havonta. Hárman vagyunk testvéreimmel van aki otthon van aki albérletbe kénytelen élni, olyan nagy kérés lenne hogy mindegyikünk kapjon egy saját lakást?..semmire nem adnak pénzt mindent maguknak kell megvenni. Mikor kérünk vmit mindig az a válasz hogy hálátlan pénzéhes kölykök és hogy igazából ez értünk van mert max 10 évet ha élnek még aztán mindent öröklünk...nevetséges simán van atlagéletkor 80 év is.. kB nyugdijasként majd jól jön örökség...szóval egész életünkben szegényebbek voltunk vagyunk mi mint 1 munkásosztálybeli gyerek, lehet gyüjteni lakásra autora STB...

2019. szept. 17. 13:50
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
80%
20-as, neked van gyereked es/vagy penzed?
2019. szept. 17. 15:23
 22/43 anonim ***** válasza:
32%
A saját lábára kéne állnod. 20+ éves vagy és hiába láttad magad előtt a példát, neked csak az albérletig futotta.
2019. szept. 17. 15:23
 23/43 A kérdező kommentje:
Én akarok élni hiába érném el ezt a szintet sok munkával ha már 50+ felett leszek oda a fiatalságom teljesen akkor mind1 már.
2019. szept. 17. 15:24
 24/43 anonim ***** válasza:
30%
Lehet,hogy jó okuk van rá,hogy ne adjanak semmit a kezetekbe amiért ők megdolgoztak.
2019. szept. 17. 15:37
 25/43 anonim ***** válasza:
42%
Lepontozhatsz, de akkoris egy hisztis, követelőző alak vagy, aki nem is akar tenni azért, hogy elérjen valamit az életben.
2019. szept. 17. 15:38
 26/43 anonim ***** válasza:
26%
A szüleidnek azért van, mert mint írod, 30 év kemény munkával elérték ezt. Te nem olyannak tűnsz, mint aki nagyon dolgozna a gyarapodásán. 30 év múlva te akkor is egy vagyont fogsz örökölni ha most nem csinálsz semmit. Megkérdezhetem, hogy mi a végzettséged és mit dolgozol?
2019. szept. 17. 16:47
 27/43 anonim ***** válasza:
39%
A baj az hogy úgy gondolod hogy NEKED EZ JÁR. Mitől járna? Most tényleg az a baj hogy nem raknak a valagad alá egy kéglit? (mint rajtad kívül egy rakat más embernek sem...)
2019. szept. 17. 16:51
 28/43 anonim ***** válasza:
75%

Nézd, nekem segíteni se tudtak, ha akartak volna se, mert nem volt miből. Egy jó darabig engem is az dühített, hogy miért kell nekem pont szenvedni, én egy szorgalmas, okos, normális gyerek vagyok, a sok idióta, ba.romarcu osztálytársam meg talicskaszám kapott mindent, amit csak kiejtett a száján, később pedig a kocsit, lakást stb. Én meg a semmit. Mindig csak a nagy büdös semmit. Tudom, hogy ez mennyire idegőrlő. De azt is, hogy ha a fejedre állsz, akkor se lesz másképp. Mert van akinek ezt osztja a gép.

Ha ezt hajlandó vagy elfogadni, és hogy neked nem jut anyagi támogatás a szüleidtől, akkor könnyebb lesz. Mert akkor nem az elvárásaidon fogsz kattogni, meg azon ami nem jutott (vagy legalábbis nem annyit), hanem hogy a te lehetőségeidből mit lehet kihozni. Én tavaly egyedül lakást vettem Budapesten. És mondom, nekem se segített senki, 30 éves se vagyok még, és legális úton (nyilván kicsit hitelből, de az enyém). De ehhez kB 20 évesen le kellett vetkőzni magamról azt, hogy nekem mi nincs és át kellett állni arra, hogy hogyan lehetne egyedül?

Nem egyszerű, azt nem mondom, de ha csak keseregsz a sorsodon sose lesz másképp. Higgy nekem, tapasztalatból mondom...

2019. szept. 17. 17:11
 29/43 anonim ***** válasza:
70%
Otthon laksz nem? Szerinted az nem támogatás? Mert gondolom albérletet és rezsit nem fizetsz nekik..tehát ami megmarad a fizetésedből, kb 200 ezer, minden hónapban félre tudod tenni. Plusz gondolom ételre se kell költened, így spórolsz havi minimum 40 ezret. Szerinted ez nem támogatás?
2019. szept. 17. 17:14
 30/43 anonim ***** válasza:
58%
Azért ilyenek, mert önző idióták. Az én szüleim is ilyenek, gazdagok, de rám sajnálnak minden fillért, a vége az lett, hogy egyetem mellett a testemből kellett megélnem. Gusztustalan férgek, meg is szakítottam velük a kapcsolatot, amint lett munkám. Neked is ezt javaslom.
2019. szept. 17. 19:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!