Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Normális, ha szüleim nem...

Normális, ha szüleim nem segítenek ki pénzzel mikor meg vagyok szorulva?

Figyelt kérdés

28 éves vagyok és diploma óta (2012) dolgozom és vagyok teljesen független tőlük anyagilag.

2013 óta Angliában élek, soha egyszer sem kértem tőlük pénzt habár sajnos többször is nagyon meg voltam szorulva. De inkább valahogy mindig máshogy oldottam meg a gondokat mert ők azok a tipikus "én megmondtam" szülők. Másrészről felnőttként meg kell tudnom állnom a lábamon segítség nélkül ami sikerült mindig is.

Azt tudni kell hogy nekik nagyon sok pénzük van. Természetesen ha szegények lennének fel sem merülne bennem rossz érzés... Már tini koromtól kezdve nagy vagyont halmoztak fel de pár éve rengeteg pénzt örököltek egy meghalt rokontól és azóta csak ülnek a milliókon és már nem tudják mire költsék. Wellness hétvégék, luxus éttermek majdnem minden hétvégén, bevásárló körutak. Egy részéből két éve vettek egy belvárosi lakást. A többi rengeteg pénz meg le van kötve a bankba és csak áll.

Én sosem mernék tőlük pénzt kérni, nem erről van szó. 28 éves fejjel dolgozom inkább belepusztulásig mintsem hogy kuncsorogjak.

Inkább az a problémám hogy ők nem akarnak nekem segíteni amikor tudják hogy vannak gondjaim. Nem tudnak mindenről ami történt velem, sosem mertem elmondani nekik. De most pl. bajba kerültem. Itt kint angliában iszonyat drága az állatorvosi ellátást.

A cicám rosszul lett tegnap éjjel (miért is ne szombaton). Rohantam vele az ügyeletre ami 200 font volt. Nem javult az állapota ma reggelre ezért visszavittem most egy másik helyre ahol ott kellett hagynom hogy megröntgenezzék és vért vegyenek. Az is 200 font lesz. Ez a 400 fontos kiadás így taccsra vágott. Bármit megtennék a cicáimért de sajnos valamiból fedeznem kell a kiadásokat.

Szóval elmondtam anyunak mennyibe került és nem pénzt akartam kérni de reméltem hgy annyit felajánl hogy kifizetik és majd részletekben visszaadom nekik. Mondjuk havonta valamennyit. Ami tökéleletesen megfelelne nekem. Ehelyett annyit irt hogy hát majd most nem költesz luxus dolgokra.

Ettől elsírtam magam. Mert nagyon messze áll az életszínvonalam a luxustól. Az albi amiben élek a párommal borzalmas állapotú. Rengeteg új bútor kéne (szinte nincs is bútorunk) de nincs rá pénzünk. Nem részletezem a költségeket de amit irt az mellbe vágott.

tudom hogy nem normális ha felnőtt embert a szülei pénzelik. én ettől rettegtem mindig hogy ide fogok jutni. Egész tini koromban s egyetem alatt azt vártam hogy végre független legyek.

Persze meg tudom oldani ezt a 400 fontos kiesést valahogy nyomorogva de attól még jól esett volna ha felajánlja a kölcsönt. Még csak nem is orokbe.

Mindig mikor hazamegyek vadonatúj cuccok meg bútorok vannak és elfog ilyenkor a rossz érzés hogy én meg hogy élek itt kint. Hozzájuk képest mint egy hajléktalan kábé. Tényleg csak azért esik rosszul mert nekik annyi van hogy nem tudnak vele mit kezdeni. Ha csak 500 ezer forint lenne nekik a bankba akkor soha semmilyen körülmények között nem fogadnék el egy forintot se. és a vagyon nagy része nem aző munkájuk gyümölcse hanem oroklott. ez a másik...

Szerintetek ez jó? én csak arra gondolok hogy ha nekem lesz gyerekem és ennyi pénzem idősen akkor tuti hogy mindent megteszek hogy az élete biztositott legyen...

2018. febr. 4. 15:58
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
92%
Legközelebb azt kérdezd, hogy tud-e kölcsönadni x összeget y hónapra. Vagy inkább semmit. Egyedüli gyerekük vagy? A testvérednek sem adnak? Utálják a párodat és félnek, hogy "elherdálnátok" az összes penzt, amit tőlük kaptok?
2018. febr. 4. 16:10
 2/15 Téékáá ***** válasza:
16%
Hát lehet h ezzel akkarjak elérni h megbecsüld makszimalisan amid van, igy ha megörökölöd a vagyonukat nemherdálod majd el.
2018. febr. 4. 16:13
 3/15 anonim ***** válasza:
17%
Abból ahogyan leírtad ez nem lenne más minthogy sajnáltasd magad illetve lelkizve pénzt kérj most nem jött össze és ez esik rosszul . Még mielőtt jönne ,hogy gonosz vagyok .. nem nem vagyok az .. mi is kint élünk ,két kutyánk van ,most érkezik az első gyerek és egy 3 szobás házat tartunk fent egy fizetésből. Abbol amit leirtál valoban jobban élsz még itt kint is mint az átlag ha nem igy lenne nem lett volna miből 400£ ot kifizetned pluszban . Szerintem ezek után kajára is lesz pénzetek és valoban csak neked tűnik ugy,hogy messze áll töled a luxus .
2018. febr. 4. 16:14
 4/15 anonim ***** válasza:
49%
Nem normális, csak olyan családnál ahol a gyereküket semmibe nézik!
2018. febr. 4. 16:16
 5/15 anonim ***** válasza:
86%
Örülj h megszabadultál ettől kedves családtól. Ha te lennél beteg nem a cica, ne aggodj rád se néznének. :(
2018. febr. 4. 16:30
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Érdekes h mindig a "boldog családokból" menekülnek több 100 kmrekre.
2018. febr. 4. 16:32
 7/15 anonim ***** válasza:
55%

Minek éltek ott, ha ennyire rossz???

Szüleid talán nem is tudják, hogy nincs pénzed.

És valóban, ha valakinek saját maga ellátása is gondot okoz, akkor nem tartson házi kedvenceket, akiknek az ellátására nem futja.

Ha meg kölcsönre van szükséged, akkor mondd el nekik. Nem gondolatolvasók ők sem. Főleg így, hogy eddig nem szorultál a segítségükre.

Gondolom, ők is azt gondolják, hogy azért éltek ott, mert ott jól boldogultok.

2018. febr. 4. 17:45
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

No, akkor hadd összegezzem, amit én látok az írásodból:

6 éve diplomáztál, 5 éve kint dolgozol Angliában.

"Én sosem mernék tőlük pénzt kérni, nem erről van szó. 28 éves fejjel dolgozom inkább belepusztulásig mintsem hogy kuncsorogjak."

"és nem pénzt akartam kérni de reméltem hgy..."

Kétszer is leírod, hogy nem akarsz pénzt kérni, de ha nem ajánlják fel, akkor milyen gonosz szülők... nem értem...

Miért nem lehetett egyenesen megmondani: nézd, meg vagyok szorulva, tudnál-e kölcsön adni?

Mert akkor az lesz a válasz, hogy "én megmondtam"?

Nyilván mondták, hogy ne menj ki, kint sem kolbászból van a kerítés, stb. És ahogy olvaslak, tényleg...

"Nem tudnak mindenről ami történt velem, sosem mertem elmondani nekik....

Az albi amiben élek a párommal borzalmas állapotú....

Rengeteg új bútor kéne (szinte nincs is bútorunk) de nincs rá pénzünk...

Persze meg tudom oldani ezt a 400 fontos kiesést valahogy nyomorogva...

Mindig mikor hazamegyek ... elfog ilyenkor a rossz érzés hogy én meg hogy élek itt kint. Hozzájuk képest mint egy hajléktalan kábé."

Szóval eltelt 5 év és kint nyomorogsz egy csöves albérletben a pároddal, s a cicád megbetegedése földhözt vág (ezt mondjuk megértem, mert itthon sem olcsó az állatorvos)

Csak csendben és halkan kérdezem: akkor "megérte" kimenni? Mi értelme volt, ha ott kint csak nyomorogsz?

Nem lehet, hogy fáj beismerni, hogy igazuk volt?

Ne haragudj, ha kicsit "kegyetlen" voltam, csak szembesíteni akarlak a tényekkel.

2018. febr. 4. 17:46
 9/15 anonim ***** válasza:
81%

Szerintem szimplán fogalmuk sincs arról, hogy anyagi gondjaitok vannak. Az ember nem feltételezi, hogy 5 év külföldi munka után egy 400 fontos kiadás földhöz vág. Én is kint dolgozok a barátommal, érdekes már az első hónapban tudtunk félretenni, pedig viszonylag jó környéken egy szép házban lakunk. Nem tudom mit csináltok a pénzetekkel ha egy lepukkant lakásban laktok és nélkülöztök. Továbbá minek vállaltok macskát ha magatokra sincs pénz? Ezt otthon is lehet csinálni.

Ha pénzt akarsz a szüleidtől akkor nyisd ki a szád és mondd neki. Szerintem a szüleid viselkedésénél az aggasztóbb, hogy miért nem sikerült 5 év alatt két embernek annyi pénzt félrezenni, hogy vegyen pár új bútort vagy egy állatorvos kifizetése ne legyen probléma. Valamint, hogy 28 éves felnőtt létedre miért anyudéktól várod el, hogy fizessék a macskád ellátását. Azért éttermeznek meg wellnesseznek, mert gondolom egész életükben dolgoztak, szeretnék élvezni az életet végre. Szomorú, hogy nem vagytok olyan kapcsolatban, hogy őszintén beszélhess az anyagi problémáidról. Csak várod, hogy kitalálja, hogy neked bajod van... ezek után nem tudom mit vársz.

2018. febr. 4. 18:34
 10/15 babyboom567 ***** válasza:
85%

Kedves Kérdező!

Magyarországon élünk a férjemmel, albérletben,1 gyerekkel, nagyjából 300ezer forintból.Én takarítónő vagyok, férjem biztonsági őr.Debrecenben élünk, jó környéken, szép felújított lakásban.Van megtakarításunk,volt kocsink,csak eladtuk,mert jelenleg itthon vagyok GYED-en a babával,férjemnek meg nincs jogsija,és nem volt rá szükség,és minden évben megyünk ( idén külföldre) nyaralni.

Ezt azért írtam le, mert ha ti 5 év alatt DIPLOMÁVAL KÜLFÖLDÖN, nyomorogtok,akkor valamit nagyon rosszul csináltok.

Ha meg pénz kell kérjél.

2018. febr. 4. 21:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!