Normális gondolkodás ez a szüleim részéről? Azért nem segítenek anyagilag mert nem vagyunk házasok.
Meg szeretnénk venni a házat, amit bérlünk. Ezzel csak az a baj, hogy 700.000Ft hiányzik hozzá. Próbáltam a szüleinktől kérni (nem örökre, csak kölcsönként), de visszautasítottak, hogy nem segítenek, mert nem vagyunk összeházasodva. Én ezen teljesen kiakadtam. Oké, nem adnak, ezt elfogadom, mert az ő pénzük. Engem csak az indok zavar.
A húgomnak szemrebbenés nélkül kifizetnek mindent, a sokadik esküvőtől kezdve az autóig, engem meg ezzel az indokkal pattintanak le. Csak szerintem bántó ez az egész vagy másnak is rosszul esne?
A ház az én nevemen lenne, a pénz is az enyém amiből vennénk.
A párom sajnos még néhány évig nyögi a volt feleségével közös hiteleket (az exe nem fizeti) és még sok évvel a válásuk után sem jutottak a vagyonmegosztás végére. Pont az ilyen még le nem zárt ügyek miatt nem házasodtunk eddig.
Elég hosszú ideje együtt vagyunk már ahhoz, hogy a szüleim is tudják, hogy tartós a kapcsolatunk, ráadásul van három gyermekünk is.
Így más a helyzet, egyébként nekem is piszok rosszul esne. Mindenesetre jól tetted, hogy nem házasodtál.
Ha össze tudtál rakni egy házra valót, akkor azt a 700 ezret vedd fel lakáshitelként, és gyorsan told vissza, hogy minél kevesebb kamatot törlessz, valószínűleg ez nem jelent gondot.
Nekem is rosszul esne, de őszintén, én nem is szoktam kéregetni.
A másik meg hogy az ő pénzük, ők dönthetik el milyen feltételekkel adnák oda. Ebbe bele kell nyugodni és kész.
Nálunk is volt hasonló - a férjem szülei kérés nélkül felajánlották, hogy odaadják nekünk egy ház összegének a felét, ha azt a bizonyos házat vesszük meg, amit szerintük kéne. Mivel mi építtetni szerettünk volna és nem vásárolni, a férjem egyszerűen megmondta nekik, hogy köszi, nem kértük, és ha feltételekhez kötött a segítségük, akkor nem kérünk belőle, ilyen egyszerű. Bár nekem inkább az esett rosszul, hogy ők akarták eldönteni, hogy mi hol éljük le az életünket - a te esetedben is inkább az esne rosszul, hogy ők akarnák megmondani, hogy megházasodjak-e vagy sem.
Köszönöm a válaszokat!
Sajnos a hitel most kizárt, mert hamarosan szülök és nincs az a bank aki CSED/GYED alatt hitelt adna. Valahogyan mindenképp megoldjuk, mert nem szeretnénk elbukni ezt a lehetőséget.
Nem olyan hú de magas a fizum, de már 16 éves korom óta spórolgatok, amit tudtam félretettem és a nagyszüleimtől kapott örökség is ide került.
Igen, nyilván mivel az ő pénzük, arra költik amire akarják, de azért nagyon rosszul esett, főleg, hogy eddig soha semmit nem kértem tőlük. Ezután azért majd meggondolom, hogy későbbiekben is olyan szinten segítsek-e nekik, mint eddig tettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!