Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Miért nem segítenek a szüleim...

Miért nem segítenek a szüleim ha lenne miböl?

Figyelt kérdés
Apám 56 éves, anyám 50 éves, havi keresetük 900 ezer forint együtt, és ezen felül van 6 ingatlanjuk amelyek folyamatosan ki vannak adva és ebböl is legalább még 600 ezer FT bevételük van havonta. Hárman vagyunk testvéreimmel van aki otthon van aki albérletbe kénytelen élni, olyan nagy kérés lenne hogy mindegyikünk kapjon egy saját lakást?..semmire nem adnak pénzt mindent maguknak kell megvenni. Mikor kérünk vmit mindig az a válasz hogy hálátlan pénzéhes kölykök és hogy igazából ez értünk van mert max 10 évet ha élnek még aztán mindent öröklünk...nevetséges simán van atlagéletkor 80 év is.. kB nyugdijasként majd jól jön örökség...szóval egész életünkben szegényebbek voltunk vagyunk mi mint 1 munkásosztálybeli gyerek, lehet gyüjteni lakásra autora STB...

2019. szept. 17. 13:50
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
32%

Tudod hány olyan ember van, akit nem támogatnak a szülei, mégis van hol lakniuk, van autójuk és meg tudnak élni?!

Tele vagy elvárásokkal, de arról semmit nem írsz, hogy te mit tettél le az asztalra. Ha az én gyerekem lennél és ilyen stílusban várnál el tőlem bármit is, én sem adnék neked semmit. Követelőzni könnyű és mindenki tud, de produkálni meg lusta vagy igaz?

2019. szept. 17. 14:36
 12/43 anonim ***** válasza:
74%
Egyébként sehol sem divat segíteni a gyereknek? Nem azt mondom, hogy vegyenek neki egy házat, no de mégis...
2019. szept. 17. 14:38
 13/43 A kérdező kommentje:

A stílusom egyáltalán nem ilyen, hanem sokkal visszafogotabb, csak itt megtehetem hogy mutatom mennyire elégedetlen vagyok.

Tény hogy simán megtehetnék ök is hogy segítsenek, de nem teszik.

De nem gond majd megnézhetik magukat hogy kit fognak érdekelni amint külön költözöm, nem tudok összekaparni 30 milliót ami szükséges jelenleg saját lakásra és ami éves szinte valszinüleg milliókkal növekszik tovább, szóval marad a kuporgás pár évig, aztán jön albérlet nyugdijaskoromig...

2019. szept. 17. 14:52
 14/43 anonim ***** válasza:
86%
Hát le lehet pontozni de én a 6 lakásomból minden gyereknek adnék egyet, azért mert szeretem a gyerekeimet, és már bocs de mért ne lennr nekik könnyebb ha egyszer tudok segiteni? Nagyon proli gondolkodás ez a juszt se adok neki, inkább izzadjon vért meg fizesse az albit! Az értelmiségi családokba sose ez a gondolkodás. Értelmes szülő tudja, hogy nincs zseb a halotti leplen, szóval a szaros pénzét nem tudja magával vinni, és van benne annyi jóindulat hogy felméri: most is odaadhatja a pénzt hogy a gyerekének könnyebb legyen, ne 50 évesen örökölje meg amikor már végigszenvedett egyéletet. Sajnos kérdező, anyádék proli gondolkodásuak, és lehet akármennyi iskolájuk primitivek, anyagiasak, és a pénz sokkal fontosabb nekik mint a gyerekeik. Ez a szomorú igazság.
2019. szept. 17. 14:54
 15/43 anonim ***** válasza:
85%
A 14-esnek igaza van. Nálunk is divat segíteni.
2019. szept. 17. 14:55
 16/43 anonim ***** válasza:
77%

Ezek a szülők nem olyannak tűnnek,akik bölcs megfontolásból,pedagógiai céllal tartanák ridegtartásban a gyerekeiket.Sokkal inkább olyan fillérb*szó emberek,akik az egyszer megkaparintott pénzt ki nem adnák a kezükből.Ez a típus az,amelyik rongyokban jár,szemét kaját eszik mert az olcsóbb,a párnacihában meg millióik vannak.

Nekem is vannak gyermekeim,és bár millióim nincsenek,támogatom őket ahogy tudom,ahogy engem is segítettek a szüleim, vagy őket a nagyszüleim. Szülőként megbuknék,ha a pénzharácsolás fontosabb lenne a gyerekeim boldogulásánál.

2019. szept. 17. 15:05
 17/43 A kérdező kommentje:

14-es köszönöm bárcsak így gondolkoznának szüleim is.

Igazad van apám és anyám is nagyon gyakran emlegetik hogy ök gyerekként éheztek meg még annyit se kaptak mint mi, meg hogy mennyire de mennyire rossz gyerekkoruk volt. Kb proli létböl felküzdötték magukat 30 év folyamatos munkával hogy tényleg semmi más életük nem volt a munkán kivül, de sajna a gondolkozásuk az proli.

Ha nekem szar volt legyen a kölyöknek is ez jön le nekem is, nem is szólva hogy gyerekkoromkat is nagyon megkeserítteték 18-éves koromig kb teljesen elzártak világtól mert mániájuk volt hogy vmelyikünk autó balesetbe fog meghalni ha egyedül megy bárhova is gyerekként, szóval buli stb társasági dolgok akkorról teljesen kimaradtak és igazából szólni se nagyon szóltak hozzánk naponta egy két mondatnál.

Most is egész nap a pénzröl szól hogyan kereshetnének még többet, meg ha mi akarunk akkor küzdjünk érte ahogy ök is tették.

2019. szept. 17. 15:06
 18/43 anonim ***** válasza:
67%
Hát mert a szüleid még nem érték fel ésszel, hogy mindenki egy szál semmibe megy a sírba!!! Harácsolnak, gyűjtögetnek, teszik a bankba a pénzüket de minek ???? Még nem jöttek rá, hogy sokkal nagyobb öröm adni mint kapni??? Én biztos nem várnám el a gyerekemtől, hogy a nulláról kezdje az életét ha tudnám bármivel is támogatni. Ez egész egyszerűen őket minősíti. Egy isten van nekik és az a pénz!
2019. szept. 17. 15:08
 19/43 anonim ***** válasza:
85%

Szerintem is adhatnának mind a három gyereknek egy-egy lakást,ha annyira féltik a pénzüket, akkor haszonélvezettel terhelten, hogy ne tudjátok eladni vagy elzálogosítani.

Ezen felül szerintem sem kellene adniuk mást, különben nem tanuljátok meg sosem, hogy a pénznek milyen értéke van, viszont a mostani lakáspiaci helyzetben egy fiatalnak tényleg irreálisan nehéz saját lakáshoz jutnia.

2019. szept. 17. 15:13
 20/43 anonim ***** válasza:
69%
Én az utolsó forintom is odaadnám a gyerekemnek, csak hogy neki könnyebb legyen.
2019. szept. 17. 15:19
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!