Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, ha a gyerekem...

Mit tudok tenni, ha a gyerekem életveszélyesen közlekedik autóval?

Figyelt kérdés

A nyáron lett jogsija, az apja pedig "csak azértis, ha már te nem engeded" alapon vett neki autót... Én nem azért nem akartam, mert a gyerekemnek akarok rosszat, hanem mert féltem az életét. Így is rengeteg a baleset, minden nap ezt halljuk, olvassuk és örültem volna, ha egy kicsit még "kontrollálhatom", plusz nem gondolom, hogy egy 17 évesnek létszükséglet az autó. Van itthon nekünk kettő, én ráadásul leginkább biciklivel járok, vihette volna bármikor őket (ráadásul 2 és 4 évesek, szóval nem is a "gáz" kategória). De nem, az apja vett neki egyet. Azóta a gyerek úgy közlekedik, mint az őrült, most is hazajött, és mondja, hogy az az út, amit mi 20 perc alatt teszünk meg a férjemmel, neki 8 perc volt. Pedig mi sem megyünk lassan, vagy forgalmat feltartva, a megengedett sebességgel közlekedünk. Úgyhogy belegondolni sem akarok, ő mennyivel jött. Tegnap is elmentünk együtt moziba (másik városba), konkrétan halálfélelmem volt mellette. Hiába szólok, hogy 90-es tábla van, ne menjen 140-nel a sötétben, annyit mond, hogy most ő vezet, és felhangosítja a zenét. Meg hogy mitől félek, senki nincs az úton, látná.

Az apjával hiába beszélek, ő a mai napig így megy, autópályán 150 alatt nem látni. Meg azzal jön, hogy fiatal még, majd lenyugszik. Ja, csak attól tartok, hogy majd egy árokban... Ráadásul rengeteg vezet "csak úgy", hogy elindulnak a barátnőivel céltalanul, és olyankor 1-1,5 órát simán ülnek a kocsiban. Kérlek adjatok tanácsot, mit tudnék csinálni? A szép szó nem hat, úgy van vele, hogy vele úgysem történik semmi, meg hogy nagy a kocsi és biztonságos. Komolyan, minden nap, amíg nem ér haza, gyomoridegem van.

2019. szept. 8. 21:09
 81/98 anonim ***** válasza:
81%

Ja, hogy nem is egy autóbolond fiúról van szó, hanem egy idióta kamaszlányról??!

...igaz, vannak női börtönök is.

2019. szept. 10. 09:22
 82/98 anonim ***** válasza:
90%

Hány embert is ölt meg az a szlovák milliomos nő????

Pedig az jóval idősebb volt.

2019. szept. 10. 09:23
 83/98 anonim ***** válasza:
90%
kaptál pár ötletet, de egyik sem jó szerinted. akkor mit vársz? itt a fő probléma az exférjed, aki nem közösen akarja nevelni a gyereket, hanem majd ő megad neki mindent, te meg leszel a rossz szülő
2019. szept. 10. 09:24
 84/98 acelsziv ***** válasza:
80%
Kérdező: Miután semmit nem vagy hajlandó tenni és csak abban bízom, hogy az idióta pici lányod csak saját magát fogja kinyírni egy esős éjszakán amikor megcsúszik és feltekeredik valamire.
2019. szept. 10. 09:34
 85/98 anonim ***** válasza:
94%

Az a baj, hogy szerintem a kérdező sem fogja fel igazán a dolog súlyát. Ez a lány nem “lüke”, hanem közveszélyes őrült, aki hamarosan gyilkos is lesz, ha így folytatja.

Ne gyere azzal, hogy kamasz. Én is voltam 17 éves lány, nekem is volt jogsim és én is autóbolond voltam, rengeteg km van már mögöttem azóta, autó nélkül nem is nagyon láttak még az ismerőseim, De! 17 évesen is tudtam, hogyha sokáig akarom űzni ezt a hobbit, akkor minden szabályt be kell tartanom (és még az sem 100%), eszembe sem jutott volna 140-el száguldozni 90-nél. (Pedig engem se neveltek a szüleim.)

Viszont azt is látom, hogy kb bármit csinálhatsz, nem fog változni semmi. Úgyhogy csak szívből remélem, hogy sosem fogok vele találkozni az utakon, sem én, sem a hozzátartozóim és hogy mihamarabb elveszik a jogsiját.

2019. szept. 10. 16:59
 86/98 anonim ***** válasza:
93%
Elmondod melyik megyében laktok? Csak hogy tudjam hova ne menjek:D ( bár sajnos rengeteg ilyen idióta van az utakon.)
2019. szept. 10. 17:00
 87/98 anonim ***** válasza:
81%
Az ilyen embereknél csak abban reménykedek, hogy minél előbb feltekerik magukat egy fára mielőtt másokat végeznek ki.
2019. szept. 10. 19:18
 88/98 veterán vas ***** válasza:
87%
Kár lenne azért a fáért. Az egy hasznos élőlény.........
2019. szept. 10. 19:49
 89/98 anonim ***** válasza:
2%

Nos, en le lettem pontozva, amiert azt mertem irni, hogy a gyerekrol valo lemondas nem megoldas, mert ettol meg semmi sem valtozna meg, es attol meg anyukanak is ugyanolyan rossz lenne. De megnyugtat, h legalabb a kerdezo ugy gondolja, ahogy en.

Teny, hogy el lett rontva a nevelese, teny h 17 eves, ezert a birosagi herce-hurca felesleges, teny, hogy a lanynak nincsen felelossegtudata. Ez van, ebbol kell kiindulni. Ezzel a helyzettel kellene vmit kezdeni, es ez nem konnyu. De azert a halalat kivanni elegge abszurd...

Ha a gyereket kiteszik otthonrol, attol meg o ugyanugy jarni fogja az utakat, nem tudom, h ezt miert nem tudjatok itt sokan felfogni. De mindegy. Az ilyen gyereket amugy sem hatja meg, ha lemond rola az anyja, hiszen van meg baratja is meg apja, akik "segitenek" majd neki.

Az egyetlen, aki tudna hatni ra szerintem, az a baratja, ha a lanyod nagyon szerelmes bele. Nem tudom, h o hogyan all a dolgokhoz, meg h milyen srac, de talan vele lehetne beszelni, h probaljon meg hatni ra. De ha ugyanilyen link, akkor ez sem jarhato ut.

Persze a szobafogsag es a balesetes videok segithetnek... talan. De 17 evesen vszleg tudja, h leteznek ezek, es jobban belegondolva a szobafogsagot nehezen lehet mar ilyenkor kivitelezni, hiszen nincs is mitol tartson.

Ugyh ha semmi sem hat ra, akkor sajnos tenyleg csak remenykedni lehet, hogy sosem csinal balesetet.

En nem kivanom a lanyod halalat, mint itt sokan.. en abban bizom, hogy beno a feje lagya hamarosan, es senkinek nem lesz semmi baja.

Egyebkent a ferjem is ilyen volt. 2 ev alatt jutottam el nala arra a szintre, h legalabb akkor, amikor nem egyedul utazik, tartsa be a szabalyokat es ne szaguldozzon. Hozza kell tennem, h o aspergeres autista. Lehet, h a lanyod is. Vagy mas baja van, pl narcisztikus szemelyisegzavara, vagy ilyesmi, ugyh pszichiaterhez mindenkepp elvinnem a helyedben a lanyom, mert ha ennyire nem fogja fel, h mi helyes es mi nem, akkor biztos, h vmi gond van, nem feltetlenul csak a neveltetese miatt.

2019. szept. 10. 22:34
 90/98 anonim ***** válasza:
0%

Igen kedves utolsó, egy vagyok azok közül, aki azt mondta, hogy tegyék ki, illetve menjen bíróságra! Nem értem miért nem lehet felfogni, hogyha kiteszem otthonról az utakat járni fogja, de valahol nekem megkönnyebülést hozna, ha nem ide jönne haza, és nem is aggódnék állandóan. Szülőként gáznak érezném magam, ha lenne egy gyerekem és a vele egykorú "párja", vagy barátja tudna ráhatni! Később, ha úgy élne, hogy külön valakivel akkor az egymásra való ráhatás érthető, hisz a társas lét alapja, a megállapodás, kompromisszumok kötése! De milyen rossz lenne, el se tudom hinni, hogy nem gondolsz bele, hogy van egy gyereked, aki már eleve el van b@.szva és a legkevésbé sem hallgat rád!

Aki ilyen az kérlek nem nárcisztikus, nem autista, hanem egyszerűen pszichopata. Kíváncsi lettem volna az eü alkalmasságra, hogy ez a liba hogy felelt meg rajta! Mert vagy lefizették az orvost is, vagy lefeküdt vele! De én mindenképp utánajárnék, hogy melyik orvos bólintott erre rá! De aztán lehet én kezelem rosszul az eü kérdést nálam az orvos vizsgált látást, hallást, reflexeket, kérdéseket tett fel. Szerintem nem ugyanúgy jártak el nála!

Ha már kirakni nem akarja ezt az ostoba gyereket, legalább a gyerek házi orvosát keresse fel!

Én mindig is megfogadtam ha nekem balesetem lesz és nem az én hibámból de összetörik a kocsimat én úgy megverem azt embert aki okozza nekem a balesetet, hogy egy életre megtanulja hogy vezessen! Nekem is volt már balesetem parkolóban, és a nőnek csak annyi szerencséje volt, hogy türtőztettem magamat, mert a következő mondatnál megígértem neki, hogy a latyakos úton végighúzom a földön a hajánál fogva, ha nem fogja be! Azt mondtam neki takarodjon a parkoló egyik végébe én itt maradok a kocsimnál és ha jönnek a rendőrök idejöhet. Mondanom sem kell tudta hol a parkoló vége, és egy életre megtanulta remélem hogy közlekedjen parkolóban.

2019. szept. 11. 04:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!