Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Mit tudok tenni, ha a gyerekem...

Mit tudok tenni, ha a gyerekem életveszélyesen közlekedik autóval?

Figyelt kérdés

A nyáron lett jogsija, az apja pedig "csak azértis, ha már te nem engeded" alapon vett neki autót... Én nem azért nem akartam, mert a gyerekemnek akarok rosszat, hanem mert féltem az életét. Így is rengeteg a baleset, minden nap ezt halljuk, olvassuk és örültem volna, ha egy kicsit még "kontrollálhatom", plusz nem gondolom, hogy egy 17 évesnek létszükséglet az autó. Van itthon nekünk kettő, én ráadásul leginkább biciklivel járok, vihette volna bármikor őket (ráadásul 2 és 4 évesek, szóval nem is a "gáz" kategória). De nem, az apja vett neki egyet. Azóta a gyerek úgy közlekedik, mint az őrült, most is hazajött, és mondja, hogy az az út, amit mi 20 perc alatt teszünk meg a férjemmel, neki 8 perc volt. Pedig mi sem megyünk lassan, vagy forgalmat feltartva, a megengedett sebességgel közlekedünk. Úgyhogy belegondolni sem akarok, ő mennyivel jött. Tegnap is elmentünk együtt moziba (másik városba), konkrétan halálfélelmem volt mellette. Hiába szólok, hogy 90-es tábla van, ne menjen 140-nel a sötétben, annyit mond, hogy most ő vezet, és felhangosítja a zenét. Meg hogy mitől félek, senki nincs az úton, látná.

Az apjával hiába beszélek, ő a mai napig így megy, autópályán 150 alatt nem látni. Meg azzal jön, hogy fiatal még, majd lenyugszik. Ja, csak attól tartok, hogy majd egy árokban... Ráadásul rengeteg vezet "csak úgy", hogy elindulnak a barátnőivel céltalanul, és olyankor 1-1,5 órát simán ülnek a kocsiban. Kérlek adjatok tanácsot, mit tudnék csinálni? A szép szó nem hat, úgy van vele, hogy vele úgysem történik semmi, meg hogy nagy a kocsi és biztonságos. Komolyan, minden nap, amíg nem ér haza, gyomoridegem van.

2019. szept. 8. 21:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
 91/98 anonim ***** válasza:
100%
Én ezért van az hogy féltem a férjemet mikor hazafelé jön az ilyen hibant soförök miatt magyarországon.ő szabályosan,normálisan vezet.de az ilyen idióták miatt féltem akik vezetni sem tudnak ,minden utat verseny pályának gondolnak,tegnapi nap pont egy idióták láttam Pesten ahol lakom forgalmas fő út egy ilyen idióta jött nagy sebességgel de le kellet lasitania mert egy normálisan közlekedö teherautó volt előtte 2 percig bírta kb az idiota vezető normális tempóban vezetést fogta ráhajtott villamos sínre és örült tempóban megelözte elévágott gyorsan mire jutalmul le dudálták.
2019. szept. 11. 06:19
 92/98 anonim ***** válasza:
15%

Kedves 90-es valaszolo!

Sok mindenben igazad van, szerintem is szegyen pl, hogy ilyen lett a gyerek, sok hibat elkovethettek a nevelesenel. De ha szulokent, azert nem fogsz aggodni a gyerekedert, m kiraktad otthonrol, es nem latod, az is elegge szegyen. Az ilyen szulo nem is szereti a gyereket.

Amit nem latsz, az nincs is? Vagy hogy van ez? En akkor is aggodnek, ha nem otthon lakna.

Latom elfelejtetted, vagy soha nem is tudtad, hogy milyen bolond bir lenni egy tini szerelmes, foleg ha lany, es sok esetben ilyenkor senki nem erdekli oket, h ki mit mond, csak a "parjuk". Meg ha ez gaz is, gyakran igy van sajnos. Egyebkent kozel sem biztos, hogy bevalna, csak mint lehetseges opciot vetettem fel, hiszen ugy tunik, kb semmi nem segit ezen a gyereken mar.

Egy nagy pofon az elettol biztos megtanitana neki, h hogyan kozlekedjen, de en senkinek nem kivanok rosszat, mert azt mindenki visszakapja az elettol.

Az eü vizsgalat, ahol pl en voltam, nem allt semmibol, csak csukott szemmel meg kellett erintenem az orrom, meg kellett tennem kb 2 metert egyenesen, ezen kivul a latasomat vizsgaltak. Egy ilyenen minden bizonnyal a lany is at tudott menni anelkul, h barkivel lefekudt volna ezert, vagy lefizetett volna.

Rosszindulatu vagy 90-es, de ha neked igy jo, semmivel sem vagy kulonb a lanynal, akirol itt szo van. Sot, tobb kozos van bennetek, mint hinned. Itt van mindjart az, h szted te sosem hibazol.😊

Az onbiraskodas is buntetendo. Akarcsak a gyorshajtas. De gondolom, neked is hiaba mondjak, h ne csinald, m te fogod. 😊

Aztan itt van meg az indulatossag es a csolatas is.. 😁

(Arrol mar ne is beszeljunk, h a kerdezo egyebkent nem kioktatasokat, meg rosszindulatu megjegyzeseket kert (meg ha az ilyen hozzaszoloknak igazuk is van), hanem erdemi megoldasokat az adott helyzetre.)

2019. szept. 11. 08:42
 93/98 anonim ***** válasza:
0%

Remélem nem kerülök ilyen helyzetbe majd, bár az én gyerekem még csak 7 éves, és most olyan a mentalitása, hogy vele nem történhet ilyen.

Szerintem a helyedben segítséget kérnék a rendőröktől, van-e ötletük, vagy ellenőrizzék.

2019. szept. 11. 10:25
 94/98 anonim ***** válasza:
89%
Na, nem a lányod ölte meg az 4 gyerekes anyukát?
2019. szept. 22. 14:50
 95/98 anonim ***** válasza:
100%

Veterán vas!

Egy jó kondiban levő vaskos tölgynek meg sem kottyanna.

Egy erdész

2019. szept. 22. 15:32
 96/98 anonim ***** válasza:
76%
90es vagyok. Aki a kérdező gyerekéhez hasonlított gratulálok neki biztos ismer! Ha a kérdező nem kért rosszindulatú hozzászólásolat minek írta ki a kérdést? Én vagy az itteni közösség adjon neki tanácsot hogyan nevelje a gyerekét? Ez is gáz! Hát már ne is haragudj, ha valaki nekem balesetet csinál amiről én nem tehetek és olyan állapotban lennék gondoskodnék róla hogy ott a helyszínen egy életre megjegyezze amit tett! És nem érdekel ha önbíráskodónak tartanak ezért! Annak az idióta gyereknek semmilye nincsen alárakott apuci egy kocsit azt se tudja milyen megdolgozni én továbbra is a halálát kívánom mert az ilyen ezt érdemli! Ha meg a kedves szülő nem kíván ilyen válaszokat kapni ír a moderátoroknak hogy töröljék a kérdését! A többség részben, vagy egészben velem ért egyet, ahogy én is azokkal, hogy ez az idióta gyerek egy pszichopata állat! Sajnálom ez van igaz vagytok itt ketten hárman akik ellene mentek a többiek nézetének de törődjetek bele hogy most alulmaradtatok és kisebbség szerepét kaptátok ennél a kérdésnél
2019. szept. 22. 16:03
 97/98 anonim válasza:
100%
Nah, megjött azóta az esze a lányodnak?
2020. okt. 7. 21:19
 98/98 anonim ***** válasza:
66%
Ha az ő nevén van a kocsi majd pár gyorshajtás és 18 büntető pont után el veszik a jogsiját egy időre max abból fog tanulni vagy , ha baleset lesz a vége sajnos másként nem fog tanulni abból, hogy a vezetés veszélyes üzem alapból, de így meg főleg
2022. márc. 3. 17:26
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!