Mit tudok tenni, ha a gyerekem életveszélyesen közlekedik autóval?
A nyáron lett jogsija, az apja pedig "csak azértis, ha már te nem engeded" alapon vett neki autót... Én nem azért nem akartam, mert a gyerekemnek akarok rosszat, hanem mert féltem az életét. Így is rengeteg a baleset, minden nap ezt halljuk, olvassuk és örültem volna, ha egy kicsit még "kontrollálhatom", plusz nem gondolom, hogy egy 17 évesnek létszükséglet az autó. Van itthon nekünk kettő, én ráadásul leginkább biciklivel járok, vihette volna bármikor őket (ráadásul 2 és 4 évesek, szóval nem is a "gáz" kategória). De nem, az apja vett neki egyet. Azóta a gyerek úgy közlekedik, mint az őrült, most is hazajött, és mondja, hogy az az út, amit mi 20 perc alatt teszünk meg a férjemmel, neki 8 perc volt. Pedig mi sem megyünk lassan, vagy forgalmat feltartva, a megengedett sebességgel közlekedünk. Úgyhogy belegondolni sem akarok, ő mennyivel jött. Tegnap is elmentünk együtt moziba (másik városba), konkrétan halálfélelmem volt mellette. Hiába szólok, hogy 90-es tábla van, ne menjen 140-nel a sötétben, annyit mond, hogy most ő vezet, és felhangosítja a zenét. Meg hogy mitől félek, senki nincs az úton, látná.
Az apjával hiába beszélek, ő a mai napig így megy, autópályán 150 alatt nem látni. Meg azzal jön, hogy fiatal még, majd lenyugszik. Ja, csak attól tartok, hogy majd egy árokban... Ráadásul rengeteg vezet "csak úgy", hogy elindulnak a barátnőivel céltalanul, és olyankor 1-1,5 órát simán ülnek a kocsiban. Kérlek adjatok tanácsot, mit tudnék csinálni? A szép szó nem hat, úgy van vele, hogy vele úgysem történik semmi, meg hogy nagy a kocsi és biztonságos. Komolyan, minden nap, amíg nem ér haza, gyomoridegem van.
Csak addig fog gizdáskodni férjed is meg az idiota Fiad is míg egy gyerek lesz az áldozat akkor hírekben is Bene lesztek és majd nem gyöztök majd elbújni az emberek haragja elől.
Vagy az idiota fiadnak az célja hogy Bene legyen hírekben ? Mint egy gyorshajto,vagy gázoló?
Köszönöm a sok-sok választ! Még csak egyszer olvastam el őket, alaposabban átrágom majd rajtuk magam később.
Nem fiam van, hanem lányom. Ezért is vagyok ki, mert míg a barátnői a jogsit sem merik megcsinálni, vagy ha meg is van már nekik, nem vezetnek gyakran, addig őt ki sem lehet a kocsiból szedni.
Mondtam már neki, hogyha csak 90-nel ütközik, abba is belehalhat, nemhogy a 140-150 km/h-ba. De el sem hiszi, hogy vele is történhet valami, úgy van vele, hogy az mindig csak "másokkal".
Kitenni/intézetbe adni nem szeretném, nem is tudnám. A gyerekem, nyilván szeretem annak ellenére is, hogy ilyen "lüke". Meg igazából akkor is megoldaná, vagy a barátjához költözne, vagy az apja intézne neki lakást, szóval ez sem lenne megoldás, magamtól nem akarnám így "elvadítani".
Az a baj, hogy nem nagyon maradt eszközöd. Apuka nem csak hogy nem partner a nevelésben, szánt szándékkal ellened dolgozik évek óta, nem tudom pontosan mióta, de gondolom a válás óta minimum.
Mindent amit itt ajánlgatnak - vedd el a jogsiját, kocsikulcsát, add vissza a kocsit apucinak, vond meg a zsebpénzét stb. heteken belül vissza fog fordítani. Megemeli a zsebpénzét, csináltat neki új jogsit, csináltat pótkulcsot, visszaadja a kocsit, ha kell, bíróságra viszi, hiszen okosan az ő nevén van az autó, és mindeközben te leszel a szigorú szaranya aki elveszi a szórakozásukat.
Ráadásul 17 éves a gyerek, ha eddig nem voltak neki hatékonyan megtiltva dolgok, most már nehéz elkezdeni, és ha el is kezded, pillanatokon belül betölti a tizennyolcat, ami után sokkal kevesebb jogod/“hatalmad” van fölötte. (Rettentő rossz szó ide ez a hatalom, de nem jut jobb eszembe) Hiába próbálnád például bíróságra vinni a dolgot, megszüntetni a láthatást, elperelni apukától a felügyeleti jogot, ez egy hétévesnél járható út lenne de itt mire megszületik a határozat kb semmis is lesz mert nagykorúvá válik. Ugyanez a baj az intézettel, oké, ha lehet ilyet egyáltalán, bepakoljuk a gyereket 18 éves koráig. Az max egy év ha hamarabb ki nem veszi az apja, annyi idő alatt pont meggyűlöli az anyját, kijön, visszakapja a kocsit, száguldozik tovább csak most már hozzá se szól a kérdezőhöz.
Esetleg felkereshetnél egy pszichológust, nevelési tanácsadót hogy mit lehet ilyenkor kezdeni, milyen eszközök vannak, még akkor is ha a gyereked nyilvánvalóan nem fog elmenni terápiára, mert nekem tényleg nem jut eszembe semmi olyan ami hosszú távon hatásos lenne.
Amit csinálsz az bűnpártolás.
Reméljük, hogy nem öl meg senkit mert más is szereti a gyerekét. Meg az anyját, apját, férjét stb stb.
"Ha elég sok csekk jön gyorshajtás miatt, előbb utóbb elveszik a jogsiját."
Szerinted az ilyen gyökereket érdekli, hogy elveszik? Benzinnel megy az autó, nem jogosítvánnyal!
Csak abban lehet bízni, hogy egyedül csavarodik a fára, és nem öl meg senkit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!