Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak az egyik szülőm hívhatom...

Csak az egyik szülőm hívhatom az esküvőre. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

A szüleim jó pár éve szétmentek apám új nője miatt. Most szervezem az esküvőt és anyám kijelentette, hogy ha képes vagyok apámat (és a nőjét - akit én sem ismerek és nyilván látni se akarok az esküvőn meghívni), akkor Ő nem jön.

Anyám családját meghívom, velük szoros a kapcsolatom, de apám családját 10+ éve nem is láttam, szerintem az utcán meg se ismerném őket, ebből fakadóan csak anyámékat, engem, meg talán pár régi barátom ismerné, a vőlegényemmel egyszer találkozott.

Megértem anyámat, de apám (bár az elmúlt pár évben alig láttam), mindig támogatott, gyerekként nagyon jó kapcsolatunk volt és hát, mégis az apám, szeretném ott látni, de anyám hajthatatlan. Arról nem is beszélve, hogy mekkora családi balhé lesz, ha bárhogy döntök. Úgy érzem nincs jó megoldás

Valaki volt hasonló helyzetben, mit tanácsoltok? :/

2019. szept. 4. 10:34
1 2 3 4 5
 41/42 anonim ***** válasza:
86%

Én meghívnám mindkettőjüket. Mi az, hogy anyád a legszebb napodon zsarol.

Édesapám megkérném, hogy ne hozza a barátnőjét. Ezt simán megteheti és mindenki megértheti. Ennyit megtennék anyámért.

Édesanyámnak meg megmondanám, hogy ne zsaroljon, ott lesz apám is és, ha valaha látni akarja az unokáit akkor lesz szíves félretenni egy napra a sérelmeit és engem helyezni előtérbe. Amennyiben nem jön el, úgy lemondhat az unokázásról.

Ha ő zsarolhat, te is.

2019. szept. 5. 13:54
 42/42 csibehad válasza:
33%

Sajnos nem tudom az összes (hála égnek jó sok) választ elolvasni, ezért elnézést kérek, ha valaki már hasonlót írt volna, mint amit én most fogok.

Kicsilány, inkább legyen egy kis perpatvar, minthogy ne legyenek ott a szüleid. Nekem sikerült ezt a poént megkapni az élettől és elhiheted, szörnyű volt. Szerettem volna, ha ott állnak mögöttem. De nem jöttek el! Mert nem felelt meg nekik a vőlegény. Persze nekik volt igazuk, egy alkoholista lusta pasi lett, ki is dobtam 2 év múlva. De azt soha nem tudtam elfelejteni, hogy egyedül álltam az anyakönyvvezető előtt, a szüleim nem álltak mögöttem.

A helyedben én bizony mindkettővel leülnék és elmondanám, hogy az életed eddigi legszebb napjára készülsz, számodra fontos, hogy mindketten ott legyenek, és nem egymással kell foglalkozniuk, hanem veled, a pároddal, ne is nézzenek egymásra, szórakozzanak, és örüljenek a te boldogságodnak.

Ismered a mondást, hogy ha a Hegy nem megy Mohamedhez....?

Azért kérdezem, mert felmerült bennem, hogy ha apukád nem mutatta be neked az új párját, és évek teltek így el, neked sem volt fontos, hogy megismerd a nőt? Hogy meglátogasd apukádat, mert kíváncsi vagy az új életére? Szerintem eljött az ideje, hogy megtedd ezt a lépést. Igenis menjél el hozzá, mutasd be neki a vőlegényedet, beszélgessenek a pasik, ismerkedjenek, és szépen beszéld meg apukáddal az esküvőt! És persze anyuval is :)

Sok sikert!

2019. okt. 3. 00:33
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!