Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak az egyik szülőm hívhatom...

Csak az egyik szülőm hívhatom az esküvőre. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

A szüleim jó pár éve szétmentek apám új nője miatt. Most szervezem az esküvőt és anyám kijelentette, hogy ha képes vagyok apámat (és a nőjét - akit én sem ismerek és nyilván látni se akarok az esküvőn meghívni), akkor Ő nem jön.

Anyám családját meghívom, velük szoros a kapcsolatom, de apám családját 10+ éve nem is láttam, szerintem az utcán meg se ismerném őket, ebből fakadóan csak anyámékat, engem, meg talán pár régi barátom ismerné, a vőlegényemmel egyszer találkozott.

Megértem anyámat, de apám (bár az elmúlt pár évben alig láttam), mindig támogatott, gyerekként nagyon jó kapcsolatunk volt és hát, mégis az apám, szeretném ott látni, de anyám hajthatatlan. Arról nem is beszélve, hogy mekkora családi balhé lesz, ha bárhogy döntök. Úgy érzem nincs jó megoldás

Valaki volt hasonló helyzetben, mit tanácsoltok? :/

2019. szept. 4. 10:34
1 2 3 4 5
 31/42 piroska és a farkas ***** válasza:
10%
Lesz polgàri és templomi is? Polgàrira hívd el Apukàdat, pàrja nélkül, Anyukàd meg legyen ott a templomin ésa lagzin.
2019. szept. 4. 15:36
 32/42 anonim ***** válasza:
82%

Na, én épp ezért soha nem fogok nagy létszámú esküvőt szervezni, csak a közeli barátokkal!

Egyébként megmondanám, hogy "figyelj anya, azt hívok meg, akit akarok, mert az én esküvőm, nem a tied. De ha így hisztizel már most, el se gyere".

Ebben az esetben az anyai ágam többi részét hívnám, apaiból meg csak apukámat.

2019. szept. 4. 15:38
 33/42 anonim ***** válasza:
41%

“Érdekes, egy olyant sem olvastam, hogy az apa zsarolná a gyereket. Mindig csak az anya.”

Ez azért lehet, mert olyat sem olvastál, hogy anya félrekúrt, leképett, majd ahogy a kérdező is írja: “apám (bár az elmúlt pár évben alig láttam)“. Ugye? Anya mindig ott van. És érzései vannak. Apa eközben vígan kamatyol, és lekakálja, ki van még rajta kívül bárhol.

2019. szept. 4. 15:49
 34/42 anonim ***** válasza:
92%
Csak apámat hívnám meg,az új nője nem jöhet.Illetve anyám,és családja.Ha apámnak nem tetszik ez a felállás,neki nem kell jönnie,pont.
2019. szept. 4. 18:35
 35/42 anonim ***** válasza:
29%
#33, lapozz csak vissza a kérdéseknél, rengeteg van, hogy "anya lelépett szó nélkül", "anya félrekúr", "anya otthagyott minket". Kár mentegetni.
2019. szept. 4. 18:37
 36/42 anonim ***** válasza:
75%

Aki ellenségeskedik a másikkal, azt nem hívnám. Tehát ha anyám nem hajlandó így jönni,hogy apámékat is várom, és anyám utálkozna, apám viszont mondjuk nem utálkozna anyámra, akkor apámat hívnám, anyámat meg nem.

Tehát aki azt mondja, hogy nem tűri meg a másiknak a jelenlétét, azt nem hívnám meg.

2019. szept. 4. 18:41
 37/42 anonim ***** válasza:
81%
Hívj meg mindenkit (akit akarsz), és eljön aki eljön, nemjön aki nem jön.
2019. szept. 4. 18:54
 38/42 anonim ***** válasza:
80%

Én meghívnám apámat, a nője és a családi oldal nélkül. Elmondanám, hogy amiatt teszek így, hogy megelőzzem a családi balhét, de őt szeretem és szeretném, ha ott lenne, ha nem sértődik meg ezen.

Anyámmal meg közölném, hogy nőjön fel, és apámat viselje el egyetlen estére, ha már a kedvéért(!!) annyira megalázom magam, hogy a fentieket apámnak előadtam, akkor ennyit ő is megtehet a kedvemért.

Az ültetési rendet meg úgy csinálnám, hogy minél messzebb legyenek egymástól.

2019. szept. 4. 20:30
 39/42 anonim ***** válasza:
85%
Bár alapesetben nem pártolom a két tanús esküvőket, de ez az az eset, amikor ezt javasolnám.
2019. szept. 5. 00:01
 40/42 anonim ***** válasza:
36%

Amúgy nálunk is 2 tanús volt. Mondjuk nem ezért, hanem mert én megtagadtam a távoli retkes alkoholista rokonok etetését és itatását látszatösszetartásért.

Viszont ha te lakodalmat szeretnél, ahogy nehogy anyád hisztije miatt ne legyen!

Hogy várhatja egy anya a lányától, hogy ne hívja meg az esküvőjére az apukáját, akit szeret és jó viszonyban vannak?

2019. szept. 5. 10:47
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!