Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak az egyik szülőm hívhatom...

Csak az egyik szülőm hívhatom az esküvőre. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

A szüleim jó pár éve szétmentek apám új nője miatt. Most szervezem az esküvőt és anyám kijelentette, hogy ha képes vagyok apámat (és a nőjét - akit én sem ismerek és nyilván látni se akarok az esküvőn meghívni), akkor Ő nem jön.

Anyám családját meghívom, velük szoros a kapcsolatom, de apám családját 10+ éve nem is láttam, szerintem az utcán meg se ismerném őket, ebből fakadóan csak anyámékat, engem, meg talán pár régi barátom ismerné, a vőlegényemmel egyszer találkozott.

Megértem anyámat, de apám (bár az elmúlt pár évben alig láttam), mindig támogatott, gyerekként nagyon jó kapcsolatunk volt és hát, mégis az apám, szeretném ott látni, de anyám hajthatatlan. Arról nem is beszélve, hogy mekkora családi balhé lesz, ha bárhogy döntök. Úgy érzem nincs jó megoldás

Valaki volt hasonló helyzetben, mit tanácsoltok? :/

2019. szept. 4. 10:34
1 2 3 4 5
 21/42 anonim ***** válasza:
90%

Hívd meg mind a kettőt, csak ültesd jól szét őket

Ha nem szivesen választanál közülük

Mert mind a kettő ugyanolyan fontos a számodra

2019. szept. 4. 13:28
 22/42 anonim ***** válasza:
93%

Ha apád támogatott, akkor illik meghívnod, mint ahogy anyádat is. Ha valamelyik nem megy el a másik miatt, az az ő szegénységi bizonyítványa lesz.

Ne hagyd magad zsarolni és ultimátumoknak engedni.

Legközelebb mi lesz akkor az ultimátum? Hogy nem megy el a keresztelőre? Hogy kinél legyen a családi karácsony?

2019. szept. 4. 13:34
 23/42 anonim ***** válasza:
87%
*Meg pl a násznép el kezdené találgatni, hogy vajon mi történhetett, anyáddal v apáddal, hogy összevesztél, h mivel bántott meg téged,hogy nem jöhetett el az esküvőre, vagy esetleg miért nem törődik ennyire a gyerekével, hogy miért nem jött el, miért utáltátok meg egymást, te meg szülőd, hogy nem akarjátok látni egymást itt az esküvőn.
2019. szept. 4. 13:37
 24/42 anonim ***** válasza:
91%

Mintha csak az én esküvőm lenne két évvel ezelőttről, ugyanez a szitu. Anyu hisztizik, hogy ha apám és a nője jön, akkor ő nem. Mondtam neki, hogy akkor nem jön, és kész, ez a mi esküvőnk, nem róla fog szólni a dolog, és senkit sem érdekel a 25 évvel ezelőtti válása, most a férjem és én leszünk a lényeg. Miután rájött, hogy igazam van, sírt a telefonba, hogy rendben, apám nem gáz, de nem tudnak boldog lenni azon a napon, ha látná azt a nőt, aki miatt tönkrement az élete és az én gyerekkorom.

Hát jó, mit tegyünk. Apám nőjét amúgy is rühelltem, én sem akartam volna látni a savanyú, kényes pofáját, így megkértem apámat, hogy legyünk diszkrétek, és hagyja otthon az ecetes uborkáját, mert nem akarom anyut megbántani. Hát, amúgy sem nagyon álltunk szóba egymással savanyú uborkával, de azóta már annyira sem. Behisztizett, tombolt, de nem érdekelt. Anyu és apu mindketten jól érezték magukat az esküvőn, még pár mondatot beszélgettek is.

Neked is azt tanácsolom, annak kedvezz, aki fontosabb neked, ez rólatok szól, döntsetek ti.

2019. szept. 4. 13:45
 25/42 anonim ***** válasza:
80%

Apukádnak is ott a helye az esküvődön! Pláne, hogy mellettedd volt és támogatott. Gyanús, hogy javarészt anyukád miatt alakult így apukáddal a kapcsolat, hogy alig találkoztok! Én biztosan meghívnám apukámat! Ha anyukám nem tudná megemberelni magát, és normális felnőtt módjára viselkedni a gyereke esküvőjén, inkább ne is jöjjön!

Apukád rokonságát nem kell, de apukádat a párjával igen, ők meg majd eldöntik, h jön a nő vagy nem. Csináljatok ültetési rendet, és ültesd jó messze anyádtól.

Nem bocsájtanád meg, ha nem hívnád meg az esküvődre, mert látszik, hogy nekes fontos! Anyukád már eléggé keresztbe tett a kapcsolatotokban, ne hagyd, hogy tovább rombolja.

2019. szept. 4. 13:47
 26/42 anonim ***** válasza:
12%

Én olyan ultimátumot kaptam anyutól mikor az eljegyzésem volt, hogy ha apukám barátnőjét meghívom, akkor Ő nem jön el. Anyunak nem volt új férfi akkor az életében, apukámnak volt egy barátnője, akit én bírtam, többször csináltunk közös programot is.

(Egyébként nem harmadik fél miatt ment tönkre a házasságuk, ez fontos.)

Tehát én ebben a helyzetben bevállaltam, hogy (apunak nem vázolva a helyeztet, ami elé anyu állított) meghívtam mindkettejüket. Egyébként érdekes, apu maga közölte, hogy nem hozza el a barátnőjét.

Évekkel később készültünk az esküvőre (szűk családi kör, szülők, testvérek - egy sima ebéd volt tervezve). Akkor már volt anyunak is barátja, akit apu nem bírt elviselni. Szégyen, nem szégyen, aput nem hívtam meg az esküvőnkre, továbbmegyek nem is tudta, hogy összeházasodunk (és csak remélem, hogy soha nem is tudta meg), mert nem akartam neki fájdalmat okozni, de féltettem az én nagy napomat, nem mertem bevállalni, ha balhét csinál anyu pasijával szemben. Rettentő nagy lelkiismeret furdalásom volt (van), de most is így döntenék, ismerve az akkor helyzetet.

2019. szept. 4. 13:52
 27/42 anonim ***** válasza:
98%

De csak apád áruló képét nem bírja nézni, vagy inkább azzal a nővel nem akar szemtől-szemben találkozni, aki apádat kényeztette, míg ő otthon volt veled és közösen sajnáltátok szegény “túlórázó” papucit, aki heti négyszer is estig hajtja magát..? Mert a mi családunkban is volt ilyen esküvő, ott a lány közölte az apjával, hogy őt örrömmel látja, de az édesanyját nem teszi ki annak, hogy az apja szeretőjével egy társaságban kelljen feszengenie, ezért megkéri, hogy hagyja otthon a nőcikét, akit valószínűleg még mindig csak titokban kezelgetne, ha az anyja nem jön rá a férje külön útjaira, és teszi ki otthonról a szűrét...

Megnézném a képeteket, ha a leendő férjetek félrelépése után nektek illendőségből ott kellene üldögélnetek a nője mellett. Azért gondolkozzatok el ezen egy percig.

2019. szept. 4. 14:48
 28/42 anonim ***** válasza:
88%
Tök mindegy hol kell ülnöm, a mi harcunk nem a gyereké. És semmi joga semmi miatt zsarolni.
2019. szept. 4. 15:08
 29/42 anonim ***** válasza:
70%
Ugyanez volt. Anyám azt mondta, hogy ha meghívót apám nőjét, akkor ő nem jön el. Mondtam neki hogy akkor maradjon otthon nyugodtan.
2019. szept. 4. 15:16
 30/42 anonim ***** válasza:
65%
Érdekes, egy olyant sem olvastam, hogy az apa zsarolná a gyereket. Mindig csak az anya.
2019. szept. 4. 15:29
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!