Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Csak az egyik szülőm hívhatom...

Csak az egyik szülőm hívhatom az esküvőre. Mit tennétek?

Figyelt kérdés

A szüleim jó pár éve szétmentek apám új nője miatt. Most szervezem az esküvőt és anyám kijelentette, hogy ha képes vagyok apámat (és a nőjét - akit én sem ismerek és nyilván látni se akarok az esküvőn meghívni), akkor Ő nem jön.

Anyám családját meghívom, velük szoros a kapcsolatom, de apám családját 10+ éve nem is láttam, szerintem az utcán meg se ismerném őket, ebből fakadóan csak anyámékat, engem, meg talán pár régi barátom ismerné, a vőlegényemmel egyszer találkozott.

Megértem anyámat, de apám (bár az elmúlt pár évben alig láttam), mindig támogatott, gyerekként nagyon jó kapcsolatunk volt és hát, mégis az apám, szeretném ott látni, de anyám hajthatatlan. Arról nem is beszélve, hogy mekkora családi balhé lesz, ha bárhogy döntök. Úgy érzem nincs jó megoldás

Valaki volt hasonló helyzetben, mit tanácsoltok? :/

2019. szept. 4. 10:34
1 2 3 4 5
 11/42 anonim ***** válasza:
85%

Ha ennyire nem tudják félretenni a sérelmeiket egyetlen egy napra, a lányuk érdekében, szívem szerint egyiket se hívnám meg.

Anyád rettentő gyerekes.

2019. szept. 4. 10:47
 12/42 anonim ***** válasza:
87%
Talan azert nem mutatott be neki apad mert nem akart megserteni vele, plusz anyad évek utan is rettentő, nem akarta lehet hogy eltiltson esetleg. Anyud nem tudott felépülni abbol hogy őt ott hagyta valaki. Ezert tartana arulasnak hogy te akarod apadat az esküvőre. Nagyon gyerekes az anyad ez az igazsag.
2019. szept. 4. 11:01
 13/42 A kérdező kommentje:

Néha nekem is eszembe jut, hogy lehet jobban járnék ha nem is hívnék rokonokat. :D

Sajnos mindenhogy tele lenne feszültséggel, ha hívnám apám.

Ha meg nem, akkor az nekem lenne rossz érzés. A félreértés elkerülése végett: apám miután elment is adott pénzt anyámnak, segített befejezni nekem az egyetemet, nyelvvizsga, iszonyat korrekten viselkedett végig, nem követelt semmit, ha találkozunk is nagyon örül nekem, kerdezget, csak sajnos ritkán tudunk.

Anyám is hasonló, szóval nagyon szépen elindítottak mindketten az életben, nekik köszönhetem, hogy oda jutottam, ahova. Mindkettőjüknek és így nagyon rossz érzés, hogy megoldhatatlan a helyzet. :(

2019. szept. 4. 11:03
 14/42 anonim ***** válasza:
95%
Itt anyád a sáros. Megmondod neki, hogy meghívod apádat is és kész. Vagy ott lesz és kibírja és viselkedik vagy jobb, ha tényleg otthon marad. Nem kell, hogy beszéljenek egymással, legyenek a két átellenes sarokban. Lehet, hogy anyád soha nem bocsátja meg, de állj a sarkadra.
2019. szept. 4. 11:04
 15/42 anonim ***** válasza:
95%

Anyukád a hibás.

Mégis mit képzel, hogy az esküvőddel zsarol? Nehogymár az apukádat ne hívhasd el. Részemről meghívnám apát, aztán anyám majd eldönti jön vagy sem. Ha nem, az az ő döntése volt. Ha eljön és balhézni próbál, akkor takarodik.

Apukádnak szóltál, hogy mi a helyzet?

2019. szept. 4. 11:14
 16/42 anonim ***** válasza:
95%
Nézd, én kimondottan gyűlölöm a gyerekem apját, már attól is a hányinger és az agyverzes kerülhet, ha csak rá gondolok. Rendesen megdolgozott ezért, azt el kell mondani ahogy azt is, hogy a gyerekkel nulla kapcsolata van 15 éve. Ha a gyerekem egyszercsak oda állna elem, hogy esküvő és még akarja hívni az apját, eszembe ne, jutna fesztivált csinálni és kivetnivalót a hisztit. Felnőtt ember vagyok, képes vagyok magamon uralkodni, pláne a gyerekem kedvéért az esküvőn. Mondjuk ehhez felnőttnek kell lenni, nem hisztis pitsanak. ...
2019. szept. 4. 11:14
 17/42 anonim ***** válasza:
86%

Ültesd le őket egymással szemben, és mondd el nekik, hogy mi a problémád.

Hogy mind a kettejüknek nagyon hálás vagy, hogy az apád nőjét nem is ismered, így őt, anyádra való tekintettel nem szeretnéd meghívni. De apádnak örülnél haott lennél.

annak is örülnél, ha rád való tekintettel egy fél napra normálisan tudnának viselkedni, mint felnőtt, büszke örömszülők.

Mondd meg ott helyben anyádnak, hogy szeretnéd ha apád is ott lenne. És azt is szeretnéd, ha ő is ott lenne persze, nem akarsz közöttük választani.

Viszont ha úgy gondolják, hogy a kedvedért nem képesek moderálni magukat, akkor inkább egyikőjük sem lesz jelen, mert te nem akarsz emiatt hányni az idegtől, hogy egymás hajába kapnak.

Ez után maradj csendben és várd meg, mit mondanak.

Ha pedig úgy döntenek, hogy félre tudják tenni a sérelmeiket, valakit állíts rájuk, aki a háttérből figyeli, ne kerüljenek össze az este folyamán... Főleg részegen.

2019. szept. 4. 11:50
 18/42 anonim ***** válasza:
92%
Itt neked és a vőlegényednek kell eldöntened,hogy kit hivtok meg.Apukádat ha meg akarod hivni,meghivod.Ez a te esküvőd és nem az anyukádé.Egy estét ki lehet birni,nem kell egymás mellett üljenek.
2019. szept. 4. 11:51
 19/42 anonim ***** válasza:
8%
Ha ennyire haragszik az apádra, akkor ne hívd meg!
2019. szept. 4. 13:22
 20/42 anonim ***** válasza:
92%

Érzelmi zsarolásra érzelmi zsarolás a válasz ebben az esetben. Kérdezd meg anyukádtól, hogy "Akkor tehát nem szeretsz, ha nem jössz el az esküvőre?"

Anyukád családja is ilyen vagy ő egyedül?

Hívd meg mindkettőjüket.

2019. szept. 4. 13:27
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!