Nem reg szuletett gyermekunk . Ezutan ez mindig ilyen lesz?
35ös, és ki tartja a nagykést a torkodhoz hogy ne aludj? Pont ebben az első 1-2 hónapban szinte csak eszik-alszik a baba, bármikor ledőlhetsz te is, nem kell mártírkodni hogy inkább a lakást teszed rendbe.
Aki meg azt mondja hogy egy férfinak kötelessége segíteni a gyerekgondozásban, ők mennyit segítenek be a férjüknek a munkahelyén? Vagy csak a férfi felé elvárás hogy mindkét helyen teljesítsen?
Unokabátyám napi 10 órákat dolgozott, aztán a felesége mikor hazaért a kezébe nyomta a gyereket hogy mostantól ő van vele, mert neki jár a pihi. Lenyomott 10 órát, 2 órát utazott otthon meg még 5-6 órát ő volt a gyerekkel, a felesége szemében meg ő volt a legszemetebb mikor pár hónap múlva beadta a válást.
"Pl összecsomagol. Neked." - hogyne, HA a nőé a lakás...
"Gyerekes vagy! Úgy hangzik mintha féltékeny lennél a gyerekre." - tegyük hozzá, hogy ha az eset tényleg úgy néz ki, ahogy azt a Kérdező leírta, akkor TELJES JOGGAL AZ. Nem volt arról szó, hogy a gyerekvállalással a Kérdező háttérbe szorul a "futottak még" helyre...
Meg egyszer leirom, hogy a kozeledes alatt termeszetesen nem sexet ertek, hanem csak hogy kommunikaljunk egymassal mint regen.
Foglalkozom a gyerekkel, mikor itthon vagyok rendszeresen etetem plusz furdesbe segitek.
Segitek itt ott amit tudok(tea fozes, neha mosas)
Nyilvan nekem is vannak hibaim, meg olyan dolgok amiket rosszul csinalok.
De szerintem vannak olyan nok h tul vallaljak nagukat. Pl. Most elso ket hetbe egyertelmu hogy nincs annyi ideje mint elotte a lakasra, takaritasra, csipp csup dolgokra..
Es vannak olyan csajok akik nem birnak engedni semmibol. En azt vallom hogy ilyenkor a gyerek az elso, ezert az anyanak pihenni kell, enni inni kell, aludni!. Takaritasban amit tudok besegitek en, amit meg nem tudunk nost megcsinalni AZT NEM KELL MEGCSINALNI! El kell engedni.
De vannak olyanok akik nem birnak leallni, minden hazimunkatt akarnak csinalni stb stb.
Ennek az a vege hogy keveset pihen, keveset alszik, ingerultebb faradtabb lesz.
Es ezaltal egy spiralba kerul.
Olyan szomorú ez a kérdés és a rá adott válaszok jelentős része is.
Van egy pár, mindössze két hete született gyerekük, és a jelek szerint nehéz az átállás, hogy az életüket szülőként folytassák, a párkapcsolatukat sem zökkenőmentesen éri a változás. Nahát, mik vannak!
Erre hol a nő kapja az ívet, hol a férfi, mindkettőt porig alázva. Az ilyen rettenetes nőt el kell hagyni, az ilyen rettenetes férfi inkább költözzön el, mindenesetre VALAKI mindenképp ássa el magát kettejük közül.
Nem azért, nekem is az az érzésem, hogy kevés empátiát mutat a kérdező a feleségével szemben, de a párkapcsolati nehézségek már csak ilyenek, az emberek sz@rul érzik magukat, és emiatt nem úgy viselkednek, ahogyan a legjobb volna. Általában nem boldogtalanul vagyunk a legjobb társak, se férfi, se nő. Természetesen érdemes küzdeni ez ellen, de attól még normális, hogy így van. És itt most mindketten boldogtalanok, és egyikük sem jó társ. Ilyen ez a gyerekvállalás, padlóra küldhet nőt is, férfit is, csak a nőt még fizikaliag is kicsinálja. Sok erőt és empátiát kívanok nektek, hogy átvészeljétek a nehéz időket. (Egy háromgyerekes anya, feleség)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!