Kuldoldon szuletett baba hazai anyakonyvezesben segitseg?
Sziasztok!
Tudom, hogy a Google a baratom, de most csak felinfokat talaltam.
En magyar-torok, a ferjem torok allampolgar.
Torokorszagban eskudtunk, itt elunk, es itt fog szuletni hamarosan a babank, akit szeretnek Mo.-n anyakonyveztetni.
Fontos, hogy szemelyesen inteznem Mo-n., es nem az itteni kulkepviseleten keresztul.
Sajnos minden honlapon mas papirokat emlitenek.
A baba szuletesi anyakonyvi kivonatan, az en szuletsi a.kiv.-omon, es a hazassagi anyakonyvi kivonaton kivul mi kell meg?
Kell az en torok allampolgarsagomat igazolo okmany?
Ha haromnyelvu (torok, angol, francia), kell kulon magyarra fordittatni?
Ha Mo.-n az OFFI forditja, akkor azt kell meg kulon a konzullal felulhitelesittetni? Vagy a magyar szervek elfogadjak az OFFI-t?
Kell az apa szemelyes jelenlete?
Nagyon koszonom!
Koszonom szepen a segiteseget.
Ugyanezt a honlapot megtalaltam mas orszagoknal is, de sajnos ez is csak a konzulatus altal torteno anyakonyvezest irja.
Azt nem irja hogy mo.-i szemelyes ugyintezesnel pl. az apanak jelen kell-e lennie? Kell-e az alairasa,es ha ihen, akkor milyen formanyomtatvanyon? (Hiszen ha o nem jon velem, akkor azt meg itthon kell alairnia.)
Azt sem irja, hogy a haromnyelvut kell-e forditani? Hiszen az nemzetkozinek szamit.
A forditast tudom, hogy felul kell hitelesitettni, ha itt fordittatom, de Mo.-n a magyar szervek az OFFI forditasat elfogadjak. Csak akkor kell hitelesittetni, ha kulfoldon kell az OFFI forditas, nem?
Koszonom neked is!
Rakeresek a honlapjukra.
bementem a helyi onkormányzathoz, le kellett adni a férjem szuletési anyakonyvi papirját, az enyémet, a házassági anyakonyvi kivonatot és ennyi...
nem kellett állampolgársági papir, amit kértek, egy magyar lakcim, ahova ideiglenes lakcimre van bejelentve. ott elottuk még ki kellett tolteni x papirt, majd ok az egészet tovább kuldték a bevándorlási hivatalnak, akiktol rá félévre jott meg a lakcimkártya, tajkártya.
Koszonom!!
Atneztem a honlapot, most mar elorebb vagyok. :)
Viszont azt irja, hogy ''a külföldön kiállított okirat csak akkor fogadható el, ha azt a kiállítás helye szerinti államban működő magyar külképviselet diplomáciai felülhitelesítéssel látta el.''
De itt a kiallito szerv rogton ellatja apostille-lal, ha kerjuk. Belekothetnek, hogy nem a konzul pecsetelte ra?
Az apanak is jelen kell lenni szemelyesen?
Es mi van, ha nekem nincs Mo.-n ideiglenes lakcimem sem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!