Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kuldoldon szuletett baba...

Kuldoldon szuletett baba hazai anyakonyvezesben segitseg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy a Google a baratom, de most csak felinfokat talaltam.

En magyar-torok, a ferjem torok allampolgar.

Torokorszagban eskudtunk, itt elunk, es itt fog szuletni hamarosan a babank, akit szeretnek Mo.-n anyakonyveztetni.

Fontos, hogy szemelyesen inteznem Mo-n., es nem az itteni kulkepviseleten keresztul.

Sajnos minden honlapon mas papirokat emlitenek.

A baba szuletesi anyakonyvi kivonatan, az en szuletsi a.kiv.-omon, es a hazassagi anyakonyvi kivonaton kivul mi kell meg?

Kell az en torok allampolgarsagomat igazolo okmany?

Ha haromnyelvu (torok, angol, francia), kell kulon magyarra fordittatni?

Ha Mo.-n az OFFI forditja, akkor azt kell meg kulon a konzullal felulhitelesittetni? Vagy a magyar szervek elfogadjak az OFFI-t?

Kell az apa szemelyes jelenlete?

Nagyon koszonom!

2015. ápr. 16. 11:02
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
A torok okmanyokra (anyakonyvi kivonat, utlevel) kell apostille?
2015. ápr. 16. 11:04
 2/25 anonim ***** válasza:
2015. ápr. 16. 11:19
 3/25 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen a segiteseget.

Ugyanezt a honlapot megtalaltam mas orszagoknal is, de sajnos ez is csak a konzulatus altal torteno anyakonyvezest irja.

Azt nem irja hogy mo.-i szemelyes ugyintezesnel pl. az apanak jelen kell-e lennie? Kell-e az alairasa,es ha ihen, akkor milyen formanyomtatvanyon? (Hiszen ha o nem jon velem, akkor azt meg itthon kell alairnia.)

Azt sem irja, hogy a haromnyelvut kell-e forditani? Hiszen az nemzetkozinek szamit.

A forditast tudom, hogy felul kell hitelesitettni, ha itt fordittatom, de Mo.-n a magyar szervek az OFFI forditasat elfogadjak. Csak akkor kell hitelesittetni, ha kulfoldon kell az OFFI forditas, nem?

2015. ápr. 16. 11:37
 4/25 anonim ***** válasza:
Szia. Én is most intézem- A fenti linket nem néztem meg. A BevándorlásiHivatal intézi,szerdán 8-12 között van fogadóórájuk telefonon,de nehéz őket elérni,szinte mindig foglalt. Tőlük kellene megkérdezni,fogy a ti esetetekben mi a teendő.Nagyon segítőkészek amúgy!
2015. ápr. 16. 11:39
 5/25 A kérdező kommentje:

Koszonom neked is!

Rakeresek a honlapjukra.

2015. ápr. 16. 11:44
 6/25 anonim ***** válasza:

bementem a helyi onkormányzathoz, le kellett adni a férjem szuletési anyakonyvi papirját, az enyémet, a házassági anyakonyvi kivonatot és ennyi...

nem kellett állampolgársági papir, amit kértek, egy magyar lakcim, ahova ideiglenes lakcimre van bejelentve. ott elottuk még ki kellett tolteni x papirt, majd ok az egészet tovább kuldték a bevándorlási hivatalnak, akiktol rá félévre jott meg a lakcimkártya, tajkártya.

2015. ápr. 16. 11:46
 7/25 anonim ***** válasza:
ja igen, a férjem és a fiam szuletési anyakonyi kivonata multi nyelven lett kikérve, elég egyébként, ha van rajta -angol, német jelolés is.
2015. ápr. 16. 11:48
 8/25 anonim ***** válasza:
Nekünk nincs magyar lakcímünk,kértük a külföldi letelepedést és így is megy a dolog. Mármint otthoni lakcím nélkül :D
2015. ápr. 16. 12:03
 9/25 A kérdező kommentje:

Koszonom!!

Atneztem a honlapot, most mar elorebb vagyok. :)

Viszont azt irja, hogy ''a külföldön kiállított okirat csak akkor fogadható el, ha azt a kiállítás helye szerinti államban működő magyar külképviselet diplomáciai felülhitelesítéssel látta el.''

De itt a kiallito szerv rogton ellatja apostille-lal, ha kerjuk. Belekothetnek, hogy nem a konzul pecsetelte ra?

2015. ápr. 16. 12:06
 10/25 A kérdező kommentje:

Az apanak is jelen kell lenni szemelyesen?

Es mi van, ha nekem nincs Mo.-n ideiglenes lakcimem sem?

2015. ápr. 16. 12:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!