Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Kuldoldon szuletett baba...

Kuldoldon szuletett baba hazai anyakonyvezesben segitseg?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, hogy a Google a baratom, de most csak felinfokat talaltam.

En magyar-torok, a ferjem torok allampolgar.

Torokorszagban eskudtunk, itt elunk, es itt fog szuletni hamarosan a babank, akit szeretnek Mo.-n anyakonyveztetni.

Fontos, hogy szemelyesen inteznem Mo-n., es nem az itteni kulkepviseleten keresztul.

Sajnos minden honlapon mas papirokat emlitenek.

A baba szuletesi anyakonyvi kivonatan, az en szuletsi a.kiv.-omon, es a hazassagi anyakonyvi kivonaton kivul mi kell meg?

Kell az en torok allampolgarsagomat igazolo okmany?

Ha haromnyelvu (torok, angol, francia), kell kulon magyarra fordittatni?

Ha Mo.-n az OFFI forditja, akkor azt kell meg kulon a konzullal felulhitelesittetni? Vagy a magyar szervek elfogadjak az OFFI-t?

Kell az apa szemelyes jelenlete?

Nagyon koszonom!

2015. ápr. 16. 11:02
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:
Figyelmetlen voltam, a lakcimes kerdesemre kaptam valaszt. :)
2015. ápr. 16. 12:10
 12/25 A kérdező kommentje:

Ezek szerint Mo.-n elfogadjak a multinyelves okmanyokat forditas nelkul?

Torokorszagban nem fogadtak el.

2015. ápr. 16. 12:11
 13/25 anonim ***** válasza:
Az apostille mellé nem lehet konzuli pecsétet is kérni? Az angolt elfogadják. Nekünk svédül adták ki,kértük angolul is. A konzulástuson azt mondták,hogy nem elég az angol,magyarra kell fordíttatni,de megkérdezték a konzulasszonyt és ő azt mondta,hogy de,elég. Nagyon meg van bonyolítva,kb.100 oldalt kellett kitölteni,mire elküldhető lett. Pedig mimindketten magyar állampolgárok vagyunk. A kinti magyar konzulátusra fogják küldeni a papírokat,ők küldik tovább a ti török lakcímetekre. Azt tudod ugye,hogy ha jössz haza,akkor a gyereknek kellaz útlevél?
2015. ápr. 16. 12:16
 14/25 anonim ***** válasza:
igen, elfogadják, ha az onkormányzathoz mentek be..a hitelsitést az onkormányzat rendezte le nekunk a bevándorlásiakkal..ok kuldik ki a papirokat igy semmi másra nincs szukségetek, csak a multi nyelves anyakonyvi kivonatokra. apának is jelen kell lennie, mivel alá kell irnia vagy 10 helyen
2015. ápr. 16. 12:37
 15/25 A kérdező kommentje:

Az a vicc, hogy nekem innen nekem 12 oras az autout a konzulig, es ugyanennyi vissza.

Viszont haza Mo.-ra mindenkeppen mennek a babaval.

Ezert gondoltam, hogy egyszerubb otthon intezni, mint a konzulnal.

De ha kell a konzuli pecset, akkor mar ennyi erovel intezhetem az egeszet veluk is.

Persze, lesz a gyereknek utlevele es vizuma is.

Ez egy agyrem.

2015. ápr. 16. 12:38
 16/25 anonim ***** válasza:

nekunk az ideiglenes lakcimra kuldték ki, onnan pedig továbbitotta a barátnom (mivel o lakik a lakcimemen)

mi konzulátust kihagytuk.. ugy elég cifra lett volna. igy sokkal egyszerubb volt..

2015. ápr. 16. 12:39
 17/25 A kérdező kommentje:

Koszi kedves 14-es.

Akkor ugy latszik, kezd osszaallni a kep. :)

2015. ápr. 16. 12:39
 18/25 anonim ***** válasza:
Török útlevél lesz?Mert a magyarhoz viszont kell a magyar anyakönyvi kivonat! Szerintem egyszerűbb lenne ott intézni,legalább letudnád és nem az egész otthoni tartózkodásod menne rá .Amúgy 2-3 hónap az átfutási ideje,nem tudom,meg tudod-e egyáltalán otthon várni.
2015. ápr. 16. 12:40
 19/25 anonim ***** válasza:

nem kell konzuli pecsét, ha a helyi onkormányzathoz mentek be, mivel ok kuldik tovább a bevándorlásiaknak.

(szerintem hivd fel az illetékes anyakonyvi hivatalt, ok elmondják, h mi kell..de véletlenul se bevándorlásiakat hivd, mert egy csomo baromságot mondanak, mint pl. nekunk is eloszor, hogy ez kell, meg az kell..utána felhivtam a helyi polgármestri hivatalt - 10. kerulet és elmondták semmi ilyesmi nem kell, ok hivatalbol megkérik a pecsétet stb.)

2015. ápr. 16. 12:41
 20/25 A kérdező kommentje:

Koszi minenkinek meg egyszer!

Torok utlevel lesz. Mikor eloszor hazamegyunk, akkor az anyakonyvezest inteznenk, aztan legkozelebb, mikor megyunk, akkor az utlevelet.

Igy is-ugy is hazamennenk latogatoba ketszer, tehat ez nem gond. Viszont Isztambulba menni nagyon korulmenyes lenne egy kisbabaval.

Mindenesetre anyut megkerem, hogy kerdezze meg az anyakonyvi osztalyt, es kerdezzen ra a fentiekre is. Nem dijaznam, ha hianypotlas miatt visszadobnak a dolgot...

2015. ápr. 16. 12:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!