Kuldoldon szuletett baba hazai anyakonyvezesben segitseg?
Sziasztok!
Tudom, hogy a Google a baratom, de most csak felinfokat talaltam.
En magyar-torok, a ferjem torok allampolgar.
Torokorszagban eskudtunk, itt elunk, es itt fog szuletni hamarosan a babank, akit szeretnek Mo.-n anyakonyveztetni.
Fontos, hogy szemelyesen inteznem Mo-n., es nem az itteni kulkepviseleten keresztul.
Sajnos minden honlapon mas papirokat emlitenek.
A baba szuletesi anyakonyvi kivonatan, az en szuletsi a.kiv.-omon, es a hazassagi anyakonyvi kivonaton kivul mi kell meg?
Kell az en torok allampolgarsagomat igazolo okmany?
Ha haromnyelvu (torok, angol, francia), kell kulon magyarra fordittatni?
Ha Mo.-n az OFFI forditja, akkor azt kell meg kulon a konzullal felulhitelesittetni? Vagy a magyar szervek elfogadjak az OFFI-t?
Kell az apa szemelyes jelenlete?
Nagyon koszonom!
Ezek szerint Mo.-n elfogadjak a multinyelves okmanyokat forditas nelkul?
Torokorszagban nem fogadtak el.
Az a vicc, hogy nekem innen nekem 12 oras az autout a konzulig, es ugyanennyi vissza.
Viszont haza Mo.-ra mindenkeppen mennek a babaval.
Ezert gondoltam, hogy egyszerubb otthon intezni, mint a konzulnal.
De ha kell a konzuli pecset, akkor mar ennyi erovel intezhetem az egeszet veluk is.
Persze, lesz a gyereknek utlevele es vizuma is.
Ez egy agyrem.
nekunk az ideiglenes lakcimra kuldték ki, onnan pedig továbbitotta a barátnom (mivel o lakik a lakcimemen)
mi konzulátust kihagytuk.. ugy elég cifra lett volna. igy sokkal egyszerubb volt..
Koszi kedves 14-es.
Akkor ugy latszik, kezd osszaallni a kep. :)
nem kell konzuli pecsét, ha a helyi onkormányzathoz mentek be, mivel ok kuldik tovább a bevándorlásiaknak.
(szerintem hivd fel az illetékes anyakonyvi hivatalt, ok elmondják, h mi kell..de véletlenul se bevándorlásiakat hivd, mert egy csomo baromságot mondanak, mint pl. nekunk is eloszor, hogy ez kell, meg az kell..utána felhivtam a helyi polgármestri hivatalt - 10. kerulet és elmondták semmi ilyesmi nem kell, ok hivatalbol megkérik a pecsétet stb.)
Koszi minenkinek meg egyszer!
Torok utlevel lesz. Mikor eloszor hazamegyunk, akkor az anyakonyvezest inteznenk, aztan legkozelebb, mikor megyunk, akkor az utlevelet.
Igy is-ugy is hazamennenk latogatoba ketszer, tehat ez nem gond. Viszont Isztambulba menni nagyon korulmenyes lenne egy kisbabaval.
Mindenesetre anyut megkerem, hogy kerdezze meg az anyakonyvi osztalyt, es kerdezzen ra a fentiekre is. Nem dijaznam, ha hianypotlas miatt visszadobnak a dolgot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!