Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Szülők, titeket zavarna, ha a...

Szülők, titeket zavarna, ha a 17 éves fiatok néha ecstasyt fogyasztana hétvégente, ha bulizni megy?

Figyelt kérdés
2019. júl. 25. 22:16
1 2 3 4 5 6 7
 51/67 anonim ***** válasza:
42%

"Te vagy az élő példa, miért kell betiltani a drogokat." - eddig se az intellektusodat csillogtattad, már bocsi... ha nem lenne ilyen módon betiltva, nem lenne mi ellen érvelni... erre gondoltál már?

Dehogy...

2019. júl. 26. 20:53
 52/67 anonim ***** válasza:
56%

Az a baj, hogy képtelen érzékelni a különbségeket. Az ő gondolatmenete alapján kb. nem léteznének törvények, erkölcs, szabályok.

Vannak dolgok, amik igenis nem vélemény kérdései és okkal nem azok. Okkal taszít ki a társadalom olyan embereket, akik ártanak neki. És itt most nem olyan ártásra gondolok, mint a politikai nézetkülönbségek, hanem például az erőszak alkalmazása, és mindegy milyen szinten gondolod. Azért támogat bizonyos dolgokat a kisebbség, mert a többség nem tűr el mindent, és nem véletlen.

Képzeljétek el, ha például az erősen ittas vezetés kérdése véleményeken múlna.

Én inkább azon gondolkoznék, hogy miért támogat egy ember olyan viselkedésformákat, amik a legtöbb ember értékrendjébe nem férnek bele

2019. júl. 26. 21:09
 53/67 anonim ***** válasza:
35%

Azért utolsó mert ő maga is letojja, ha másnak esetleg árt a saját viselkedésével, állapotával. Lerendezi azzal, hogy kit érdekel a törvény ez az ő véleménye pont. Akkor is ha ittasan balesetet okoz a volán mögött, akkor is ha valakit rászoktat a kemény drogra mikor megkínálja, stb.

Most komolyan, mit vársz az ilyen embertől? Ez az alja. Mint mondtam amíg nem róla van szó, az ő állapotáról, egészségéről, jogairól, addig nagy a mellény.

2019. júl. 26. 21:21
 54/67 anonim ***** válasza:
40%
Borzasztó, de igazad van :(
2019. júl. 26. 21:26
 55/67 anonim ***** válasza:
38%

#52, ennek a véleménynek azért nekifutnék még egyszer...

Tudni illik totálisan szubjektív és relatív dolgokat próbálsz beállítani objektívnek, pusztán azért, mert ezzel próbálod "a helyes"-ként beállítani a saját értékrendedet...

"Képzeljétek el, ha például az erősen ittas vezetés kérdése véleményeken múlna." - röhögni fogsz, természetesen azon múlik... sajnos Magyarország ahhoz a marginális kisebbséghez tartozik, amelyik a mocskos zéró-toleranciát támogatja ebben is... amíg a társadalmak többségében létezik limit ami alatt elfogadható, és ami felett nem.

Szóval mit is akartál mondani a többségről meg a kisebbségről?

Van valós fogalmad arról, hogy hány ember értékrendjébe fér bele hogy mondjuk egy pohár bor után vezessen, és hány ember támogatja a zéró-toleráns agybajt mondjuk Európában?

Vagy hogy a topic témájánál maradjunk, nem tudom hallottál-e róla, hogy mondjuk a szerecsendió hallucinogén. (tényleg az) Most ugye megveszed a boltba, bele teszed a spenótba... de ha holnap betiltanák és le akarnák csukni aki a fűszerpolcán tartja, gondolom, te azt is lelkesen támogatnád... miért hódolsz be feltétel nélkül egy hatalomnak, és miért tűröd, hogy politikusok döntsék el, hogy edd a spenótodat?

Nektek az anarchia a szitokszó, nekem a rend az. A különbség pusztán annyi, hogy azt már igen sokszor láttuk a történelemben, hogy hova vezet az, ha egy rohadt rend túlteng... lehet csemegézni Hitlertől Sztálinig, az inkvizíciótól a konkvisztádorokig...

Ezzel szemben tipikusan anarchikus rendszert összesen egyet ismerek: internetnek hívják, és azon kommunikálunk éppen. És nem tűnik se rossznak se antihatékonynak, illetve pont akkor és ott lesz rossz, ahol vagy a tetves piac, vagy a tetves politika rá akarja erőszakolni a saját rendjét...

Na, ilyenek vannak valójában...

2019. júl. 26. 22:54
 56/67 anonim ***** válasza:
42%
Milyen szulo az, akit nem zavar, ha a gyereke megkezdve a fuvel egeszen a legdurvabb drogokig ilyeneket hasznal? Inkabb szivjon el napi ket doboz normal cigit, csak ne drogozzon. (Nem, nekem a cigi nem drog. A cigitol senki nem lesz hulye.) Az italt is modjaval kellene fogyasztani, de a drog az tenyleg a legundoritobb dolog.
2019. júl. 27. 12:30
 57/67 anonim ***** válasza:
61%

55 el tudtad olvasni amit írtam?? ERŐSEN ITTAS.

Amiről te beszélsz az országonként eltér. Viszont a részegen, beszámíthatatlanul vezetni mindenhol tilos.

2019. júl. 27. 12:34
 58/67 anonim ***** válasza:
40%

Ja igen a szerecsendiós marhaság. Nos akkor már inkább mák, az sokkal relevánsabb. Ugyanaz, mint az alkohol. Nem a tudatmódosító hatásért fogyasztjuk.

Ez pedig nem behódolás. A norma hódolt be a józan észnek. Itt is látod a többség megítélését. Ezt hívják józan észnek.

2019. júl. 27. 12:36
 59/67 anonim ***** válasza:
38%

"Ja igen a szerecsendiós marhaság. Nos akkor már inkább mák, az sokkal relevánsabb"

Na, ebből látszik, hogy valójában kicsit sem vagy képben a témában... az étkezési mák magjaiban (amit megveszel, és megeszel a sütiben/tésztában) gyakorlatilag NULLA az alkaloid tartalma. (a gubójában-szalmájában sincs számottevő mennyiség) Ehhez képest valamennyire szabályozott a termesztése ma is. Az ipari mák termesztéséhez meg egy valag engedély kell, és szigorúan el kell számolnod a mákszalmával, amit csak hivatalos gyógyszergyártónak adhatsz el, számlával, nyilvántartással, bejelentéssel.

Szóval a máktermesztés és kereskedelem ma erősen szabályozott... szemben az általam említett szerecsendióval, ami semmilyen szinten se az, ezért jó a példám.

"Amiről te beszélsz az országonként eltér. Viszont a részegen, beszámíthatatlanul vezetni mindenhol tilos." - én tudok olvasni, viszont te pont a lényeget akartad kiszedni a példádból... " néha ecstasyt fogyasztana hétvégente, ha bulizni megy?" nem a félig eszméletlen matarészeggel korrelál, hanem a 2 pohár bort felhajtóval. A matarészeg megfelelője a beszpídezett, beszipuzott (pedig az legális), vagy heroinnal telenyomott fószer, az, aki a drogot erősen addiktív módon - napi rendszerességgel, emelkedő adagokban - használja.

Na, kb ez a valóság...

2019. júl. 27. 12:56
 60/67 anonim válasza:
55%
63%-os minden tiszteletem a tiéd. Én már rég meguntam volna az itt lévő néhány agyhalottat.
2019. júl. 28. 11:17
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!