Szülők, titeket zavarna, ha a 17 éves fiatok néha ecstasyt fogyasztana hétvégente, ha bulizni megy?
23# ugyanez.. Kamaszkent és fiatal felnőttként számtalanszor kínáltak. Egyrészt sosem fogadtam el, másrészt igyekeztem redukalni a kapcsolatot ezekkel az ismerőseimmel..
Nevelés kérdése szerintem, hogy tudjon nemet mondani és ismerje a veszélyeit
...egyébként meg:
Ami az lapkérdést illeti, addig nem különösebben zavarna, amíg "néha hétvégente"... akkor kezdene zavarni, ha az alkalmak egyre gyakoribbá válnának, vagy ha valamilyen tanulmányi vagy viselkedési problémát okozna a dolog.
"Engedtessék meg nekem, hogy a drogfüggő gyerek ne engem lopjon meg a betevő adagjáért, vagy engem öljön meg egy drogos rohama alatt!" - engedtessék... a kérdésben szereplő vegyület hasonlóan hat, mint az antidepresszánsok (emeli az agy szerotonin és dopamin szintjét), nem okoz fizikai függőséget, és nem hallottam még arról, hogy valaki ecstasy hatása alatt gyilkolt volna... ez arra jó kb, hogy oda mer menni ahhoz a csajhoz/pasihoz, akihez különben nem merne...
(persze van negatív hatása is, első sorban az, hogy túladagolva magas lázat okozhat, ami veszélyes lehet pl. a szívbetegekre)
Az általad is képviselt szemléletnek meg az a komoly veszélye, hogy így egy kalap alávéve a legkülönbözőbb hatású és veszélyességű vegyületeket mint per "drog, az fúúúj" egyetlen olyan fiatal se fog komolyan venni, aki egy kicsit is képben van... de akkor se, amikor az angyalporról (fenciklidin) vagy a speedről (metamfetamin) beszélnéd le...
Hogyne haragudnék.
Én speciel eü szakember vagyok. Szóval nekem nyugodtan megpróbálhatja egy két okoskodó megmagyarázni, hogy mi micsoda és miért nem veszélyes, sőt felőlem a feje tetejére is állhat, nem lesz igaza.
Nagyon szomorú lennék, ha a gyerekemnek csak annyi sütnivalója lenne, hogy ezekkel él, vagy ilyen emberekkel barátkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!