Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Miért baj, ha 20 évesen nem...

Miért baj, ha 20 évesen nem tudok főzni?

Figyelt kérdés

Anyukám főz nálunk, mert ő nagyon ügyes és jól bánik az ízekkel, illetve szereti is. Engem soha nem érdekelt a főzés, így nem voltam az a kislány, aki mindig az anyukája mellett nyújtózkodott és leskelődött a konyhapultnál. Anyukám pedig nem akarta erőltetni és neki is kényelmesebb volt, hogy a saját tempójában el tudott készíteni mindent anélkül, hogy közben még velem is foglalkoznia kellett volna. Valamint undorodom is egy-két dologtól, pl. nyers húsok, csontos-porcos-mócsingos húsok és egyszerűen rosszul is lennék, ha hozzá kellene nyúlnom valami ilyesmihez.

Az egyetem miatt külön lakom, de hétvégente általában haza szoktam jönni és olyankor anyukám pakol nekem kaját. Nyilván ez nem elég egész hétre, illetve nem minden héten járok haza és olyankor magamnak kell megoldani. Csodák csodájára olyankor sem halok éhen, mert egyszerűbb ételeket (pl. tészták, rakott cuccok, saláták) én is el tudok magamnak készíteni. Sokszor pedig nincs is időm, kedvem, energiám főzni és inkább tanulok/pihenek, így csak eszek valami hideget vagy pirítóst, tojást vagy pedig rendelek valamit. Ennek ellenére az összes női rokon azt szajkózza, hogy éhen fogok halni, életképtelen vagyok, semmitérő vagyok stb., stb. és szégyen, hogy nem tudom, hogy hogyan kell pörköltet, székely káposztát, gulyás levest, vadast stb. csinálni. Egyszer megkérdeztem, hogy hogyan kell nokedlit csinálni és akkor is el lettem mondva minden hülyének... Ha nekem ez így jó, akkor miért kell csesztetni és győzködni, hogy "de márpedig ez így nem jó"?

2018. aug. 16. 12:02
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
72%
Videki nőkkel ez szélmalom harc más siker élményük nincs is mint az a vadas meg nokedli. Pont ezért léptem le onnan fiatalkoromban..
2018. aug. 16. 21:34
 42/58 anonim ***** válasza:
78%
Legközelebb mond meg nekik, hogy ha majd éhen halsz, akkor felvéshetik a sírodra, hogy "pedig mi megmondtuk neki", addig meg kussolás van.
2018. aug. 17. 02:16
 43/58 anonim ***** válasza:
25%

Nem baj, hogy nem tudsz főzni.

30 múltam, én se tudok, én is megoldom.

Lehet, hogy sokaknak azzal van a bajuk, hogy úgy érzik, az anyádra csimpaszkodsz ezzel. Nem tudom, igazuk van-e, ez teljes mértékben anyukádtól függ, hogy őneki milyen érzés.

1. Nem biztos, hogy a főtt étel egészségesebb. Étele válogatja.

2. Nem biztos, hogy úgy olcsóbban jössz ki.

3. Megvannak a magad feladatai, tanulás, karrierépítés, nem biztos, hogy a konyhában ácsorogva kell tölteni ilyenkor az időt. Fókuszálj a céljaidra.

4. Nem kell tökéletesnek lenned. Nem kell tökéletesen teljesítened az élet minden területén. Felejtsd el. Tanulj jól, teljesíts a munkában, legyen sikeres párkapcsolatod, tudjál főzni, legyen rendben a háztartás, sportolj minden nap, legyenek barátaid, egy anyának ilyennek meg ilyennek kell lennie, 15 dolog amit biztos mindig elrontasz a szobanövényekkel kapcsolatban stb. stb. stb. Hagyjuk már! NEM. KELL. TÖKÉLETESNEK. LENNI.

2018. aug. 17. 06:41
 44/58 anonim ***** válasza:
42%

Szerintem semmi gond, engem se érdekelt soha életemben a főzés.

Sőt, mi több, anyámat sem igazán köti le, nem szereti és ami az igazat illeti, nem is nagyon tud, mert mindig is spórolósan főzött. Amikor apám élt, akkor mindig átvette tőle a dolgot, na ő aztán olyanokat főzött... Voltaképp én tőle tanultam szinte mindent, állandóan segítettem neki. Én is azt az elvet vallom, amit egykor ő, hogyha már főzünk, akkor ne spóroljunk ki belőle semmit.

A gond itt inkább az, hogy a legtöbb ember le van még ragadva annál a kornál, hogy a nőnek a konyhában a helye. Ezt vallja öcsém is, akiben még nagyon él ez a gondolkodásmód... Diszkóban ismerkedik, szereti a műmellű, szőke cicamacákat, de eddig egyikük sem tudott főzni. Mást annál inkább :D

Ami engem illet, nem tudok teljes mértékben főzni, vagyis amit kell, megcsinálom, de amit egyikünk sem szeret párommal, ahhoz nem értek. Marhapörköltet inkább párom szokta főzni, ő nagyon jól el tudja készíteni :) Engem is megszólnak, amiért pl. azt nem tudom megcsinálni, de nem érdekel. Egy nő már nem csak azért él, hogy a családját szolgálja ki. Nem hiszem, hogy olyan nagy vétek az emberiség ellen, ha egy férfit is hagyok érvényesülni a konyhában. Az pedig, hogy egy nő nem tud főzni, szerintem csak akkor ciki, ha már gyerekei vannak, de azok is csak a zacskós és gyors ételeket ismerik, semmi mást.

2018. aug. 17. 07:35
 45/58 anonim ***** válasza:
14%

Érdekes, hogy itt -szinte- egyik nő sem szeret főzni, de az evés az jól megy, hiszen a statisztika szerint a magyar nők a legelhízottabbak egész Európában.

[link]

2018. aug. 17. 09:39
 46/58 anonim ***** válasza:
35%
43: ha nem tudsz főzni, akkor honnan is tudhatnád. Mellesleg egyáltalán nem normális, hogy valaki nem tud főzni, legyen az nő vagy férfi, mert így mindig másra van utalva. Bár ahogy látom, ez sokaknak nem okoz gondot, sok pióca él.
2018. aug. 17. 10:13
 47/58 A kérdező kommentje:
Elmagyaráznád, hogy mégis mitől pióca valaki? Szerintem sem én, sem a válaszolók nem írtak semmi olyat, amire ez ráillik.
2018. aug. 17. 10:23
 48/58 anonim ***** válasza:
79%
Tehát ha egy férfi szeret enni, oké, semmi baj, úgyis szerethet, hogy nem tud főzni, de egy nő ne szeressen enni, csak főzni tudjon.
2018. aug. 17. 13:26
 49/58 anonim ***** válasza:
92%

"gyakorlatilag bárki tud főzni akinek van net otthon. Plane ha okostelón."

Kapaszkodj meg: ehhez nem kell net, okosteló főleg nem, elég egy szakácskönyv.

2018. aug. 17. 20:00
 50/58 anonim ***** válasza:
12%
"Videki nőkkel ez szélmalom harc más siker élményük nincs is mint az a vadas meg nokedli. " A városi libák mikor tesznek már le a hülye sztereotípiáikról?
2018. aug. 17. 20:26
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!