Mégis mi köze ehhez egy rokonnak? Milyen alapon szól bele? Vagy csak kötekedni akart?
Múlt hétvégén meglátogattuk a szüleimet a férjemmel és a 4 éves fiammal. Együtt elmentünk egyik rokonunkhoz, mert náluk családi esemény volt és étkezés előtt imádkozni kellett. Mi nem imádkoztunk, ateisták vagyunk. Meg is kérdezték, hogy miért nem imádkozunk. Férjem mondta, hogy mi nem szoktunk, mert nem vagyunk vallásosat.
Ebéd közben egyszer csak gúnyosan megszólalt egyikük, hogy akkor ugye a húsvétot sem tartjuk? Én meg csípőből visszakérdeztem, hogy ugye ti sem, mert eredetileg ez egy pogány ünnep, ők meg katolikus keresztények. Erre nekem estek, hogy ez bizony Jézus ünnepe és ne beszéljek badarságokat, már rég keresztény ünnep ez és mire nevelem a fiamat, milyen ember lesz belőle így stb. stb. Kiabáltak, mindenfélét mondtak, hogy én a pokol kénköves tüzén égek majd el, de a fiúnk is, ne csodálkozzunk, ők szóltak.
Szó szót követett, megelégeltem és felálltam, kisfiam sírva fakadt, férjem felöltöztette és hazamentünk.
Otthon apám mondta, hogy ezt azért nem kellett volna, de hát nem mi kezdtük, ők provokáltak és bunkók is voltak.
Anyám azt akarja hívjam fel őket, de eszem ágában sincs ezután keresni őket. Mit gondoltok erről, ti nem indultatok volna haza ennyi sértés után?
Tisztázzuk, nem vagyok hülye, tudok olvasni, nem írtam, hogy te ordítottál.
Mivel te tűnsz okosabbnak, ezért nem lett volna muszáj visszaszólni úgy, ahogy. De láthatóan neked is csak az igazad számít.
És a Biblia mely fejezete mesél a színes húsvéti tojásokat tojó nyúlról meg a locsolkodásról?
Kerestem a múltkor, de nem találtam meg.
jaj nagyon fáj a butaság. tehát nem tudom, mi nem érthető, én azt hittem, ezt mindenki tudja. Megpróbálom a gyengébbek kedvéért még egyszer gyógynyelven. Tehát vannak bizonyos csillagászati jelenségek, amik már nagyon-nagyon régen feltűntek az embereknek. Ezek köré mindenféle szokások épültek, ünneppé lettek ezek az események. A tavasz az jellegéből adódóan a születést, a termékenységet idézi föl az emberekben. Bizpnyos termékenységi szimbólumok így a tavaszhoz köthetőek. Ilyen például a tojás. És a szapora nyuszi.
Egy későbbi vallást nagyon nehéz bevezetni, hacsak nem az eseményeit egy már meglévő ünnephez kötik. Szinte biztos, hogy Jézus nem karácsonykor született, mégis könnyebb volt a téli napfordulóhoz kötni ezt a keresztény ünnepet. A pészah/húsvét sem véletlenül került pont egy meglévő, korábbi pogány ünnep idejére, és bizony, még a szokásokat is összemosták.
Kérdező!
Az, hogy ezek tudatlan hazug emberek, mit csinálnak, nem a te hibád.
Teljes egészében határolódj el tőlük.
Én speciel nem vagyok hajlandó végigolvasni itt a keresztény szennyet, hazugságot, a "legnagyobb keresztény ünnepről".
Az első kettőt olvastam el, de olyan mély, elvakultság és tudatlanság sütött ki belőle, hogy nem olvasom tovább.
Jól tetted amit tettél. És ezzel nem azt mondom, hogy ok nélkül piszkálni, csúfolni kell a hívőket, de nem kell hagyni, hogy hülyeségeket beszéljenek.
Le kell zárni a vitát azzal, hogy az, hogy ki,mit és hogy ünnepel, az mindenki magánügye.
Ezt, családon belül persze.
Aki meg családon kívül kezd el oltogatni a hülyeségével, a villámsebesen elküldöm a francba.
A tiéd is a sajátod, az övéké is a sajátjuk.
Az Ábrahámiták mindig is egy élhetetlen banda volt, és ez most sem változott.
Az az igazság, hogy sokkal jobb lenne a világ nélkülük.
Biztos, hogy nem tetszik a hívőknek a véleményem, de ez az enyém. Az övéké meg más. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!