Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mégis mi köze ehhez egy...

Mégis mi köze ehhez egy rokonnak? Milyen alapon szól bele? Vagy csak kötekedni akart?

Figyelt kérdés

Múlt hétvégén meglátogattuk a szüleimet a férjemmel és a 4 éves fiammal. Együtt elmentünk egyik rokonunkhoz, mert náluk családi esemény volt és étkezés előtt imádkozni kellett. Mi nem imádkoztunk, ateisták vagyunk. Meg is kérdezték, hogy miért nem imádkozunk. Férjem mondta, hogy mi nem szoktunk, mert nem vagyunk vallásosat.

Ebéd közben egyszer csak gúnyosan megszólalt egyikük, hogy akkor ugye a húsvétot sem tartjuk? Én meg csípőből visszakérdeztem, hogy ugye ti sem, mert eredetileg ez egy pogány ünnep, ők meg katolikus keresztények. Erre nekem estek, hogy ez bizony Jézus ünnepe és ne beszéljek badarságokat, már rég keresztény ünnep ez és mire nevelem a fiamat, milyen ember lesz belőle így stb. stb. Kiabáltak, mindenfélét mondtak, hogy én a pokol kénköves tüzén égek majd el, de a fiúnk is, ne csodálkozzunk, ők szóltak.

Szó szót követett, megelégeltem és felálltam, kisfiam sírva fakadt, férjem felöltöztette és hazamentünk.

Otthon apám mondta, hogy ezt azért nem kellett volna, de hát nem mi kezdtük, ők provokáltak és bunkók is voltak.

Anyám azt akarja hívjam fel őket, de eszem ágában sincs ezután keresni őket. Mit gondoltok erről, ti nem indultatok volna haza ennyi sértés után?

2018. márc. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/85 anonim ***** válasza:
11%

Van egy imserősöm aki ateistának valja magát, és pluszban mondogatja, hogy ő inkább a sátánizmus felé hajlik. Napi siznten találkozunk. Én nem mondtam ezekre semmit. Soha nem szoktam valláson alapuló vagy azzal kapcsolatos témákat felhozni. Ellentétben vele, ő folyton ezt csinálja. Kettőnk közt a lényeges különbség: engem nem érdekel, hogy ő nem vallásos.

Amúgy karácsonykor és husvétkor akkora bevásárlásokat csap, hogy csak na. Már két héttel az ünnepek előtt arról beszél, hogy mi minent fog enni..Szóval? Nem tudom, hogy milyen pogány szokások/ünnepek vannak, de nem is érdekel. Aki pedig nem tartja magát hivőnek, támadja a vallást, az mire fel jön elő a husvéttal pl??

2018. márc. 27. 18:24
 22/85 anonim ***** válasza:
46%

21: azok szekták :D

Engem csak a Jehova tanúi szoktak zaklatni meg a babtisták. Egy katolikus, református még sose akart téríteni. Pedig többet ismerek, mint jehovát.

2018. márc. 27. 18:28
 23/85 anonim ***** válasza:
77%

"akik ateistának vallják magukat stb., hogy minek tartják a karácsonyt vagy a húsvétot?"

A karácsonyt azért ünnepeljük, hogy az év legsötétebb napjaiban feldobjuk a hangulatot azzal, hogy megajándékozzuk szeretteinket, különösen a gyerekeket, majd összejöjjön a család finom étkezésekre.

A húsvétot is azért, hogy a gyerekek örüljenek az ajándéknak, legyen egy jó ünnepi reggeli, a hétfőnkénti locsolkodást szeretik a gyerekek mert kapnak csokitojásokat, kamasz srácok meg a baráti körükbe tartozó csajoknak kedveskednek ilyenkor kicsit.

2018. márc. 27. 18:31
 24/85 anonim ***** válasza:
83%

"Ha tudja, hogy ez egy vallásos család és imádkoznak étkezés előtt, akkor két választása van: összeteszi a kezet tiszteletből a vendeglatok felé, vagy nem megy el hozzájuk. Ilyen egyszerű"

A kétszínűség az egyszerű? Minek tetesse mikor nem hisz benne? Ezzel csak megcsúfolja a másik hitét.

És nagyon kíváncsi lennék egyébként, hogy az itt írogató nagy szent keresztények közül hányan ülnek karácsonykor a templomban az ajándék bontás helyett, illetve hogy mennyire bőszen böjtölnek február 14 óta.

A karácsony és a húsvét már régen nem a vallásról szól az emberek nagy részének, ez tény. Európa keresztény kultúrkör, ezen alapulnak a szokások de ennyi. Lehet ezen balhézni, csak olyan kár.

2018. márc. 27. 18:33
 25/85 anonim ***** válasza:
67%

Milyen elfogadó itt is a sok szentfazék, még a vendéget sem tartják tiszteletben.

Bort isznak, de vizet prédikálnak.

Csak ítélkeznek, vádaskodnak, egy jó szavuk nincs. Milyen hívők ezek?

2018. márc. 27. 18:42
 26/85 anonim ***** válasza:
84%

"Kiabáltak, mindenfélét mondtak, hogy én a pokol kénköves tüzén égek majd el, de a fiúnk is, ne csodálkozzunk, ők szóltak. "

Ezek normálisak?

2018. márc. 27. 18:44
 27/85 anonim ***** válasza:
18%
Mindketten hibásak voltatok. Ti, mint írta valaki lehajthattatok volna a fejetek, persze nem imádkoztok csak illendősegből úgy csináltok. A vendéglatóknak sem volt joguk nektek esni. Nálunk, ha vendég jön igyekszek, hogy jól érezzék magukat, nem erőltetném rájuk a szokásaimat. De úgy gondolom vendégségben is kölcsönösen kell alkalmazkodni. Vannak barátaink akiknél bent van a kutya, macska a házban. Én meg alapból rosszul vagyok, ha állat van a közelemben, főleg mikor a ruhám tele lesz kutyaszőrrel. Persze eltűröm, nem balhézok, nincs jogom. A legnagyobb hiba amit elkövettetek az az ordibálás, belegázoltatok a gyerek lelki világába.
2018. márc. 27. 18:49
 28/85 anonim ***** válasza:
20%

26!

Semmi kétszínűség nem lett volna ben e, ha el sem megy hozzájuk. De hogy őszinte legyek, szinte biztos vagyok benne, higy ateista kérdezőnknek templomi esküvője volt és a gyerek is meg van keresztelve. Ja, hogy az nem kétszínűség ?

29/85 anonim ***** válasza:
74%

A húsvét pont annyira keresztény ünnep, mint a karácsony. Semennyire.

Ősi pogán, kelta ünnep mind a kettő, ami keresztényesítve lett.

A rokonoknál meg a tipikus keresztény felsőbbrendű, de amúgy passzív agresszív tapló állat viselkedést láthattuk.

30/85 A kérdező kommentje:

Sok válasz érkezett. Én megmondom őszintén, gyerekkoromban voltam náluk utoljára. Azt tudtam, hogy nagyon bigottak, mert az esküvőnkre nem voltak hajlandóak eljönni, mert hogy nem lesz templomi "a polgári meg nem hivatalos, mi nem is vagyunk házasok, mert isten színe előtt nem keltünk egybe". Rájuk hagytuk, nem is hiányoztak onnan, most is csak azért mentünk, mert szüleim kértek, meg mondták, hogy egy órát kibírunk. És ez lett.

Nem tudom, miből gondoljátok, hogy mi provokáltuk a vitát, meg sem szólaltunk, szóba sem hoztunk ilyen témát. Nem fogok senki kedvéért imádkozást színlelni, ahogy én sem várom el senkitől, hogy miattam ne imádkozzon. Ez mindenkinek a magánügye. Ugyanez másként: ha hozzám vegetáriánus vendég jön, nem várom el, hogy miattam egyen húst. Vagy akkor nem hívok vendéget, ennyire egyszerű.

A provokáció ott kezdődött, mikor megkérdezték, hogy mi miért nem imádkozunk, holott pontosan tudták, hogy miért nem. Aztán jött a gúnyos kérdés a semmiből. És lehet, hogy jelen pillanatban a húsvét keresztény ünnep, de eredetileg ez is, akár a karácsony, ősi pogány ünnep, a termékenység ünnepe, csak a keresztények erre is rátették a kezüket, mint sok egyéb ünnepre.

2018. márc. 27. 18:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!