Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mégis mi köze ehhez egy...

Mégis mi köze ehhez egy rokonnak? Milyen alapon szól bele? Vagy csak kötekedni akart?

Figyelt kérdés

Múlt hétvégén meglátogattuk a szüleimet a férjemmel és a 4 éves fiammal. Együtt elmentünk egyik rokonunkhoz, mert náluk családi esemény volt és étkezés előtt imádkozni kellett. Mi nem imádkoztunk, ateisták vagyunk. Meg is kérdezték, hogy miért nem imádkozunk. Férjem mondta, hogy mi nem szoktunk, mert nem vagyunk vallásosat.

Ebéd közben egyszer csak gúnyosan megszólalt egyikük, hogy akkor ugye a húsvétot sem tartjuk? Én meg csípőből visszakérdeztem, hogy ugye ti sem, mert eredetileg ez egy pogány ünnep, ők meg katolikus keresztények. Erre nekem estek, hogy ez bizony Jézus ünnepe és ne beszéljek badarságokat, már rég keresztény ünnep ez és mire nevelem a fiamat, milyen ember lesz belőle így stb. stb. Kiabáltak, mindenfélét mondtak, hogy én a pokol kénköves tüzén égek majd el, de a fiúnk is, ne csodálkozzunk, ők szóltak.

Szó szót követett, megelégeltem és felálltam, kisfiam sírva fakadt, férjem felöltöztette és hazamentünk.

Otthon apám mondta, hogy ezt azért nem kellett volna, de hát nem mi kezdtük, ők provokáltak és bunkók is voltak.

Anyám azt akarja hívjam fel őket, de eszem ágában sincs ezután keresni őket. Mit gondoltok erről, ti nem indultatok volna haza ennyi sértés után?

2018. márc. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 11/85 anonim ***** válasza:
25%

A husvét a legnagyobb keresztény ünnep, ezen kár vitázni. Igy van és pont. Amúgy én sem értem azokat, akik ateistának valják magukat stb, hogy minek tartják a karácsonyt vagy a husvétot? Keresztény ünnep mindkettő. Gondolom az ajándékozás és a kajálás miatt, abból már nem szeretnének kimaradni. Az ilyen embereket nem szeretem, ez a kétszinűség egyik formája.

Na de, hogy a kérdésre is válaszoljak.

Az imádkozást nem kell erőltetni. Aki ateista az ne tegye. Szépen várja meg, amig a többiek befejezik, majd el lehet kezdeni az evést.

Szerintem tök normális kérdést intéztek hozzád, hiszen úgy logikus, hogy aki ateista az nem tartja a keresztény ünnepeket. Miért sértődtél meg ezen?? Talán azért mert nem tudtál rá semmi értelmeset válaszolni?

2018. márc. 27. 18:07
 12/85 anonim ***** válasza:
27%
Amúgy megfigyeltem, hogy az ateisták azok, akik képtelenek elfogadni, hogy vannak hívő emberek. Annak ellenére, hogy alapvető emberi jog a vallásszabadság.... Külföldön élek, itt pl a helyi iskolában ünneplik a húsvétot és a karácsonyt. Ezeken az ünnepeken a muszlim gyerekek is reszt vesznek- ahogy keresztény gyerekek is megünneplik velük a ramadán utáni böjt megtörését. De a felnott muszlim is boldog karácsonyt kivan és boldog húsvétot, és a keresztény se áll neki zabálni a csoportban a muszlim orra előtt ramadamkor.
2018. márc. 27. 18:10
 13/85 anonim ***** válasza:
75%

Ők kötöttek beléd azzal, hogy először is számonkérték, miért nem imádkozol.

Ha én asztali imát mondok a vendégem meg csendben ül, nem csatlakozik, akkor azért nekem lejön, hogy miért is és békén hagyom. Intelligens ember nem csinál ilyen a vendéggel.

Első bunkóság tehát az volt, hogy nem tolerálják a másik szokásait, hanem rá akarják kényszeríteni a sajátjukat. Ha te kötöttél volna beléjük, hogy minek ez, meg ne csinálják, akkor bunkó lennél, de így nem.

Majd ez nem elég, étkezés közben még egyszer beléd kötnek. Akkor tulajdonképp ki is a bunkó?

Aki azt mondta, hogy le hajtja a fejét és kvázi úgy csinál, mintha, az mit gondol valójában? Ha én vendég vagyok vhol, akkor úgy kell élnem, azt a vallást követnem, amit a vendéglátók magukénak tartanak?! Csak azért, mert ateista?? Ha mohamedán lenne vagy buddhista, akkor is beszólogattak volna, vagy akkor nem, csak így?

Nem voltál bunkó, többedmagukkal megtámadtak, kötözködtek, az alapvető tiszteletet sem adták meg neked. Majd legközelebb gondolkodnak kicsit, mielőtt rá akarják erőszakolni a vallásukat, kultúràjukat, magukat másra.

És semmi közük ahhoz, ki tartja a húsvétot, ki sem! Az nem az ő dolguk, ha nem tartanád, akkor az lenne a bajuk.

2018. márc. 27. 18:11
 14/85 anonim ***** válasza:
76%

Nekem az a fura, hogy rokonok, családi eseményre mentetek. Nekem ebből az következik, hogy nem most jártatok ott először.

Soha nem ettetek együtt??? Eddig nem volt ima??? Soha nem került ez szóba? Ezt nehezen tudom elképzelni.

Szerintem te is, ugyanúgy mint ő, mindenképpen kötekedni akartál. Te sem vagy jobb nála. Persze ő is hülyén viselkedett, de ez nem ment fel téged. Te is nagyon kulturálatlan voltál.

2018. márc. 27. 18:15
 15/85 anonim ***** válasza:
23%
Te voltál a hibás,oda se kell menni ha nem birod a vallásosokat. Nem kell beleállni egy ilyen vitába. Kibirtad volna azt egy imát szerintem,amit mormogni is lehet. Másrészről ha vki a kisgyerekem a pokollal fenyegeti,nem teszi zsebre amit kap,de ilyet hivő nem is tesz.. Egymásra találtatok.
2018. márc. 27. 18:16
 16/85 anonim ***** válasza:
30%
Jártál már mecsetben, kérdező? Egyiptomban, Törökországban, vagy bárhol máshol? És hogy csináltad, levetted a cipődet, ahogy előírásos, vagy fogtad magad, és berongyoltál cipőstül, mert te ateista vagy, nehogymá' megmondják neked, hogyan turistáskodj?:D
2018. márc. 27. 18:17
 17/85 anonim ***** válasza:
11%

A húsvét nem pogány ünnep.Ebben tévedtél,de elég bunkó dolog ilyen ronda dolgokat mondani a másiknak,ráadásul egy gyerek előtt.A nagy szeretet....Egyébként Jézus nem a szeretetről és béketűrésről tanított véletlen ?Vagy netán rosszul tudom ? :D

Szerintem többet ne menjetek oda,de azért felhívhatnád,hogy te is tévedtél ( a húsvéttal kapcsolatban) és hogy emiatt elnézést kérsz.Persze ők is bocsánatot kérhetnének(én el is várnám ezek után),elég durva dolgokat mondtak.

2018. márc. 27. 18:17
 18/85 anonim ***** válasza:
19%

Édes Jézus légy vendégünk áld meg amit adtál nékünk.

Majd ha végeztél:

Aki ételt italt adott, annak neve legyen áldott.

Hogy a jövőben ne keveredj kellemetlen szitukba. Kellemes husvéti ünnepeket.

2018. márc. 27. 18:18
 19/85 anonim ***** válasza:
76%
Én pont az ellenkezőjét tapasztalom. A hívő emberek ráerőltetni a vallást az ateistákra.Meg sem tudom számolni, hányszor kopogtak be hozzánk, és állítottak meg az utcán, hogy ugye hiszek Istenben.
2018. márc. 27. 18:20
 20/85 anonim ***** válasza:
12%
Miután a vallása azt tanítja neki, hogy mentse meg a hitetleneket.... De nem sikerült meg eddig egyetlen erőszakos térítővel sem találkoznom. Igaz, én nem kezdem el szidni anyastol, nem hülyézem le, csupán annyit szoktam mondani, köszönöm, meg van a magam hite. Ennyi
2018. márc. 27. 18:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!