Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Rokoni kapcsolat » Mégis mi köze ehhez egy...

Mégis mi köze ehhez egy rokonnak? Milyen alapon szól bele? Vagy csak kötekedni akart?

Figyelt kérdés

Múlt hétvégén meglátogattuk a szüleimet a férjemmel és a 4 éves fiammal. Együtt elmentünk egyik rokonunkhoz, mert náluk családi esemény volt és étkezés előtt imádkozni kellett. Mi nem imádkoztunk, ateisták vagyunk. Meg is kérdezték, hogy miért nem imádkozunk. Férjem mondta, hogy mi nem szoktunk, mert nem vagyunk vallásosat.

Ebéd közben egyszer csak gúnyosan megszólalt egyikük, hogy akkor ugye a húsvétot sem tartjuk? Én meg csípőből visszakérdeztem, hogy ugye ti sem, mert eredetileg ez egy pogány ünnep, ők meg katolikus keresztények. Erre nekem estek, hogy ez bizony Jézus ünnepe és ne beszéljek badarságokat, már rég keresztény ünnep ez és mire nevelem a fiamat, milyen ember lesz belőle így stb. stb. Kiabáltak, mindenfélét mondtak, hogy én a pokol kénköves tüzén égek majd el, de a fiúnk is, ne csodálkozzunk, ők szóltak.

Szó szót követett, megelégeltem és felálltam, kisfiam sírva fakadt, férjem felöltöztette és hazamentünk.

Otthon apám mondta, hogy ezt azért nem kellett volna, de hát nem mi kezdtük, ők provokáltak és bunkók is voltak.

Anyám azt akarja hívjam fel őket, de eszem ágában sincs ezután keresni őket. Mit gondoltok erről, ti nem indultatok volna haza ennyi sértés után?

2018. márc. 27. 17:37
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó igazad,van de általábban a vallásos nem tisztel mást, hisz a kérdezőknél is a vallásos szurkált oda,és jött egy ártatlan kisgyerekfelé is a kén köves pokollal.
2018. márc. 27. 19:58
 42/85 anonim ***** válasza:
13%

Nem voltál valami tájékozott az ünneppel kapcsolatban, de egyébként hidd el, ha vallásos lennel nem lennel ennyire meg sértődve mert ilyenkor mindig mindig azt hiszi jót akar a másiknak

Aztán közben meg ha két foldresszel odébb születik már teljesen más vallása lett volna

Szóval ami neked sertes nekik annyira azért nem csak rad akarjak eroltetni az akaratukat

Ebben viszont elég tirpakok de igazából beszóltál nekik

2018. márc. 27. 20:01
 43/85 anonim ***** válasza:
35%
Jelen esetben tényleg bigott emberekről van szó, csak nem szeretem amikor rögtön kivetítik ezt az összes vallásos emberre. Szerintem többségben vannak a normális vallásosak.
2018. márc. 27. 20:02
 44/85 anonim ***** válasza:
28%
Én hoztam be a beszélgetésbe a mecseteket, mert valaki már elkezdte a hülyeséget, hogy "dehát a vendéglátónak kell mindent megtenni, hogy a vendég jól érezze magát." Nem, ha én megyek valakihez, akkor az a minimum, hogy tiszteletben tartom a szokásait, a hitét, függetlenül attól, hogy keresztény, muszlim, zsidó vagy buddhista.:-)
2018. márc. 27. 20:03
 45/85 anonim ***** válasza:
88%
42-es, mint mondtam, ateistaként ha meghívlak magamhoz, imádkozhatsz evés előtt, ha azt szoktad otthon. Gondolom, nem csak otthon vagy vallásos. Nekem egymás tiszteletben tartása nem azt jelenti, hogy a házamban azt csinálod, amit én, hanem hogy mindketten azt csináljuk, amit akarunk, csak nem akarjuk a másikat is rávenni.
2018. márc. 27. 20:03
 46/85 anonim ***** válasza:
5%
Szerintem viszont ha egy családi esemény van, akkor igenis illik alkalmazkodni a vendéglátókhoz és követni a szokásaikat. Ezzel tiszteled meg őket. (muszlimos példa: nekik kéne a mi törvényeinkhez alkalmazkodni és nem ránkerőltetni a saját vallásukat)
2018. márc. 27. 20:09
 47/85 A kérdező kommentje:

Követni más szokását? Miért is? Ugyanaz a példa, amit már írtam: ha én mondjuk vegetáriánus vagyok, ők viszont esznek húst, akkor én is egyek, csak mert ők esznek?

Ha ők nem mosnak kezet ebéd előtt, akkor én se mossak, mert náluk az a szokás? Lehetne folytatni... én ateistaként senki kedvéért nem fogom játszani magam.

Akik meg húsvétoznak, azok használják a Googlet, ha már nekem nem hisznek, nem keresztény eredetű ünnep, hanem pogány. Tehát ugyanannyi joggal ünnepleljük, mint a keresztények. Annyi, hogy mi nem látunk mögé képzeletbeli barátokat, csak tartunk egy szép családi napot.

2018. márc. 27. 20:43
 48/85 anonim ***** válasza:
16%
Semmi tisztelet nincs benned, így azért nehéz jó viszonyt ápolni. Szerintem nem csak párod családjában van a hiba.
2018. márc. 27. 21:12
 49/85 anonim ***** válasza:
38%

Én buddhista vagyok, még csak nem is ateista, mégis azt gondolom, hogy ti voltatok a bunkók onnan kezdve, hogy nem voltatok képesek 15 másodpercre összetenni a kezeteket egy olyan házban, ahol ez a szokás. Én megtettem volna, pedig tőlem még messzebb áll mint tőled.

Támadó jellegű kérdésre támadással feleltél; nincs abban semmi meglepő, hogy botrány lett a vége. Semmi értelme nem volt beléjük taposnod. Nyugodtan mondhattad volna azt is, amit minden értelmes ember ilyen helyzetben: ünnepeljük, mert a kisfiunk nagyon szereti és szerintem ha megvan a szeretet és az ünnep, máris van értelme, akkor is ha nem vagyunk vallásosak. Ez a lényeg, nem az a hablaty amit te a fejükhöz vágtál. Nem azért ünneplitek a húsvétot, mert pogány hitet követtek és magadénak érzed.

Ha ennyire nem tudod tiszteletben tartani mások hitét és gondolatvilágát, nem értem, hogy miért kellett egyáltalán elmenned hozzájuk.

2018. márc. 27. 21:14
 50/85 anonim ***** válasza:
67%

Ha már tiszteletről van szó, akkor a vallásos/nem vallásos ember is tartsa tiszteletben azt, hogy a másik nem vallásos/nem vallásos és ne akarja rákényszeríteni a maga szokásait. Sajnos én ezt látom rengeteg embernél, hogy tipikus "tartsd tiszteletben hogy én leszarom" hozzáállásuk van.

Amúgy hasonlóan gondolkozom, mint 20:03-as.

2018. márc. 27. 21:47
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!